PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

bikiropoulos.blogspot.com 24ΩΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.

«Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής»,


 Μια πρωτοποριακή καμπάνια για την ενημέρωση και πρόληψη για τον HIV, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12), υλοποιούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, PRAKSIS και Κέντρο Ζωής.
Η εκστρατεία αυτή θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μπορεί και να σας προβληματίσει. Το σίγουρο όμως είναι πως θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια νεανική καμπάνια ενημέρωσης για το H.I.V./AIDS, που βασικό στόχο έχει την προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων, ακόμη και όσων νομίζουν ότι το θέμα δεν τους αφορά.
Πλήθος εθελοντών, ανώνυμων και διασήμων φωτογραφήθηκαν και πρωταγωνίστησαν για να ενισχύσουν τα μηνύματα ενημέρωσης, πρόληψης και εξέτασης γύρω από τον ιο HIV, που προκαλεί το AIDS καθώς και της καταπολέμησης του κοινωνικού στιγματισμού.
Παράλληλα, για το διάστημα 23 Νοεμβρίου μέχρι και την 22η Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δρώμενα ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και εκπαίδευσης, που απευθύνονται τόσο στον ελληνικό όσο και στον μεταναστευτικό πληθυσμό.
Η ιδιαιτερότητα της εκστρατείας αυτής έγκειται σε δύο σημεία: αγκαλιάζει όλους τους πληθυσμούς (γηγενής, μετανάστες, άτομα με αναπηρίες) και θα διατρέχει όλο το έτος ασταμάτητα. Γιατί η ενημέρωση δεν θα πρέπει να ξεκινά και να σταματά την 1η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS).
Με κεντρικό μήνυμα «Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», η καμπάνια της PRAKSIS και του Κέντρου Ζωής εστιάζει με δυναμικό τρόπο, τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης.
«Το AIDS στο δυτικό κόσμο πιστεύουμε ότι είναι υπόθεση και ατομικής ευθύνης. Παρ' όλες τις ατέλειες και τις ελλείψεις που εντοπίζονται σε κεντρικό επίπεδο, την αποσπασματική ενημέρωση, τη διαπιστωμένη ανάγκη για μεγαλύτερες δαπάνες στα κέντρα πρόληψης και έρευνας, αλλά και κυρίως τη δυσκολία ελεύθερης πρόσβασης πληθυσμών στην εξέταση και στη φαρμακευτική αγωγή, ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις προσωπικές του ευθύνες στο ζήτημα αυτό.
Με την φετινή καμπάνια επικεντρωνόμαστε τόσο στη χρήση του προφυλακτικού, ως μοναδικού αξιόπιστου μέσου πρόληψης αλλά, και κυρίως στην τακτική εξέταση, που μας αφορά όλους» τονίζει ο pρόεδρος της PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας.
Η εκστρατεία αυτή είναι σχεδιασμένη και προσανατολισμένη στην προώθηση μηνυμάτων για όλα τα άτομα ηλικίας από 15-35 ετών και για διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Θεωρώντας ότι ήδη υπάρχει ένα πολυπολιτισμικό παζλ εθνοτήτων και διαφορετικών χωρών προέλευσης, η καμπάνια θα είναι μεταφρασμένη σε 12 διαφορετικές γλώσσες ενώ ταυτόχρονα τα οπτικοακουστικά μηνύματα (ενημερωτικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα) θα προωθηθούν ταυτόχρονα όχι μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας αλλά και στις κοινότητες των ίδιων των μεταναστών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν τόσο από το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και από εθελοντές των οργανώσεών μας προκειμένου η ενημέρωση αυτή να μην είναι adhoc αλλά να έχει διάρκεια και πολλαπλασιαστική εμβέλεια.
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν διάρκεια ενός μήνα (με κεντρικό άξονα την 1η Δεκεμβρίου, αλλά και το επικοινωνιακό μέρος της καμπάνιας το οποίο θα έχει διάρκεια τριών μηνών, θα λαμβάνουν χώρα και θα προσανατολίζονται στην προσέγγιση των πληθυσμών με τρόπο διαδραστικό, προτείνοντας έτσι μια διαφορετική οπτική της διάδοσης των μηνυμάτων, τα οποία θα προωθούνται όχι μόνο με έντυπο υλικό αλλά και με την χρήση της νέας τεχνολογίας.
«Η καμπάνια που η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής έχουν ήδη σχεδιάσει και προγραμματίσει, αφορά τόσο στην ένωση των δυνάμεων των δύο αυτών φορέων προκειμένου να προβούν σε μία συνδυαστική εκστρατεία που θα περιλαμβάνει την ενημέρωση, πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, αλλά και προτροπή αυτών που δεν έχουν εξεταστεί για τον HIV προκειμένου να το κάνουν. Επίσης, η εκστρατεία αυτή θα στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος, καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού», επισημαίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Ζωής, Παναγιώτης Βότσης.
Ενδεικτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Free Hugs με γνωστούς ηθοποιούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, αθλητές κ. ά., πορεία ενημέρωσης με τη συνοδεία κρουστών στο κέντρο της Αθήνας, διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Κρήτη καθώς και σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα ΤΕΙ της χώρας.
Η εκστρατεία επίσης, συνδιοργανώνει με το Screw και το Enola, το Fuck aids στη Θεσσαλονίκη το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1 και 2 Δεκεμβρίου με δρώμενα, ομιλίες στο Ολύμπιον και συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκστρατεία: «Ενημέρωση - Προφύλαξη - Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής», υποστηρίζεται και τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τελεσίγραφο στους «γαλάζιους» βουλευτές

Τελεσίγραφο στους «γαλάζιους» βουλευτές που φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Παρασκευή. Το μήνυμα, σύμφωνα με στελέχη της Ρηγίλλης, θα είναι ότι «δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» και όσοι δεν συμμορφωθούν θα διαγράφονται

Στη Ν.Κορέα ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος






Στη Σεούλ θα βρίσκεται στο διάστημα από 23 έως 28 Νοεμβρίου 2010 ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, ως μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ν.Κορέας της Βουλής των Ελλήνων.
Αντικείμενο της αποστολής είναι η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και η προβολή και προώθηση των θέσεων της χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.
Οι συναντήσεις των Ομάδων Φιλίας έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας με τα Κοινοβούλια άλλων χωρών, την προβολή των θέσεων της Ελλάδας σε σημαντικά διεθνή ζητήματα, την προώθηση των εθνικών θεμάτων και την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας.
Η πενταμελής αποστολή της Βουλής θα έχει συναντήσεις με την Εθνοσυνέλευση της Ν.Κορέας και θα πάρει μέρος σε κοινές συνεδριάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας με το Κοινοβούλιο της Ν.Κορέας.


«Πάρε μια μεγάλη ανάσα - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, ώρα 19:00,
στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου (1ος όροφος)
με θέμα :
«Πάρε μια μεγάλη ανάσα - ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»
κατά την οποία θα παρουσιαστούν όλες οι τροποποιήσεις και τα βασικά σημεία του προγράμματος που είναι προς όφελος των επιχειρήσεων της Πιερίας καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Δεκεμβρίου 2010.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙA 2010 bikiropoulos.blogspot.com


Με τα εγκαίνια της έκθεσης Εκκλησιαστικών Χειροποίητων Σταυρών Αιθιοπίας συνεχίζονται το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στην Ιερά Μητρόπολη, οι εκδηλώσεις που συνθέτουν το πολιτιστικό σκηνικό των  «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2010». Επιπλέον, το πρόγραμμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου περιλαμβάνει μουσικοθεατρικά δρώμενα. Αναλυτικότερα:

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Ειδικότερα το Σάββατο, το κοινό των «Αικατερινείων» θα μπορεί να  θαυμάσει από κοντά την συλλογή του Χρ. Γιαννουλάκη, η οποία αποτελείται από 240 Αιθιοπικούς Σταυρούς διαφόρων κατηγοριών. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα ότι είναι όλοι πρωτότυποι, μοναδικοί και σπάνιοι, διαφόρων μεγεθών και παλαιότητας. Την οργάνωση – επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Σκλιοπίδου(GALLERY XΡΥΣΑ).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται : Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30.


ΑΙΣΩΠΕΙΟΙ ΜΥΘΟΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ

Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη θα γίνει διάλεξη και θεατρικό δρώμενο από συντελεστές του Εργαστηρίου Ποντιακής Διαλέκτου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.  Στα πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστούν στην Ποντιακή Διάλεκτο δύο παραμύθια σε κινούμενο σχέδιο από Αισώπειους μύθους.


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τέλος, το απόγευμα(19:30)της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με θέμα «Προσφυγικά Παραδοσιακά Τραγούδια» στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, ο Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας.

το γέρσιμο του κεφαλιού...nooz.gr

Το μυστικό της γοητείας στο γέρσιμο του κεφαλιού...


  Η κατάλληλη κλίση του κεφαλιού, διαφορετική στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, έχει τη δύναμη να προσελκύει ενστικτωδώς και να γοητεύει το άλλο φύλο, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη, υπό τον ψυχολόγο Ντάρεν Μπερκ του πανεπιστημίου του Νιούκασλ της Αυστραλίας και τη σύζυγό του Ντανιέλ Σουλικόφσκι του πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ", διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες φροντίζουν, χωρίς πάντα να έχουν επίγνωση, να κάνουν τον εαυτό τους πιο ελκυστικό στο άλλο φύλο, γέρνοντας έτσι το κεφάλι τους, ώστε να αλλάζουν τη γωνία υπό την οποία φαίνεται το πρόσωπό τους.

    Οι γυναίκες γίνονται πιο γοητευτικές, όταν σκύβουν ελαφρά το κεφάλι τους προς τα εμπρός και κάτω, ώστε να κοιτούν ελαφρά προς τα πάνω τον άνδρα, ενώ αντίθετα οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί, όταν γέρνουν λίγο το κεφάλι τους προς τα πίσω και πάνω, ώστε να κοιτούν την γυναίκα κάπως… αφ' υψηλού, πράγμα που τους κάνει πιο αρρενωπούς.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τρισδιάστατα μοντέλα ανδρικών και γυναικείων προσώπων δημιουργημένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία φαίνονταν να γέρνουν υπό διάφορες γωνίες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μια ομάδα εθελοντών κλήθηκε να αξιολογήσει τα πρόσωπα από άποψη γοητείας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, από όπου και προέκυψαν τα ανωτέρω συμπεράσματα.

    Οι ερευνητές σχεδιάζουν μια επόμενη έρευνα για να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι υποσυνείδητα γέρνουν τα κεφάλια τους, όταν φλερτάρουν.

     Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://www.epjournal.net/filestore/EP08573585.pdf

bikiropoulos.blogspot.com

Οι κραιπάλες με αλκοόλ διπλασιάζουν τον κίνδυνο για την καρδιά


   Όχι μόνο το πόσο πίνει κανείς, αλλά επίσης το πόσο γρήγορα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για την υγεία του, όχι μόνο για το συκώτι, αλλά και για την καρδιά του. Όσοι κάνουν κραιπάλες με αχαλίνωτη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για την καρδιά τους σε σχέση με όσους πίνουν παρόμοια ποσότητα αλκοόλ, αλλά σε μικρότερες μερίδες και με πιο σταθερό ρυθμό, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις μέσα στην μέρα, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη, υπό τον καθηγητή ιατρικής Ζαν Φεριέρ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, συνέκρινε επί δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου 10.000 άνδρες πότες, ηλικίας 50 - 59 ετών, από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (όπου συνηθίζονται τα…όργια με αλκοόλ) και τρεις γαλλικές πόλεις - Λιλ, Στρασβούργο και Τουλούζη (όπου οι άνθρωποι συνήθως πίνουν τακτικά αλλά με περισσότερο μέτρο κάθε φορά). Οι Γάλλοι γενικά πίνουν λιγότερο αλκοόλ στην…καθισιά τους, αλλά καθημερινά, σε σχέση με τους Ιρλανδούς που είναι "γερά ποτήρια", αλλά όχι κάθε μέρα.

    Η έρευνα συμπέρανε ότι οι άνδρες που ακανόνιστα κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα έπιναν ασταμάτητα (συνήθως μαζί με τους φίλους τους), είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή να πεθάνουν από την καρδιά τους στη διάρκεια της δεκαετίας που κράτησε η μελέτη.

    Οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσο πιο πολύ αλκοόλ πίνει κάποιος "μονοκοπανιά", τόσο μεγαλύτερο κακό κάνει στην υγεία του, ιδίως αν πρόκειται για αλκοολούχα ποτά αντί για κρασί. Αντίθετα, η κατανεμημένη κατανάλωση αλκοόλ μέσα στην εβδομάδα έχει λιγότερες επιπτώσεις σε σχέση με την κραιπάλη μια ή δύο μέρες την εβδομάδα (ως κραιπάλη ορίζεται η κατανάλωση περισσότερων από πέντε μερίδων αλκοόλ μέσα στη μέρα). Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες ότι είναι καλύτερα να καταναλώνει κανείς μια μικρή ποσότητα αλκοόλ σε τακτική βάση παρά μια μεγάλη ποσότητα μια κι έξω.

    Οι γιατροί συμβουλεύουν τις μεν γυναίκες να μην πίνουν περισσότερο από δύο ποτήρια κρασί ή μια μπίρα την μέρα, ενώ τους άνδρες να μην πίνουν περισσότερο από τρία ποτήρια κρασί τη μέρα.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική έρευνα στη διεύθυνση: http://www.bmj.com/content/341/bmj.c6077.full

Παναθηναϊκός (21.45 ΝΕΤ) Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21.45 ΝΕΤ) την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα ο οποίος έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Δεδομένου πως το ματς της Ρουμπίν Καζάν με την Κοπεγχάγη διεξάγεται νωρίτερα και το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό, θα υπάρχει μία άλλη λογική στο ντεμπούτο του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο των "πρασίνων".

Υπάρχει ένα τρελό σενάριο που αναφέρει: Αν κερδίσουν οι Ρώσοι και ο Παναθηναϊκός την Μπαρτσελόνα, τότε οι "πράσινοι" περνάνε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη στην  Κοπεγχάγη και ήττα της Ρουμπίν στην Καταλωνία.

Αν νικήσουν οι Δανοί στο Καζάν, εξασφαλίζουν αυτομάτως το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης και στη συνέχεια Ρουμπίν και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για την 3η θέση της κατάταξης στον όμιλο και την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός με νίκη επί των "μπλαουγκράνα" αποκτάει σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Και δεν είναι απίθανο να τα καταφέρει, με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι σήμερα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει.

Το θέμα είναι πως η Μπάρτσα θα κατέβει στο γήπεδο με όλα της τα αστέρια, καθώς θέλει τη νίκη που θα της δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η εγκύκλιος για μετατάξεις στην αυτοδιοίκηση


Οι διαδικασίες για τις υποχρεωτικές μετατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που αφορούν τους περίπου 19.000 υπαλλήλους σε κρατικές περιφέρειες, δήμους και νομαρχίες, για την κάλυψη των αναγκών στους «Καλλικρατικούς» δήμους και στις αιρετές περιφέρειες, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2010, σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων στην αιρετή περιφέρεια αρμοδιοτήτων σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη της παρ. 1 του ιδίου άρθρου (εθελούσιες μετατάξεις), και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι που κατέχουν πάγιες ή προσωποπαγείς θέσεις στην αρμόδια, αντίστοιχα, υπηρεσιακή μονάδα και, σε περίπτωση ανυπαρξίας κατανομής οργανικών θέσεων, οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν στις συναφείς υπηρεσιακές μονάδες την 1.1.2010 και οι οποίοι κατέχουν είτε πάγιες είτε προσωποπαγείς θέσεις στην κρατική περιφέρεια, μετατάσσονται, αυτοδικαίως, στην αντίστοιχη αιρετή περιφέρεια».
Προστίθεται δε ότι «βάσει της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης και δεδομένου ότι οι οργανικές θέσεις προσωπικού της κρατικής περιφέρειας είναι ενιαίες για όλη την περιφέρεια και όχι κατανεμημένες ανά οργανική μονάδα, μετατάσσονται αυτοδικαίως στην αιρετή περιφέρεια οι υπάλληλοι της κρατικής περιφέρειας που υπηρετούσαν την 1.1.2010 στις οργανικές μονάδες αυτής, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο σύνολό τους στην αιρετή περιφέρεια, είτε είναι μόνιμοι, είτε με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι οποίοι ανήκαν σε συναφείς, με τις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες, κλάδους και ειδικότητες».
Διευκρινίζεται δε ότι «στους αυτοδικαίως μετατασσόμενους υπαλλήλους περιλαμβάνεται το σύνολο του προσωπικού των παραπάνω οργανικών μονάδων, δηλ. και οι οδηγοί, οι φύλακες, το προσωπικό καθαριότητας κ.λπ. Επίσης, στους αυτοδικαίως μετατασσόμενους υπαλλήλους δεν περιλαμβάνονται οι, από άλλους φορείς, αποσπασμένοι στην κρατική περιφέρεια υπάλληλοι».
Η διαδικασία μετάταξης, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «θα πρέπει λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, οι Γενικοί Γραμματείς των κρατικών περιφερειών να προχωρήσουν στις δέουσες, για την εφαρμογή της προμνημονευθείσας νομοθετικής ρύθμισης, ενέργειες ως ακολούθως:
1. Να εκδοθούν εκ μέρους τους οι προβλεπόμενες από την παρ. 2α του άρθρου 256 του ν.3852/2010 διαπιστωτικές πράξεις για τη μετάταξη των αυτοδικαίως μετατασσόμενων υπαλλήλων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3.12.2010, τις οποίες και θα πρέπει να αποστείλουν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το αργότερο μέχρι την Τρίτη 7.12.2010. Για οικονομία χρόνου, λόγω του ότι οι εν λόγω μετατάξεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την παρέλευση του τρέχοντος έτους, προτείνεται οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις να είναι ενιαίες για το σύνολο των μετατασσόμενων στην αιρετή περιφέρεια υπαλλήλων.
2. Μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι συγκεκριμένες πράξεις θα πρέπει να επιδοθούν, με αποδεικτικό επίδοσης, στους μετατασσόμενους υπαλλήλους μέσα σε χρονικό ορίζοντα πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσής τους και σε κάθε περίπτωση πριν τη Δευτέρα 27.12.2010.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ν.Δ.: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης


Την ανεξαρτητοποίησή του από τη Ν.Δ. ανακοίνωσε ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης.
Νωρίς το πρωί σήμερα ενημέρωσε το γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κ. Τασούλα, ότι επρόκειτο εφεξής να πορευθεί ως ανεξάρτητος βουλευτής – κύκλοι της Ρηγίλλης θεωρούν «αστεία» τη δικαιολογία, επισημαίνοντας τις σχέσεις του με την κ. Μπακογιάννη – επιμένοντας ότι είναι εποχή που απαιτούνται συναινέσεις και, συνεπώς, είναι επιζήμια η στάση της ηγεσίας της Ν.Δ. Ο κ. Κοντογιάννης επισημοποίησε την απόφασή του με ομιλία του στο Κοινοβούλιο.
Με επιστολή ενημέρωσε και τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ η οποία, όπως είπε, αρνείται σε δύσκολες ώρες για τη χώρα να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον. O βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Γιώργος Κοντογιάννης, κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης θα έπρεπε να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πράσινα και γαλάζια στρατόπεδα. Τόνισε ότι αυτή τη λογική ακολουθεί και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας, σε κρίσιμες ώρες, την παράταξη σε «διχασμό και φραξιονισμό έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας». Συμπλήρωσε ότι «όλοι είναι στρατιώτες για τη σωτηρία της πατρίδος και σε αυτή τη μάχη η πατρίδα μπαίνει πάνω από προσωπικά συμφέροντα και όλοι είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και την ιστορία».
«Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την άνοιξη του 2009, δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη», τόνισε ο βουλευτής, καλώντας την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει αυτή εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τους «εσωκομματικούς λεονταρισμούς». «Διαφορετικά», κατέληξε ο βουλευτής, «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. που είτε έχουν διαγραφεί, είτε έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα είναι οι Γιώργος Κοντογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κιλτίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ντόρα Μπακογιάννη.
kathimerini.gr