PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΝΔ:

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η ΝΔ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που θα διεξαγόταν απόψε στο γήπεδο της Τούμπας για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ προχώρησε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μετά τα τραγικά σημερινά γεγονότα.
Βάσει του ΚΑΠ το παιχνίδι ορίζεται να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου, την ίδια ώρα (21:15).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:
Η Super League αποφάσισε, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ., να αναβάλλει τη διεξαγωγή του αποψινού αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων κατάταξης, λόγω των τραγικών γεγονότων που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο αγώνας, βάσει ΚΑΠ, ορίζεται να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 6 Μαΐου, την ίδια ώρα (21:15).

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα στη βία, άλλο διαμαρτυρία άλλο δολοφονία, τόνισε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως είναι «ώρες ευθύνης για όλους».

ΕΛΕΓΧΕΙ...

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ...!


ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ...ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ..? 
ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ..

ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΡΕΛΙΑ....

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ -ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ κ. ΣΓΟΥΡΟ...

3 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σε τραγωδία με τρεις νεκρούς κατέληξαν οι κινητοποιήσεις κατά των νέων οικονομικών μέτρων, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 100.000 άτομα. 

Τρεις εργαζόμενοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, έχασαν τη ζωη τους , στον τρίτο όροφο υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου 23, από φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από ρίψη μολότωφ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00, όταν επί της οδού Σταδίου εκινείτο ο κύριος όγκος των διαδηλωτών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

...ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....!
καιγονται τράπεζες...
ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ...

foto apo TROKTIKO...ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ....ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ...ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ!

ΟΝΕ....Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ...!ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ....

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΝ...ΑΥΓΟΥΣΤΟ!

αντιΜΕΤΡΑ...ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΕΣ...!

Ο ...ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ....! ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΑΣ μ. Δντ

ΤΖΟΥΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΚΥΡ

Δ.Ν.Τ. :ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ....!!

ΠΑΠΙΛΑ..!

Αν ...έσκασε ο Παπανδρέου τότε τι να πει ο κόσμος; 


Τώρα προσπαθούν τα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι ο Γ.Παπανδρέου έχει σκάσει και βγάζει επιχείλιο έρπητα. Δεν αμφιβάλλουμε αλλά τότε τι να πει ο συνταξιούχος και ο κόσμος που είναι θύμα των περικοπών και έχει βγάλει την ...μπέμπελη;



ΠΗΓΗ: ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΣΠΑΤΑΛΕΣ ? ΠΟΙΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ..!!

Την ώρα που η κυβέρνηση ξεζουμίζει μισθωτούς και συνταξιούχους πετσοκόβοντας τα πενιχρά εισοδήματά τους, η διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχης Βάσω Αλεξανδρίδου έχει στυλώσει τα πόδια και δεν παραιτείται.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας έχει ήδη υποβάλλει ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις που να σχετίζονται με την απομάκρυνση της Περιφερειάρχη από τη θεση της: “Παρακαλείται ο αρμόδιος κ. Υπουργός να με πληροφορήσει:
1. Για τους λόγους της απομάκρυνσης – παραίτησης της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
2. Εάν υφίστανται αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με την απομάκρυνση αυτή και,
3. Εφόσον έχουν υποπέσει ή υποπέσουν στη γνώση του αξιόποινες πράξεις, που αφορούν στη διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος, σε τι ενέργειες έχει ή σκοπεύει να προβεί;”.

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ

Με τρομερή αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την κατάκτηση του τροπαίου έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού στο Παρίσι, εκεί όπου την Παρασκευή 7 Μαΐου (22:00) δίνει το πρώτο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην Παρτιζάν, με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.
Λόγω της γενικής απεργίας της Τετάρτης στην Ελλάδα την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη από τις ομάδες που πάτησε σε παριζιάνικο έδαφος

ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την επίσπευση της πληρωμής των περσινών αποζημιώσεων στους κερασοπαραγωγούς του δήμου Πέτρας και αποζημιώσεις για τη φετινή μηδαμινή λόγω καιρικών συνθηκών παραγωγών, ζητά η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

MIXOYΣε ερώτηση που απευθύνει στην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, η βουλευτή του νομού σημειώνει:
«Στην Πιερία, έναν κατά μεγάλο ποσοστό αγροτικό νομό, πριν από 5 περίπου χρόνια, οι παραγωγοί του δήμου Πέτρας, σε μια προσπάθεια αλλαγής της καπνοκαλλιέργειας που όλο και φθίνει, εγκατέστησαν δενδρώνες κερασιάς. Η αρχή έγινε με περίπου 270-280 στρέμματα και ακολούθησαν άλλα περίπου 200 στρέμματα πριν από 3 χρόνια.
Η προσπάθεια έγινε εξ’ αρχής οργανωμένα, με 3 νέες ποικιλίες κερασιάς, οι οποίες εκτός από τα άριστα χαρακτηριστικά του καρπού τους, δίνουν και τη δυνατότητα κλιμάκωσης της παραγωγής, με τη συγκομιδή τους να γίνεται σταδιακά και ανά δεκαπενθήμερο. Επιλέχθηκαν υποκείμενα κατάλληλα, έγινε γραμμική φύτευση, διαμορφώθηκαν χαμηλά σχήματα και αρκετοί παραγωγοί προχώρησαν στην εγκατάσταση διχτυών αντιχαλαζικής προστασίας. Παράλληλα συστήθηκε συνεταιρισμός με την επωνυμία ‘Συνεταιρισμός Κερασιών και λοιπών Φρούτων Πέτρας Πιερίας’ και το όλο εγχείρημα υποστηρίχθηκε από γεωπόνο της τοπικής διεύθυνσης Γεωργίας καθώς και από ιδιώτη γεωπόνο, που προσέλαβαν με δικά τους έξοδα οι παραγωγοί.
Το 2009 που οι καλλιέργειες έφτασαν στον πρώτο χρόνο παραγωγής τους, παρουσιάστηκε όψιμος παγετός στο τέλος του Απριλίου, ο οποίος λόγω του σταδίου της πλήρους ανθοφορίας των δέντρων, οδήγησε σε ακαρπία. Οι παραγωγοί προχώρησαν μετά από συνεννόηση με τον ΕΛΓΑ σε δηλώσεις ζημίας, η οποία και εκτιμήθηκε τον Ιούνιο από αρμόδιο γεωπόνο. Έως και σήμερα, δεν έχουν πληρωθεί για την αποζημίωση που τους αντιστοιχεί.
Φέτος, (χρονιά που τα δέντρα θα έμπαιναν σε ένα στάδιο ικανοποιητικής παραγωγής) κατά το τέλος του Απριλίου και ενώ και πάλι τα δέντρα ήταν στην πλήρη ανθοφορία, λόγω των συνθηκών άπνοιας και ταυτόχρονης υψηλής σχετικής υγρασίας, δεν έγινε γονιμοποίηση στα άνθη, με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι μηδαμινή, κυρίως στις όψιμες ποικιλίες.
Η αρμόδια επόπτης του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα αγροτεμάχια πριν από μερικές μέρες και διαπίστωσε τη ζημιά, ενώ δεν ξεκαθάρισε εάν θα γίνουν εκτιμήσεις και εάν θα καλυφθεί το ζημιογόνο αίτιο από τον ΕΛΓΑ.
Κυρία Υπουργέ,
σε εποχές που οικονομικά είναι πρωτόγνωρες για τη χώρα μας, οι παραγωγοί αυτοί έχουν επενδύσει κεφάλαια, σε καλλιέργεια που θα απέδιδε φέτος, τουλάχιστο μέρος των εξόδων τους για να συνεχίσουν την αξιέπαινη προσπάθειά τους.
Ερωτάται η κ.Υπουργός:
-Προτίθεστε να επισπεύσετε την πληρωμή των περσινών αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ;
-Θα αποζημιωθούν από τη φετινή ζημιά οι παραγωγοί που αγωνιούν να κρατήσουν την καλλιέργεια, για την οποία και θα συνεχίσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες, επιβαρυνόμενοι με κόστος που δύσκολα θα μπορέσουν φέτος να καλύψουν, αν δεν τύχουν της ενίσχυσης αυτής;»

www.eptanews.gr ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο δήμος Αιγινίου ζητά να διορθωθεί η «άστοχη» πρόταση του υπουργείου που ορίζει ως έδρα του νέου δήμου της Βόρειας Πιερίας τον Κολινδρό και όχι το Αιγίνιο, ο δήμος Μεθώνης ζητά η έδρα να είναι στο Μακρύγιαλο, ο δήμος Κολινδρού θεωρεί αδιανόητη οποιαδήποτε αλλαγή της υπουργικής πρότασης κι ο δήμαρχος Πύδνας επιδιώκει να παίξει ρόλο επιδιαιτητή, για να βρεθεί μια χρυσή τομή και μια κοινά αποδεκτή λύση

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που φθάνουν μέχρι αποκλεισμό της εθνικής οδού, προχωρά τη βδομάδα αυτή ο δήμος Αιγινίου διεκδικώντας την έδρα του νέου Καλλικρατικού δήμου της Βόρειας Πιερίας, που το υπουργείο Εσωτερικών δίνει στον Κολινδρό. «Δεν κατανοούμε τις πολεμικές ιαχές και τα τελεσίγραφα που απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγινίου, για να εκβιάσει καταστάσεις», απαντά το Δημοτικό Συμβούλιο του Κολινδρού.

ΟΧΙ ΣΑΜΑΡΑ

Θα καταψηφίσει τελικά η ΝΔ, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, τη συμφωνία για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Tην Πέμπτη το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Το ενδιαφέρον εντοπίζεται τις πιθανές παρενέργειες στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς κορυφαία στελέχη, μεταξύ τους η Ντόρα Μπακογιάννη, φέρονται να έχουν ταχθεί υπέρ της ψήφισης του σχεδίου.

Απεργια

Λουκέτο την Τετάρτη για δεύτερη ημέρα στο δημόσιο λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.  Την Τετάρτη και η γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ που σε συντονισμό με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ μετατρέπεται σε πανεργατική. Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο του Αρεως στις 11 το πρωί. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.

Μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά στο ΕΚΑΒ, καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και μετρό θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Αντιθέτως, τις ίδις ώρες  δεν θα κυκλοφορούν τα ταξί. Στάση εργασίας και στον ΟΑΣΘ  ( Θεσσαλονίκη) από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.  Κλειστός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες ο ελληνικός εναέριος χώρος, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. 

Την ίδια μέρα με βάση τις αποφάσεις της ΓΕΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ θα παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κατά 36% μειώθηκε η οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο έναντι του 2009 και κατά 54% έναντι του 2008, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το ΤΕΕ το οποίο καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 ως τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιούν και οι υπάλληλοι της Βουλής, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και «εμποδίζοντας, κατά τον τρόπο αυτό, την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου».

Την Τετάρτη 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα Μέσα Ενημέρωσης από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης με βάση την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών αλλά και των συνεργαζόμενων ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Απεργούν επίσης και οι τεχνικοί της ΕΤΕΡ, των τεχνικών του ραδιοφώνου.