PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο "ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ" ΤΗΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΒΓΗΚΕ ...ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Ο Όμίλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου  «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ» με αφορμή τη "διεθνή ημέρα μουσείων" διοργάνωσε διημερίδα με θέμα την ιστορία του Μαστόδοντα. Οι στόχοι της εκδήλωσης οριοθετήθηκαν με βάση: α) την ενημέρωση των πολιτών της Νεοκαισάρειας αλλά και ευρύτερα του Δήμου Κατερίνης, β) την ενημέρωση των τοπικών Μ.Μ.Ε. αλλά και των Δημοσιογράφων, γ) την αυτοψία των επιστημόνων τόσο στο υπό διαμόρφωση εκθετήριο όσο και στους χώρους της ανασκαφής με σκοπό την ολοκλήρωση των επιστημονικών ερευνών για τα υπάρχοντα ευρήματα και την εκπόνηση της μουσειολογικής μελέτης και δ) την έναρξη των γυρισμάτων για το ντοκιμαντέρ με θέμα την παλαιοντολογία της ευρύτερης περιοχής μας.
Η εκδήλωση και γενικότερα οι προσπάθειες μας να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι ήταν επιτυχής. Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος πολιτών, φορέων αλλά και υποψηφίων (των τοπικών εκλογών) από όλους τους συνδυασμούς. Ευχαριστούμε θερμά την παλαιοντολόγο συντονίστρια της εκδήλωσης Ευαγγελία Τσουκαλά, Καθηγήτρια Γεωλογίας του Α.Π.Θ., τον παγκοσμίου φήμης Ολλανδό ειδικό στα προβοσκιδωτά και στη δημιουργία μουσείων παλαιοντολογίας Dick Mol, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και συμμετέχει σε όλη αυτή την προσπάθεια αφιλοκερδώς. Επίσης τα μέλη της ομάδας της Ε. Τσουκαλά, κ. Βασίλειο Μακρίδη σπηλαιολόγο και τον υποψήφιο διδάκτορα Νικόλαο Βασιλειάδη Γεωλόγο. Οι οποίοι από την πρώτη ημέρα στηρίζουν την όλη μας προσπάθεια επίσης αφιλοκερδώς.
Η συμβολή τόσο της κας Τσουκαλά όσο και του κου Dick Mol και συνολικά της επιστημονικής ομάδας είναι καθοριστική, με βάση την εμπειρία τους από τις παλαιοντολογικές εκθέσεις που δημιούργησαν στη Βόρεια Ελλάδα και θα συμβάλει απόλυτα στη δημιουργία ενός πρότυπου Εκθετηρίου στη Νεοκαισάρεια, το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τη μαθητική κοινότητα όσο και γενικότερα για την Πιερία και την ανάπτυξη της τουριστικής της βιομηχανίας. Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε μια νέα θεματική τουριστική ενότητα για την Πιερία στέκεται αρωγός η πολυβραβευμένη Δημοσιογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ κα Αθηνά Κρικέλη, η αμερικάνικη εταιρεία Ellopia N.Y. και ο σκηνοθέτης κος Δημήτριος Ζησόπουλος. Οι οποίοι έχουν αναλάβει τη δημιουργία συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ με βασικό θέμα τον Όλυμπο που θα συμπεριλαμβάνει και τον Μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας.
Στην επιτυχία των συγκεκριμένων εκδηλώσεων συνέβαλαν οι χορηγοί μας: 1. Καφέ - αναψυκτήριο "Καθ' οδόν" Χρυσόστομος Π. Παπαδόπουλος
2. Κοσμηματοπωλείο"Vaklavas kosmima" Γρηγόριος Ε. Βακλαβάς
3. Αρτοπωλείο "Μανουσαρίδη" Κωνσταντίνος Ε. Μανουσαρίδης
4. Οινοποιία" Παπαγιαννούλη" Δημήτριος Παπαγιαννούλης.
5. Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα «Giorgos apartments» Παναγιώτης Γ. Θεοδωρίδης
6. Βιοτεχνία αθλητικών ειδών "Rocket" Βασίλειος Γ. Ταϊπλιάδης
7. Παντοπωλείο «Olympic Beach» & «Dionysos Rooms» Τιμόθεος Δ. Τσεντίδης
8. Μίνι Μάρκετ "Ο Γαμπρός" Γεώργιος Παπαδόπουλος
9. Πώληση οπωροκηπευτικών κατ' οίκον Φίλιππος Δ. Χατζηπαυλίδης
10. Τον Ιστορικό Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας "Ο Κοτζά Αναστάς"
11. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Ολύμπιο Βήμα και το www.olimpiovima.gr
12. Τον νομικό σύμβουλο του ομίλου μας κο Στέφανο Καλαϊτζίδη, που στέκεται πάντοτε δίπλα μας με τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές του.
Στην επιτυχία των εκδηλώσεων συνέβαλαν επίσης τα μέλη του Ομίλου μας καθώς και οι κάτοικοι του χωριού μας. Ευχαριστούμε ολόθερμα τις γυναίκες οι οποίες ετοίμασαν μοναδικά παραδοσιακά εδέσματα και όχι μόνο. καθώς και όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε επίσης για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια: τον Δρα Μάρκο Βαξεβανόπουλο, γεωλόγο, τον κ. Νικόλαο Μπαχαρίδη, συλλέκτη, ερευνητή, τον κ. Ανδρέα Τζανουδάκη και τον κ. Χρήστο Ζαρέντα, για την δωρεά διαφόρων εκθεμάτων.

Η προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία ενός Εκθετηρίου με πρωτότυπη έμπνευση για την ανάδειξη απολιθωμάτων εκατομμυρίων ετών της περιοχής μας συνεχίζεται. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας!

(ΒΙΝΤΕΟ) ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...


Συγκλονιστική ομιλία του Πατέρα Σωκράτη ΞΕΝΙΔΗ για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στα "Χριστοφόρεια" της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, για το 2019.
Στη μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού .

ker@ilidis
Δες το βίντεο...