PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Όταν έχεις τέτοιο σώμα τα πολλά ρούχα είναι... περιττά!

Δείτε παρακάτω...



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ....

ΑΝΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ...

ΡΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ.....

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΣΗΜΕΡΑ....

Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η DREAM TEAM ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
 Ο αντιδήμαρχος  Νίκος Παπαζιώγας  με τους  υπαλλήλους της Πολεοδομίας έκοψαν την πρωτοχρονιατική πίτα με την προσδοκία το 2012 να είναι για την Κατερίνη ένα έτος δημιουργίας και ανάπτυξης, που θα φέρει την Κατερίνη  μας πιο κοντά στο μεγάλο στόχο που τη θέλει σύγχρονη πόλη, με σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Με συλλογικότητα και ενότητα   παρότρυνε το προσωπικό της Πολεοδομίας να συνεχίσει τον δημιουργικό του ρόλο προς όφελος κυρίαρχα και αποκλειστικά του δημότη. Τα στελέχη της πολεοδομίας,  Σταύρος Κοκολάκης και  Κατερίνα Πόδα , διευθυντής και προϊσταμένη αντίστοιχα, απευθυνόμενοι προς τους συναδέλφους εστίασαν με ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευημερία και παράλληλα υπογράμμισαν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και ζήτησαν ακόμα περισσότερο ζήλο για ακόμα καλύτερη Πολεοδομία. Οι τυχερες της Πολεοδομίας για το φλουρί ήταν η Καλέση Ξένια και η Κατερίνα Πόδα. Καλή χρονιά σε όλους.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

Σας το είχαμε πει, πριν μερικές μέρες.



Ο Καρατζαφέρης το σκέφτεται και ο Μπουμπούκος, αν μη τι άλλο, δείχνει θετικός – αυτό θα λειπε.
Η κουβέντα άρχισε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος (τη προηγούμενη βδομάδα) με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να... θέλει – έχει βάλει και τον Μπουμπούκο για ψηστήρι – να την εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Και μάλιστα για την Α’ Αθηνών.
Η Μπουμπούκα δεν έχει αποφασίσει και για την ώρα, το σκέφτεται.
Μάλλον, όχι και για πολύ…

Η ικανοποιητική πορεία της εκπομπής της φαίνεται πως στάθηκε η αιτία που η Πόπη Τσαπανίδου αρνήθηκε στον Alpha να παρουσιάσει το δελτίο ειδήσεων.


Το όνομα της δημοφιλούς παρουσιάστριας έπεσε στο... τραπέζι των συζητήσεων στο κανάλι της Κάντζας μόνο που εκείνη δηλώνει πιστή στην πρωινή ζώνη και δεν θέλει να μετακινηθεί.

Έτσι, η νέα διοίκηση του Alpha θα πρέπει να απευθυνθεί αλλού προκειμένου να βρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναικεία παρουσία για να πλαισιώσει τον Αντώνη Σρόιτερ έως το καλοκαίρι που λήγει και το συμβόλαιό του.

Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν!

Αυτό και αν είναι κωμωδία ... με τίτλο "πολιτικοί και μαφιόζοι"


Και όμως ο φερόμενος ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας στην Θεσσαλονίκη υποψήφιος με.. το ΛΑΟΣ σε περιφεριακές εκλογές είχε προεκλογικό σύνθημα "καθαρά χέρια"

Τα βαλε με όλους με ένα τρόπο υστερικό.


Κατ' αρχήν με τη Λούκα Κατσέλη στην οποία απευθύνθηκε με αναξιοπρεπές και αυταρχικό ύφος: Μη με διακόπτεται. Δεν έχω μάθει να με διακόπτουν.
Ο Ντερμπεντέρης, κακώς, του επέτρεπε αυτή τη συμπεριφορά που στη συνέχεια αντιμετώπισε η προσκεκλημένη του, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού. "Το... ΠΑΜΕ λειτουργεί σαν παραθρησκευτική οργάνωση" της είπε με μεγαλύτερη ακόμη αυθάδεια ο καθηγητής του Εργατικού Δικαίου του Πάντειου πανεπιστήμιου.
Το 3ο επεισόδιο σημειώθηκε με τη παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ Παναγοπουλου, ο οποίος και χαρακτήρισε τον Ληξουριωτη " άνθρωπο της τρόικα".
Η απάντηση ήταν , πάντα με το ίδιο ύφος: Μπορείς να μου πεις αν εισαι πράκτορας της Intelligence Service.
Λίγο πριν πει καληνύχτα ο Ντερμπεντέρης, ακούστηκαν - δεν διακρίναμε από ποιον - οι λέξεις ντροπή σας

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -GR.

PIERIA -GR ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΡΟΜΟ...

Ο Χρυσοχοιδης δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί ...είχε άλλες δουλειές! Ο Χριστόδουλος δεν έμαθε για τα βασανιστήρια της χούντας γιατί διάβαζε!

Εθισμένος με την πτώχευση


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
τεί­νει να μετατραπεί σε έναν ειδι­κού τύπου πολιτικό, όχι απλώς με ροπή, αλλά με εθισμό στη χρεοκο­πία και την πτώχευση. Όσο κι αν ο ίδι­ος διανύει ακόμα το πρώτο στάδιο του πένθους, τη λεγόμενη άρνηση, όσο κι αν ο ίδιος βαυκαλίζεται τηλεοπτικώς, υποστηρίζοντας ότι, αφού δεν είμαστε νεκροί, δεν πάθαμε και τίποτα, για την πλειοψηφία των πολιτών το όνομά του είναι συνώνυμο με την πτώχευση των νοικοκυριών τους.

Υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση που ευνοεί επιχειρηματικά τον Αλκη Πέτα την εταιρεία leasing στα αυτοκίνητα και συνδέεται με τον Ν. Παπανδρέου.

Αυτοί που τον ψήφισαν ζουν ανάμεσά μας

Ουστ! Ξεκουμπιστείτε!


Εμείς δεν διαβάζουμε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ κι όλα τα χαράτσια σας!
Ουστ! Ξεκουμπιστείτε!
- Χρυσοχοϊδης: «Και βεβαίως δεν διάβασα το Μνημόνιο!»

Αυτοί που τον ψήφισαν ζουν ανάμεσά μας

Εφιαλτικές συνέπειες για τους Ελληνες συνταξιούχους

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 6o sfendami mountain festival SMF 2012.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΛΥΜΠΟΣ" :

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ μετά από επίσκεψη στα γραφεία της είχε τέλη της προηγούμενης βδομάδας ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού μας «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» Αντώνης Μάντζιος.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του πρώην Δήμου Κορινού και ζητήθηκε η αντιμετώπισή τους από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ. Αναλυτικά:

Οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΚ. Από την πλευρά μας τέθηκε τόσο το θέμα των «φουσκωμένων λογαριασμών» που εκδόθηκαν πρόσφατα στον Κορινό, όσο και το κόστος πληρωμής τους στο Ταχυδρομείο ή σε πράκτορες αφού κατήργησαν τον ταμία της ΔΕΥΑΚ στον Κορινό.
Για το θέμα του ύψους των λογαριασμών μας δόθηκε η απάντηση ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ από παράβλεψη των υπηρεσιών και επειδή πληρώθηκαν έναντι οι λογαριασμοί του β΄ εξαμήνου του 2010 και του Α’ του 2011, υπολόγισε όλη την έναντι κατανάλωση στον τρέχοντα λογαριασμό και έτσι όλοι οι καταναλωτές χρεώθηκαν το νερό στο ανώτερο κλιμάκιο πληρωμής, ενώ έπρεπε να επιμεριστεί η κατανάλωση κατά εξάμηνο και να γίνει η πληρωμή κατά κλιμάκιο σύμφωνα με το τιμολόγιο που ίσχυε σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του πρώην δήμου Κορινού. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα αποσυρθούν οι λογαριασμοί για να εκδοθούν νέοι και όσοι πλήρωσαν και υπάρχουν διαφορές θα ειδοποιηθούν ώστε να γίνει η επιστροφή.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι μεγάλη είναι η συμμετοχή του ΦΠΑ στους λογαριασμούς νερού ΦΠΑ που φθάνει και στο 23% για είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι το νερό.
Όσον αφορά το ειδικό τέλος η άποψη της ΔΕΥΑΚ ήταν ότι το ειδικό τέλος υπήρχε ενσωματωμένο στην τιμή του νερού και στους λογαριασμούς του πρώην Δήμου Κορινού ενώ τώρα γίνεται χωριστή η εγγραφή όπως προβλέπεται από το νόμο. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να μειωθεί η τιμή του νερού, αφαιρουμένου του ενσωματωμένου τέλους, να κοστολογηθεί η κατανάλωση με τη μειωμένη τιμή και μετά να προστεθεί χωριστά το ειδικό τέλος.
Για το κόστος εξόφλησης υπενθυμίσαμε ότι στην σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, στην οποία και συμμετείχαμε, είχε αποφασιστεί να μην υπάρχει ταμίας της ΔΕΥΑΚ το Κορινό και να εξυπηρετούνται οι δημότες από τα ΕΛΤΑ και πράκτορες, χωρίς όμως κόστος εξόφλησης λογαριασμού για τους καταναλωτές, κόστος το οποίο θα επιβάρυνε την ΔΕΥΑΚ η οποία άλλωστε και ωφελήθηκε από την απομάκρυνση του ταμεία της στον Κορινό.
Επίσης θέσαμε τα θέματα της ανάγκης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στον Κορινό το οποίο αποτελείται από πεπαλαιωμένο και φθαρμένο δίκτυο αμιαντοσωληνών , το οποίο είναι καρκινογόνο. Ακόμα θέσαμε το θέμα της ποιότητας του νερού στον Κορινό και επαναφέραμε την πρότασή μας για σύνδεση του Κοριού Κ. Αγιάννη και Ν. Τραπεζούντα με το δίκτυο της Κατερίνης ή εναλλακτικά με το νερό της Μόρνας.
Όσον αφορά τις οφειλές του πρώην Δήμου Κορινού στον σύνδεσμο ύδρευσης Βόρειας Πιερίας προτείναμε ο σύνδεσμος να πληρώνεται όχι με τον αριθμό των δημοτών του πρώην Δήμου Κορινού αλλά με τον αριθμό των πραγματικών χρηστών του νερού (ουσιαστικά μόνο ο Κούκος έπαιρνε νερό από τον σύνδεσμο) ενώ από εδώ και πέρα μπορεί η πληρωμή να γίνεται με βάση την μέτρηση του νερού που έρχεται στις τοπικές κοινότητες από τον Σύνδεσμο. ,
Αναγνωρίσαμε την επιτυχία της ένταξης στο ΕΣΠΑ της αποχέτευσης του Κ. Αγιάνη και της Ν. Τραπεζούντας και ζητήσαμε να ενταθούν οι προσπάθειες για αποχετευτικό δίκτυο στον Κούκο και την Σεβαστή. Όσον αφορά το θέμα της σύνδεσης της αποχέτευσης των τουριστικών μονάδων της παραλίας του Κορινού με τον βιολογικό Κορινού η σύνδεση θα γινόταν μέσω της σύνδεσης του Βιολογικού Κορινού με την Παραλία το έργο όμως παρ όλες τις υποσχέσεις δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και θα γίνει νέα υποβολή για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Για την προβλεπόμενη δεύτερη επέκταση του ΧΥΤΑ εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας.
Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις ότι δεν θα γίνει επέκταση του ΧΥΤΑ στην ίδια περιοχή, έγινε ήδη μία με καθυστέρηση και προβλέπεται και η δεύτερη μέσα στο ρέμα σε δασική έκταση.
Θεωρούμε ότι δεν μπορεί η περιοχή της Π. Χράνης να είναι ο μόνιμος και μόνος χώρος για την δημιουργία ΧΥΤΑ, υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές επιφυλάξεις για την στατική επάρκεια της περιοχής δεδομένης των κατολισθήσεων στην περιοχή σε συνδυασμό με το βάρος που δέχεται από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Ήδη η ευρύτερη περιοχή έχει επιβαρυνθεί από δεκάδες κυβικά στραγγίδια του ΧΥΤΑ που κατά καιρούς διέφυγαν ή αφέθηκαν στα ρέματα ενώ είναι καιρός πλέον να φύγουμε από τους ΧΥΤΑ και να πάμε σε ΧΥΤΥ μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα των προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στον πρώην Δήμου Κορινού και ανεξάρτητα από την καλή διάθεση και τις προσπάθειες της ΔΕΥΑΚ για την επίλυσή τους, καλούμε όλους τους δημότες ενωμένοι μέσα από τους φορείς τους να αγωνιστούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων διεκδικώντας έναν Δήμο αντάξιο των προσδοκιών μας.
Από την μεριά μας σαν συνδυασμός «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης» με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για έναν Δήμο της συμμετοχής, της διαφάνειας, της ανάπτυξης , ένα Δήμο της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Κορινός 24/1/2012

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης να παρευρεθούν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.30, στο Επιμελητήριο Πιερίας (επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 9 στον 1ο όροφο), για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1
Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής.
2
Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου.
3
Οικονομικός απολογισμός.
4
Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
5
Έγκριση πεπραγμένων, οικονομικού απολογισμού, Έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη.
6
Προτάσεις – Ανακοινώσεις μελών.
7
Αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την κύρια Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την δευτερεύουσα Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για την κύρια Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την δευτερεύουσα Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (7ο θέμα της ημερήσιας διατάξεως) θα διεξαχθούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 και ώρες από 10.00 έως τις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού 16ης Οκτωβρίου 2 (4ος όροφος).

Τα μέλη που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να καταθέσουν γραπτή αίτηση προς τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 13.00.

Η ψηφοφορία γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αντιστοίχου δημοσίου εγγράφου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Συλλόγου μας (16ης Οκτωβρίου 2, 4ος όροφος και στο τηλέφωνο : 2351027713, Fax : 2351077713 και τις ώρες 10.00 – 14.30).
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


Ρέχας Κωνσταντίνος

ΧΟΡΟΣ.....

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κονταριώτισσας, «Πίερες», διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πιερίδα»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κονταριώτισσας, «Πίερες», διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πιερίδα», το Σάββατο 14/1/2012. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Μαρία Γκριμούλα του Αθανασίου.
Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κονταριώτισσας, κ. Ευαγγελία Γκριμούλα. Στη συνέχεια, βγήκε η χορωδία του συλλόγου και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Ακολούθως χόρεψαν τα χορευτικά τμήματα με παραδοσιακές στολές.
Επίσης, στα παιδιά που πέρασαν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι. Κατόπιν έγινε η κοπή της βασιλόπιτας. Επίσης έγινε λαχειοφόρος αγωγό ενώ τα δώρα που κληρώθηκαν, ήταν από προσφορές διαφόρων επαγγελματιών, τους οποίους ο πολιτιστικός σύλλογος ευχαριστεί θερμά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αν.δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Γρηγόρης Παπαχρήστος, η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κονταριώτισσας Κωνσταντίνος Χότζιας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης και Δημήτρης Τσιμήτρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Λάππας και Ευαγγελία Μόχλα, τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ν.Εφέσου «Ηράκλειτος», Γιάννης Δημητριάδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ν.Εφέσου «Το Στουπί», Χρήστος Κατσαρέλας, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Καρίτσας Ιωάννης Τσιλιμίγκας, ο πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας Δημήτρης Ζαρογιάννης, εκπρόσωποι βουλευτών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αρκετός κόσμος.
Με ανακοίνωσή του ο πολιτιστικός σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες» ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για τη συγκεκριμένη βραδιά και εύχεται καλή χρονιά.

Γιατί το υπερασπιζόσασταν με πάθος,ως μόνη λύση για τη "σωτηρία" της πατρίδας...;;


Μία μία σκάνε οι βόμβες "υπευθυνότητας" από τους υπαίτιους της μεγαλύτερης οικονομικής τραγωδίας που βιώνει ο τόπος μας...Και δεν το διάβασε γιατί όπως είπε ασχολούνταν με τον πόλεμο κατά του εγκλήματος...Μιλάμε για καραγκιοζιλίκια ολκής...

Ο δρόμος για την Δανία λόγω αναλφαβητισμού οδήγησε στην Ινδία



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Επιμέλεια εικόνας: Χριστίνα Τσαούση


Πολλοί είναι αυτοί που κατηγόρησαν τον Γιώργο πως άλλα έλεγε και άλλα έκανε.
Λυσσάξανε συντάκτες μυημένοι - και μη - στο πολιτικό ρεπορτάζ να επιτίθενται και μάλιστα κατά ριππάς στον Γιώργο. Μας προόριζε για τη Δανία του Νότου και μας μετέτρεψε σε Ινδία της Ευρώπης. Αυτά γράφανε οι ανεκδιήγητοι δημοσιογράφοι.
Όμως δεν σκέφτηκαν πως ο Γιώργος έχει ένα ισχυρό ελαφρυντικό που αποτελεί πρώτης τάξεως άλλοθι γι’ αυτήν την κατάσταση.
Δεν ξέρει την ελληνική γλώσσα και πέρα από τα σαρδάμ είναι λογικό να γίνονται λάθη όπως οι αναγραμματισμοί. Ο ίδιος την αλήθεια έλεγε από την πρώτη στιγμή.



Εξηγούμαι:
-Η Δανία είναι χώρα όπως είναι και η Ινδία σωστά;
-Η λέξη Δανία αποτελείται από τα εξής γράμματα δ-α-ν-ι-α
-Η λέξη Ινδία αποτελείται από τα εξής γράμματα: ι-ν-δ-ι-α
-Και οι δύο λέξεις έχουν την ίδια κατάληξη
-Και οι δύο χώρες τονίζονται στην λήγουσα

Και εσείς αν μαθαίνατε ελληνικά δεν θα μπερδευόσασταν ειλικρινά πείτε μου, με τόσες ομοιότητες ανάμεσα στις δύο λέξεις.
Το συμπέρασμα: Ο Τζέφρι ή ο Γιώργος -αν προτιμάτε ελληνιστί- έλεγε την αλήθεια από τη πρώτη στιγμή, εσείς αντί να το βοηθήσετε στην μετάφραση τότε τον κράζετε τώρα.
Μα και από την άλλη εσείς κύριοι του πολιτικού δεν ήσασταν αυτοί που γράφατε διθυράμβους για να βγει ο Γιώργος πρωθυπουργός; Ε τώρα βγάλτε το σκασμό και γράφτε καμία αράδα ακόμη για να βγάλετε αλώβητο τον ηγέτη σας μετά από τον άγριο βιασμό που άσκησε στον ελληνικό λαό. Ααα και να είστε πιο συνεπείς όταν χρειάζεται να τον μεταφράσετε… Βλέπετε γίνονται και παρεξηγήσεις.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ PIERIA -GR

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ να φοράμε όταν είμαστε στο αυτοκίνητο και ειδικά όταν αυτό έχει ...αερόσακους, όπως της ..... φωτογραφίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ

Η οικολογική μας ομάδα προτείνει πρόληψη και όχι αντιμετώπιση!

Διάλεξη Σάββατο 28 Ιανουαρίου 17:30 στην Εκάβη με θέμα:
"Χρόνιες Εκφυλιστικές Παθήσεις"
Ομιλήτρια Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα - Ειδική Παθολόγος

Κατά την διάρκεια της ζωής μας, το σώμα μας αλλάζει, ακολουθώντας μια πορεία ανάπτυξης και, εν συνεχεία, σταδιακής φθοράς, την οποία υφίστανται όλα τα συστήματα (μυοσκελετικό, κυκλοφορικό, κ.α.) και τα διάφορα όργανά μας. Οι βλάβες αφορούν τόσο στις λειτουργίες, όσο και στη δομή των συστημάτων μας και εκφράζονται με συμπτώματα είτε συνηθισμένα είτε πιο ειδικά, όπως η κολίτιδα, η αρτηριακή υπέρταση, η αρθρίτιδα.
Η συμβατική ιατρική άποψη είναι ότι αυτές οι διαταραχές είναι μη αναστρέψιμες και θα μας συνοδεύουν σε όλη μας την ζωή. Η τρέχουσα φαρμακευτική παρέμβαση της συμβατικής ιατρικής ουσιαστικά δεν επιδιώκει την ανατροπή της εξέλιξης ενός νοσήματος, αλλά της φαρμακευτικής καταστολής των συμπτωμάτων, με όσες παρενέργειες αυτή συνεπάγεται.
Με βάση την νέο-Ιπποκρατική ιατρική, η διαδικασία του εκφυλισμού, της δυσλειτουργίας και τελικά της καταστροφής του ανθρώπινου σώματος είναι αποτέλεσμα των ακατάλληλων μοντέλων διατροφής και διαβίωσης που υιοθετούν οι σύγχρονες κοινωνίες.
Βασικός άξονας της θεραπευτικής πρακτικής είναι η θέση του Ιπποκράτη: «Η τροφή σου είναι η αρρώστια και το φάρμακο σου».
Με την αλλαγή του τρόπου διατροφής και την χρήση φαρμακευτικών βοτάνων (φυτοθεραπεία) είναι εφικτή η ανατροπή μιας εκφυλιστικής νόσου και η αποκατάσταση του ασθενούς.
Θα πραγματοποιηθεί και Χορτοφαγικό Τραπέζι
Σκοπός μας είναι να επιδείξουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, να ανταλλάξουμε ιδέες και συνταγές.
Η οικολογική μας ομάδα προτείνει πρόληψη και όχι αντιμετώπιση!
Μόνο με υγεία μπορούμε να έχουμε καλή ποιότητα ζωής αλλά και ως υγιείς πολίτες να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη κοινωνία!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012, στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, που θα γιορταστεί στη Στέγη του συλλόγου (Μπιζανίου 44, Θεσσαλονίκη). Η εκδήλωση θα αρχίσει με Θεία Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου (περιοχή Παπαφείου) στις 10 π.μ.. Στη συνέχεια θα γίνει κοπή της Βασιλόπιτας, όπως επίσης και διάλεξη από τον κ. Φαργκάνη Μιχάλη, Διδάκτορα Θεολογίας του Α.Π.Θ. με θέμα: «Η αρχιτεκτονική στο παλιό Λιτόχωρο». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραβρεθούν εκπρόσωποι των αρχών από το Λιτόχωρο, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη.
....Ο Σύλλογος Λιτοχωριτών ιδρύθηκε το 1934 και από τότε βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, διαθέτοντας ιδιόκτητη στέγη και γραφείο στην οδό Μπιζανίου 44. Αυτή την εποχή εκτιμάται ότι υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 4.000 Λιτοχωρίτες με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες σε πολλούς τομείς, όπως εμπορική ναυτιλία, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, οικοδόμοι, φοιτητές, συνταξιούχοι κτλ
Οι πρώτοι Λιτοχωρίτες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη κυρίως μετά το 1878, που έγινε η επανάσταση του Ολύμπου, όπου πρωτοστάτησαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου με τη τοπική Επαναστατική Κυβέρνηση υπό τον μεγαλέμπορο Ευάγγελο Κουροβάγγο. Οι Τούρκοι, μετά την καταστροφή του Λιτοχώρου, μετέφεραν ένα σημαντικό τμήμα του Λιτοχωρίτικου πληθυσμού (περίπου 180 οικογένειες) στη Θεσσαλονίκη, στο Πεδίο του Άρεως, σημερινό Γ’ Σώμα Στρατού, από το οποίο ένα μέρος παρέμεινε μόνιμα πια στην πόλη. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και άλλοι Λιτοχωρίτες, κυρίως ναυτικοί, οικοδόμοι και επαγγελματίες.
Χώρος συνάντησης των Λιτοχωριτών ήταν, από τα τέλη του 19ου αιώνα, το καφενείο με την επωνυμία «Λιτόχωρο», που βρισκόταν στην Παλιά Παραλία στη θέση όπου ήταν μεταπολεμικά το καφενείο «Αιγαίον». Ήταν στέκι κυρίως των Λιτοχωρινών καπεταναίων, που έδεναν τα καράβια τους ακριβώς απέναντι, δίπλα στα Αγιορείτικα. Στη συνέχεια χώρος συνάντησης είναι ο χώρος της ιδιόκτητης Στέγης, όπως προαναφέρθηκε.
Ο αριθμός των Λιτοχωριτών αυξήθηκε αρκετά, ώστε το 1934 αποφάσισαν να δημιουργήσουν σύλλογο με την επωνυμία «Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Λιτοχωριτών».
Σήμερα οι Λιτοχωρίτες κατοικούν διεσπαρμένοι σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, όμως αρκετοί διαμένουν από πολύ παλιά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του Παπαφείου Ορφανοτροφείου και στο Φάληρο ....
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Γ.Φαρμάκης: Χωρίς εκπροσώπηση στο λιμενικό ταμείο ο δήμος Δίου-Ολύμπου


* ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ, ΔΗΛΩΣΕ.

* ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Απαξιωτικό για τον δήμο Δίου-Ολύμπου χαρακτήρισε ο αν.δήμαρχος Γ.Φαρμάκης τον τρόπο διορισμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου Πιερίας, επειδή, όπως εξήγησε, δεν εκπροσωπείται ο δήμος σ’ αυτό, παρά μόνο, απ’ ό,τι πληροφορήθηκε (δεν του έχει έρθει επίσημο έγγραφο), ορίστηκε ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου αναπληρωματικό μέλος.

Ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του τρόπου διορισμού των μελών αλλά και της μη εκπροσώπησης του δήμου Δίου-Ολύμπου στο Δ.Σ., δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη θέση του αναπληρωματικού μέλους.

Μάλιστα, ανέφερε ότι μόλις παραλάβει το έγγραφο θα το επιστρέψει με τη σημείωση «ότι ο δήμος μας δεν είναι δυνατόν να μη συμμετέχει στο Δ.Σ., όταν τα ταμειακά διαθέσιμα του εν λόγω ταμείου ανέρχονται κοντά στις 900.000 ευρώ εκ των οποίων τα 820.000 ευρώ και πλέον προέρχονται από τέλη ελλιμενισμού που έχει εισπράξει το λιμενικό ταμείο, τα προηγούμενα χρόνια, από την κοινοπραξία από την οποία μεταφέρει υλικά από το λιμάνι του Λιτοχώρου προς τη Θεσσαλονίκη».

Με τη θέση του αν. δημάρχου Γ.Φαρμάκη συμφώνησαν όλοι οι επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα, Δανιήλ Σπανόπουλος, μεταξύ των άλλων που είπε, επανέλαβε τη θέση του αν. δημάρχου να γίνουν προσπάθειες ώστε να μεταβιβαστούν τα λιμάνια Λιτοχώρου και Πλαταμώνα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Ο ΑΝ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ

Ολόκληρη η τοποθέτηση του αν.δημάρχου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ως εξής:

«Προέκυψε ένα θέμα για το οποίο δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Μιλώ για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου Πιερίας. Και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Στον νομό μας έχουμε πέντε λιμάνια εκ των οποίων εντός των ορίων του δήμου μας ανήκουν τα τρία από αυτά: Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο του Λιτοχώρου, για το αλιευτικό καταφύγιο του Πλαταμώνα και για το λιμάνι του Πλαταμώνα.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου Πιερίας στο οποίο ο δήμος μας δεν συμμετέχει, παρά μόνο όπως πληροφορήθηκα – δεν έχουμε πάρει την επίσημη απόφαση στα χέρια μας– ότι εγώ έχω οριστεί ως αναπληρωματικό μέλος του κ. Λαγδάρη, ο οποίος χθες (Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012) εξελέγη και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του λιμενικού ταμείου Πιερίας.

Όπως καταλαβαίνετε, ο τρόπος που συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο αλλά και η απαξίωση που επιδείχθηκε ως προς τον δήμο μας δεν μου επιτρέπει να αποδεχθώ τη θέση του αναπληρωματικού μέλους.

Όταν θα έρθει το έγγραφο και θα το παραλάβουμε επισήμως, τότε θα επιστραφεί με τη σημείωση ότι είναι αδιανόητο ο δήμος μας να μη συμμετέχει στο ΔΣ, όταν τα ταμειακά διαθέσιμα του εν λόγω ταμείου από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω ανέρχονται κοντά στις 900.000 ευρώ εκ των οποίων τα 820.000 ευρώ προέρχονται από τέλη ελλιμενισμού που έχει εισπράξει το λιμενικό ταμείο, τα προηγούμενα χρόνια, από την κοινοπραξία από την οποία μεταφέρει υλικά από το λιμάνι του Λιτοχώρου προς τη Θεσσαλονίκη.

Καλώ δε και τον νέο πρόεδρο και το ΔΣ του λιμενικού ταμείου με τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία υπάρχουν, να προχωρήσει άμεσα σε επενδύσεις όσον αφορά στα λιμάνια του δήμου Δίου-Ολύμπου τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα, προκειμένου αυτά τα λιμάνια να αναβαθμιστούν, να εξωραϊστούν προκειμένου να αποτελούν πόλο έλξης και όχι, αντίθετα, να διώχνουν τους επισκέπτες.

Το γνωρίζουν καλά, ιδίως οι άνθρωποι από την περιοχή του Πλαταμώνα, ότι πλησιάζουν ιδιοκτήτες σκαφών τα οποία αξίζουν πολλά χρήματα, προσεγγίζουν το λιμάνι του Πλαταμώνα, ωστόσο στη συνέχεια εξαφανίζονται, διότι δεν έχει να τους προσφέρει τίποτε το λιμάνι ενώ, από την άλλη μεριά, κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπών, διότι το λιμάνι όπως και όλα τα λιμάνια δεν φυλάσσονται.

Θεωρώ ότι στις άμεσες ενέργειές μας είναι να ζητήσουμε από τον αρμόδιο υπουργείο να παραχωρήσει τα λιμάνια στον δήμο μας. Ήδη το έχει κάνει σε επτά περιπτώσεις όπου υπήρχε ένα λιμενικό ταμείο και ένα λιμάνι ανά νομό. Επομένως, πρέπει να δούμε και το θέμα των λιμανιών με μεγαλύτερη σοβαρότητα διότι, τουλάχιστον για τον δήμο μας, όπως και να το κάνουμε, τα λιμάνια μας είναι η βιτρίνα μας.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να αποδεχθώ τον όποιο διορισμό που θα μου έρθει. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο έγιναν αυτές οι μεθοδεύσεις και δεν έχω τίποτε προσωπικό με τους ανθρώπους που ορίστηκαν, τους τιμώ όλους, από εκεί και πέρα όμως είναι πρώτιστα θέμα αρχής και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο ο δήμος μας να μη συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου Πιερίας».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.

Μετά την τοποθέτηση του αν.δημάρχου, λαμβάνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κ.Δημόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα το συνέδεσε με την αποκέντρωση και αναρωτήθηκε: «Δεν θα ‘πρεπε λίγο, πέρα από τις ευθύνες που έχει το λιμενικό ταμείο και ο τρόπος ο οποίος είναι διαβλητός και δεν μου άρεσε και συμφωνώ μαζί σας κύριε δήμαρχε, δεν πρέπει να δούμε κι εμείς την αποκέντρωση»;

Ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου και νυν δημοτικός σύμβουλος, Αθανάσιος Τσιφοδήμος, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να γίνει έντονη διαμαρτυρία για το θέμα που προέκυψε ενώ συμφώνησε με τη θέση του αν.δημάρχου να μην αποδεχθεί τη θέση του αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του λιμενικού ταμείου Πιερίας.

Επίσης, ο Ν.Λάππας εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον κ. Γ.Φαρμάκη για τη μη αποδοχή του αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του λιμενικού ταμείου.

Τέλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα, Δανιήλ Σπανόπουλος, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε, είπε, μεταξύ άλλων, ότι είχε κάνει επαφές με το λιμενικό ταμείο για επανόρθωση ζημιών στο λιμάνι του Πλαταμώνα, ώστε να μη γίνονται ατυχήματα.

Πρόσθεσε δε ότι πράγματι θα πρέπει να έρθει το λιμάνι του Πλαταμώνα στον δήμο, επειδή, μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπει μια τάξη, θα διαχειριστεί ο δήμος καλύτερα το λιμενικό ταμείο αλλά και θα έχει πολλά έσοδα.

Τα παραμύθια των παιδιών & τα ψέματα των πολιτικών


«ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΝΟΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ», ΛΕΕΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

* «ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ»!

«Το παραμύθι μιλάει για έναν κόσμο που δεν είναι ακριβώς αυτός όπως τον βλέπουμε. Το παραμύθι όμως είναι συμβολικό και προφυλάσσει τον κόσμο από το να νομίσει ότι είναι αλήθεια.

Αντίθετα, οι πολιτικοί σού παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ψέματα ως αλήθεια. Άρα, είναι ντροπή να λέμε ότι αυτοί λένε παραμύθια. Όχι. Δεν λένε παραμύθια. Λένε ψέματα. Άλλο το ψέμα, άλλο το παραμύθι», δήλωσε, από το Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, η συγγραφέας Ζωή Βαλάση.

Η κ. Βαλάση βρέθηκε στην «πόλη των θεών» στο πλαίσιο του υλοποίησης του καινοτόμου προγράμματος «φιλαναγνωσία», που εφαρμόζεται στο 2ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου, με υπεύθυνη του προγράμματος τη δασκάλα κ. Ντίνα Μακρή – Παπαθανασίου.

Στο περιθώριο αυτού του προγράμματος, δημοσιογράφος που παρακολούθησε τη συζήτηση που είχε η κ. Βαλάση με τη δασκάλα κ. Ντίνα Μακρή – Παπαθανασίου και με τα παιδιά, ζήτησε από τη συγγραφέα των 55 βιβλίων να παραχωρήσει συνέντευξη.

Η συγγραφέας δέχθηκε ευχαρίστως αυτή την πρόσκληση και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τους μύθους και τη σχέση τους με τις αλήθειες της ανθρώπινης ψυχής, για την παραμυθία (παρηγοριά) των παραμυθιών αλλά και για τα ψέματα των πολιτικών.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τα βασικότερα αποσπάσματα της δημοσιογραφικής συνέντευξης με την κ. Ζωή Βαλάση, έχουν ως εξής:

Δημοσιογράφος: Πέστε μας για την παρουσία σας εδώ στο Λιτόχωρο, στο 2ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ζωή Βαλάση: Έχω έρθει από την Αθήνα με πρόσκληση του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου για το μάθημα της «φιλαναγνωσίας». Είναι ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται στα σχολεία σε συνεργασία του υπουργείου παιδείας με το ΕΚΕΒΙ (εθνικό κέντρο βιβλίου).

Η κ. Ντίνα Μακρή – Παπαθανασίου είναι υπεύθυνη του προγράμματος «φιλαναγνωσίας», δηλαδή ενός προγράμματος που έχει σκοπό την προώθηση της αγάπης για το βιβλίο.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος τα παιδιά διάβασαν δικά μου βιβλία και κλήθηκα για να δούνε το πώς γράφουμε ένα βιβλίο εμείς οι συγγραφείς μέσα στη μικρή μας κοινωνία, μέσα στο γραφείο μας, μέσα στο σκοτάδι μας, μέσα στην απομόνωσή μας. Κλήθηκα για να δούμε το πώς αυτό το βιβλίο φτάνει στις ψυχές των παιδιών και πώς τις αγγίζει, αν τις αγγίζει, ποια επίδραση έχει επάνω τους.

Όσοι δε παρακολούθησαν αυτή τη συζήτηση που είχα με τα παιδιά, θα είδαν πάρα πολύ καλά ότι τα παιδιά έκαναν μια καταπληκτική δουλειά (έκαναν κουκλοθέατρο με βάση ένα βιβλίο της κ. Βαλάση αλλά και κατασκεύασαν με διάφορα αντικείμενα μια μικρή πολιτεία, σύμφωνα με ένα άλλο βιβλίο της κ. Βαλάση).

Ε, αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη χαρά για εμένα, μια έκπληξη για εμένα αλλά και ικανοποίηση, ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή.

Δημοσιογράφος: Επειδή μιλήσατε για τον μύθο στα παιδιά αλλά και για το παραμύθι, ποια η σημασία των μύθων και των παραμυθιών στις παιδικές ψυχές;

Ζωή Βαλάση: Νομίζω ότι το παραμύθι είναι μια παρηγοριά για όλες τις ψυχές, όχι μόνο για τις παιδικές.

Πολλές φορές εμείς οι μεγάλοι νομίζουμε ότι έχουμε ξεπεράσει το στάδιο εκείνης της ανάγκης για μύθο, για παραμύθι, για ποίηση –διότι το παραμύθι είναι ποίηση της ζωής– αρκεί όμως να αρχίσει κάποιος με έναν μαγικό τρόπο να λέει εκείνη τη γνωστή εισαγωγή: «Μια φορά κι έναν καιρό»… Κι αμέσως, νομίζω ότι όλες οι ψυχές, μικρών αλλά και μεγάλων, ακόμη και οι πιο σκουριασμένες ψυχές, νιώθουν ένα μικρό τσίγκλισμα, μια μικρή αχτίδα φωτός που μπαίνει μέσα τους…

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, θέλετε να πείτε ότι πίσω από τους μύθους και τα παραμύθια υπάρχουν οι αλήθειες της ζωής;

Ζωή Βαλάση: Ναι, κοιτάξτε, για τις «αλήθειες της ζωής» δεν ξέρω, αλλά υπάρχει σίγουρα η αλήθεια της ανθρώπινης ψυχής, διότι τα παραμύθια έχουν σχέση με τον εσωτερικό κόσμο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα παραμύθια είναι αυτό που υπάρχει μέσα μας, οι φόβοι μας, τα όνειρά μας, οι προσδοκίες που έχουμε. Το παραμύθι είναι αυτό που είμαστε εμείς οι άνθρωποι! Μόνο που το παραμύθι είναι με έναν τρόπο παιγνιώδη βγαλμένο, έτσι που να μην το καταλαβαίνουμε, ώστε να αφηνόμαστε έτσι στη μαγεία του.

Δημοσιογράφος: Κυρία Βαλάση, μιλώντας προηγουμένως στα παιδιά για τα παραμύθια, αναφερθήκατε σε γεφύρια. Τι σχέση έχουν τα παραμύθια με τα γεφύρια;

Ζωή Βαλάση: Ναι. Είπα στα παιδιά ένα παραμύθι για το πώς γεννήθηκαν τα παραμύθια. Και είπαμε ότι τα παραμύθια γεννήθηκαν από τα πολύτιμα υλικά από τα οποία ήταν φτιαγμένο το μαγικό γεφύρι της αρχής του κόσμου. Το γεφύρι αυτό είναι ανάμεσα στη γη και στον ουρανό και απ’ όπου μπορούσαν οι άνθρωποι να το διαβαίνουν, πάνω – κάτω, ώστε να μπορούν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους ζητώντας λύσεις από τον ουρανό, όταν δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν εδώ στη γη.

Κάποια στιγμή, όμως, αυτό το μαγικό γεφύρι γκρεμίστηκε. Και τα πολύτιμα υλικά από τα οποία ήταν φτιαγμένο, σκορπίστηκαν στον κόσμο σαν πετραδάκια – φως, σαν σπίθες από μαγεία και κάποιοι τα μαζέψανε και κάναν τα παραμύθια.

Δημοσιογράφος: Μιλήσατε όμως και για τα «παραμύθια» των πολιτικών που φαίνονται σαν αλήθεια και για τους παραμυθάδες πολιτικούς. Στ΄αλήθεια, είναι παραμυθάδες οι πολιτικοί;

Ζωή Βαλάση: Κοιτάξτε. Δεν είπα αυτό ακριβώς… Η διαφορά μεταξύ του μύθου και του ψέματος είναι η εξής: Το παραμύθι, πράγματι, μιλάει για έναν κόσμο που δεν είναι ακριβώς αυτός όπως τον βλέπουμε. Το παραμύθι όμως είναι συμβολικό και προφυλάσσει τον κόσμο από το να νομίσει ότι είναι αλήθεια.

Αντίθετα, οι πολιτικοί σού παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ψέματα ως αλήθεια. Άρα, είναι ντροπή να λέμε ότι αυτοί λένε παραμύθια. Όχι. Δεν λένε παραμύθια. Λένε ψέματα. Άλλο το ψέμα, άλλο το παραμύθι… (Σημείωση συντάκτη: Προφανώς η κ. Ζωή Βαλάση δεν εννοεί ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ψεύτες ή ότι όλοι οι πολιτικοί λένε υποχρεωτικά πάντοτε ψέματα).

Δημοσιογράφος: Μήπως όμως κι εμάς τους πολίτες μάς αρέσουν να μας λένε ψέματα; Δηλαδή, μήπως οι πολιτικοί λένε ψέματα, επειδή γνωρίζουν ότι κι εμείς οι πολίτες θα ανοίξουμε τα αυτιά μας για να τα ακούσουμε; Τι λέτε εσείς πάνω σ’ αυτό;

Ζωή Βαλάση: Ναι, όταν σου λέει κάποιος καλά πράγματα, πάντοτε θέλεις να τα ακούς. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη να ακούς κάτι καλό. Τώρα, σε σχέση με τους πολιτικούς, νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την κρίση ημών των πολιτών. Έχει να κάνει με την ωριμότητα της σκέψης μας.

Εκείνο που χρειάζεται όταν ακούμε να μιλούν οι πολιτικοί, είναι να έχουμε κρίση και επομένως να ξεχωρίζουμε τι (από αυτά που λένε) είναι το αληθινό, τι είναι το ψεύτικο, τι είναι το σωστό, τι είναι το ηθικό, τι είναι το ανήθικο, τι είναι το εγκληματικό…

Δημοσιογράφος: Κυρία Βαλάση, θα ήθελα να κλείσουμε αυτή την κουβέντα μας με τη σχέση μύθου και παραμυθιού. Είναι το ίδιο; Ταυτίζονται; Ο μύθος είναι κάτι άλλο από το παραμύθι;

Ζωή Βαλάση: Η πρώτη έννοια του μύθου ήταν λόγος. Ήταν λόγος θρησκευτικός, σιγά – σιγά έμεινε σαν μύθος, σαν κάτι που δεν είναι αληθινό.

Η καταγωγή της λέξης «παραμύθι» είναι λίγο πολύπλοκη. Δηλαδή, «παρά – μύθι) μπορεί να είναι «παρά τον μύθο», δηλαδή κοντά στον μύθο είναι και το παραμύθι. Όμως, το παραμύθι μπορεί να είναι και παραμυθία, δηλαδή παρηγοριά. Εμείς προτιμάμε αυτή την καταγωγή της λέξης, δηλαδή το «παραμυθία», που θα πει «παρηγοριά», από οποιαδήποτε άλλη έννοια, διότι αυτό είναι το παραμύθι, είναι παρηγοριά!

Το παραμύθι μάς δίνει ελπίδα, μας αφήνει να ντύσουμε τους φόβους μας, τις επιθυμίες μας, όλα αυτά που έχουμε μέσα μας, να ντύσουμε τα άγχη της καρδιάς μας με συγκεκριμένες μορφές και έτσι να απαλλαγούμε από το βάρος τους.

Δημοσιογράφος: κ. Βαλάση, σας ευχαριστώ πολύ γι αυτή την κουβέντα που είχαμε εδώ στο Λιτόχωρο, εδώ στην «πόλη των θέων», εδώ στους πρόποδες του Ολύμπου των θεών και των μύθων.

Ζωή Βαλάση: Κι εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε πάντοτε καλά.

"Η Ινδία,θα αγοράζει τα πετρέλαια του Ιράν με χρυσό..."


Ινδία αποκόπτεται από το δολάριο, και έτσι θα αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν με χρυσό...Τη τακτική αυτή θα ακολουθήσει και η Κίνα ως απάντηση στο εμπάργκο των Ευρωπαίων που έγινε για χάρη των Αμερικανών...Αυτή η κίνηση θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις, αλλά και είναι μια ξεκάθαρη κίνηση διαχωρισμού...

Θυμίζει τον Αναθεωρητισμό του Μεσοπολέμου,δηλαδή της πολιτικής των δυσαρεστημένων χωρών να αναθεωρήσουν το καθεστώς που προέκυψε από τις μεταπολεμικές συνθήκες ειρήνης.Εκείνη την εποχή και με τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οικονομία(Κράχ του '29)πολλές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία κλήθηκαν να προστατεύσουν(αν παρίστατο ανάγκη και στρατιωτικά) κάποιες χώρες...Σήμερα δεν είναι εθνικός, αλλά οικονομικός ο αναθεωρητισμός...Φυσικά ο Αναθεωρητισμός τότε, οδήγησε με βεβαιότητα στον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο...
Το τραγικό είναι ότι οι ομοιότητες με το σήμερα είναι εμφανείς...
Οι εμπλεκόμενοι αλλάζουν...Και οι προυποθέσεις...
Τότε ήταν Εθνικός γιατί προτεραιότητα ήταν τα εδάφη...
Σήμερα είναι οικονομικός γιατί προτεραιότητα είναι το πετρέλαιο και τα νομίσματα...

μας λένε κατόπιν εορτής ότι δολοφόνησαν τη χώρα χωρίς να διαβάσουν το μνημόνιο!

μας λένε κατόπιν εορτής ότι δολοφόνησαν τη χώρα χωρίς να διαβάσουν το μνημόνιο!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..

http://3.bp.blogspot.com/-wefe7F7is1c/Tx8ns28uUUI/AAAAAAAACYA/E2-a1OBtykk/s1600/FRESKOPRAMAA.jpg

Αυτοί που τους ψηφίσαν και ψηφίσαμε ζούμε (;) ανάμεσα σας! Μήπως, έστω τώρα, απομυθοποιήσαμε τα ρεντίκολα που κυβερνάνε;

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

Tο Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Ιανουαρίου 2012, αντίστοιχα, για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου του ΣΦΚ Κατερίνη 2008, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- A΄ Γυναικών – Α΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 29.1.2012, Κλειστό γυμναστήριο Σκύδρας, ώρα 12,00 / ΑΣ Σκυδραϊκός - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

- Εφηβικό – Τελική φάση - Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 29.1.2012, Κλειστό γυμναστήριο Δ. Βικέλας, ώρα 12,00 / ΑΟΚ Βεροίας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

- Κορασίδων – Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Σάββατο 28.1.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΣ Σκυδραϊκός και

- Μίνι αγοριών – Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 29.1.2012, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.