PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πρόεδρος : Αριστείδης Οφίδης
Αντιπρόεδρος : Σπυρίδων Ελευθεριάδης
Μέλος : Νικόλαος Ασαρίδης
Μέλος : Ιωάννης Βαβατσούλας
Μέλος : Δημήτριος Γκούντας

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..ΠΟΛΥΖΟΣ-ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ..

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή Παμπιερική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου.

Οι κάτοικοι της Πιερίας έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν τα διόδια που καταστρέφουν οικονομικά την Πιερία.

Στην διαμαρτυρία και την κατάλυψη των διοδίων παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ κα. Ελένη Γερασιμίδου


Ενέργειες του δήμου Δίου-Ολύμπου για στήριξη τοπικών αγροτικών προϊόντων



* ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΞΕΠ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ, ΚΑΜΠΙΝΓΚΣ, ΕΒΕ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΓΗΣ
* ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
 
Καταλόγους με στοιχεία αγροτών (ονοματεπώνυμα, προϊόντα που διαθέτουν, περιοχές κατοικίας τους, τηλέφωνα) οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν σε λαϊκές αγορές του δήμου το 2012 αλλά και στοιχεία κατεχόντων παραγωγικές άδειες υπαίθριου εμπορίου, έχει ήδη αποστείλει ο δήμος Δίου-Ολύμπου στην ένωση ξενοδόχων Πιερίας, σε ξενοδόχους του νομού καθώς και στο επιμελητήριο του νομού μετά από πρωτοβουλία του αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης Πέτρου Κιάφα.
Η αποστολή τέτοιων καταλόγων έγινε προκειμένου να λάβουν γνώση ξενοδόχοι, εστιάτορες, ψητοπώλες, συναφείς επαγγελματίες, ιδιοκτήτες κάμπινγκς κλπ, οι οποίοι, εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και να προμηθεύονται προϊόντα που παράγονται στην Πιερία. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να σταλθούν επιστολές και σε άλλους φορείς. 
Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να γίνει ένα «πάντρεμα» του τουρισμού με την παραγωγή και διάθεση τοπικών προϊόντων, και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες, προκειμένου αφενός μεν οι ντόπιοι παραγωγοί να μπορούν να διαθέτουν ευκολότερα τα προϊόντα τους στην τοπική αγορά, αφετέρου δε οι τοπικές επιχειρήσεις να διοχετεύουν τα χρήματά τους σε παραγωγούς του νομού.
Μια τέτοια σχέση μεταξύ τοπικών επιχειρηματιών και ντόπιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ενισχύσει, σε σημαντικό βαθμό, την τοπική οικονομία δεδομένου ότι τα χρήματα που φέρνουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Πιερίας στην περιοχή μας, αυτά τα χρήματα θα μένουν και στον νομό και να ανακυκλώνονται προς όφελος όλων.
Σε εποχή πρωτόγνωρης κρίσης που διέρχεται η χώρα αλλά και η περιοχή, μια τέτοια ενέργεια, εφόσον βέβαια υλοποιείται από σημαντικό αριθμό ντόπιων επιχειρηματιών, θα δώσει τη δυνατότητα να μη φεύγουν τα χρήματα εκτός νομού αλλά να κυκλοφορούν στην τοπική αγορά.
Ο κ. Κιάφας στην επιστολή του προς αρμόδιους φορείς τούς ζητά, εφόσον συμφωνούν με αυτό το σκεπτικό, να συμβάλλουν κι εκείνοι από την πλευρά τους στην υλοποίηση μιας τέτοιες πρωτοβουλίας.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή μεμονωμένα κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία στους χώρους του τουρισμού, της εστίασης κλπ, να αποστέλλει φαξ (στο 2352 350 128, υπόψιν αντιδημάρχου Πέτρου Κιάφα) με τα όποια στοιχεία διαθέτει (επίθετο, όνομα, διεύθυνση, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, φαξ, e-mail, ιστοσελίδα κλπ) προκειμένου να του αποσταλούν οι σχετικοί κατάλογοι.
Τέλος, καλούνται οι τοπικοί παραγωγοί του Δ.Δίου-Ολύμπου, τα ονόματα των οποίων δεν περιλαμβάνονται στους σχετικούς καταλόγους, να αποστέλλουν τα στοιχεία τους ή και να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο αγροτικής ανάπτυξηςΠέτρο Κιάφα, ώστε αυτά τα στοιχεία να συμπληρωθούν στους ήδη υπάρχοντες καταλόγους.

Την 6η συνεχόμενη νίκη πέτυχαν σήμερα στο γήπεδο "Δημητριάς" Μαγνησίας οι Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Πιερίας σε βάρος της Μικτής ΕΠΣ Θεσσαλίας με 0-1 .

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Επιβάλλεται η άμεση επιλογή brand name για την Πιερία



- Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: Επιβάλλεται η άμεση επιλογή brand nameγια την Πιερία

 


  Η τουριστική προβολή της Πιερίας στο εξωτερικό δια μέσου της δυναμικής παρουσίας και εκπροσώπησης σε εκθέσεις που διοργανώνονται στο άμεσο μέλλον ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 2013 στο Επιμελητήριο Πιερίας μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και εκπροσώπων τουριστικών φορέων του νομού.

Στη σύσκεψη συμμετείχε το Δ.Σ. της Πιερικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γρηγόριος Βεϊδαμενίδης,Νικόλαος ΖτάνηςΙωάννης ΧαρίσηςΓεώργιος Σαμαράς και Γρηγόριος Γρέκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας κ. Δημήτριος Πανταλώνας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηλίας Ηλιάδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κων/νος Ρέχας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Χουσουρίδης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν τον κ. Χατζηχριστοδούλου πως μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους σε τέσσερις εκθέσεις, που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό. Αναλυτικά, πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση στη Σόφια της Βουλγαρίας (14-16 Φεβρουαρίου 2013), την Έκθεση International Fair of Tourism στο Βελιγράδι της Σερβίας (21-24 Φεβρουαρίου 2013), τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Utazas στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας (28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2013) και τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (14-17 Μαρτίου 2013).

Όπως επεσήμαναν, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αποδιοργάνωση και επικρατεί θολό τοπίο όσον αφορά στην τουριστική προβολή, με τον ΕΟΤ να κινείται με δυσκαμψία και να αποφασίζει τη συμμετοχή του σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις την τελευταία στιγμή. Αυτές οι συνθήκες ήταν που οδήγησαν τους τουριστικούς φορείς της Πιερίας να κινηθούν αυτόνομα και με δική τους πρωτοβουλία να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή παρουσία σε εκθέσεις χωρών, από τις οποίες παραδοσιακά παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα και εισροή τουριστών προς την Πιερία, ακόμη και εκτός τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως το Επιμελητήριο έχει επανειλημμένα συμβάλλει μέσα από τις δράσεις του στην άμεση και έμμεση τουριστική προβολή της Πιερίας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή του προς τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και κατ’ επέκταση προς όλους τους πολίτες της Πιερίας που επωφελούνται από τον τουρισμό. Πρόσθεσε δε πως και σ’ αυτή την περίπτωση, που καλείται να συνδράμει, θα το πράξει στο μέτρο του δυνατού.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε πως η παρουσία των τουριστικών φορέων σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού επιβάλλει και την ύπαρξη ανάλογου τουριστικού εντύπου, το οποίο θα συμβάλλει στο σχηματισμό της επιθυμητής εικόνας και του επιθυμητού προφίλ για την Πιερία ως προορισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, και καθώς τα χρονικά περιθώρια για την έναρξη των εκθέσεων είναι περιορισμένα, το Επιμελητήριο μπορεί να διαθέσει έντυπο υλικό μεταφρασμένο στη βουλγαρική, τη σέρβικη, την ουγγρική και τη ρουμάνικη γλώσσα, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων.

Τέλος, ο κ. Χατζηχριστοδούλου εστίασε στον τρόπο προβολής της Πιερίας στο μέλλον αναφερόμενος στο brand name που πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα, όπως προέκυψε και από τα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. «Αυτό αποτελεί και τη μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε τουριστικές εκθέσεις από εδώ και στο εξής. Το brand name αποτελεί κομβικό και καθοριστικό σημείο, καθώς θα λειτουργεί συνειρμικά και θα παραπέμπει με την πρώτη ματιά στην Πιερία. Γι’ αυτό το λόγο η επιλογή του θα πρέπει να γίνει βάσει προτίμησης από όλους τους φορείς», κατέληξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

ΔΙΟΙΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΑΝΗ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ..

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου


 

  
   ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ (Α’ ΜΕΡΟΣ).
* ΜΙΛΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ.
* ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Ο Α.ΓΑΛΑΝΟΣ, Η Θ.ΕΡΜΕΙΔΟΥ, Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Δ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΒΑΝΤΖΗΣ.
 
Ένα πρώτο αφιέρωμα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο θα πραγματοποιήσει η «Εγνατία Τηλεόραση» μέσα από την εκπομπή του Ανδρέα Γαλανού «Αφετηρία»την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 στις 9.00 το βράδυ. Η ίδια εκπομπή θα παρουσιαστεί, σε επανάληψη, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στις 7.00 το πρωί. 
Με όχημα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μέσα από την εκπομπή ΑΦΕΤΗΡΙΑ ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός κάνει ένα ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον δρομολόγιο στον χρόνο και στην ιστορία, από τα Χριστούγεννα του 1985 μέχρι και σήμερα.
Ήταν τότε που ο νεοεκλεγείς Επίσκοπος Αγαθόνικος Φατούρος ενθρονίζονταν Μητροπολίτης στην Κατερίνη, στη θέση του αποβιώσαντος Μητροπολίτη ΚίτρουςΒαρνάβα Τζωρτζάτου. Από τότε πέρασαν 28 χρόνια. 28 χρόνια προσφοράς και αγάπης στην Κατερίνη, στην Πιερία, στη Μακεδονία, στην Ελλάδα.
Σήμερα ο κ. Αγαθόνικος, ασθενής ων, δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται όμως και συμπάσχει μαζί του η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αλλά και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι –κατά κάποιον τρόπο– αυτές τις στιγμές δοκιμάζεται, θα λέγαμε κρίνεται ακόμη και αυτή η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όμως, η εκπομπή «Αφετηρία» σ’ αυτό το αφιέρωμα για τον κ. Αγαθόνικο δεν στέκεται στο σήμερα. Μεταφέρεται 28 χρόνια πριν. Ήταν Χριστούγεννα του 1985, όταν ο Σεβασμιότατος κ. Αγαθόνικος, καταγόμενος από τη Νότια Ελλάδα, από το Αίγιο, εκλέγεται από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας και ενθρονίζεται στην Κατερίνη.
Για τα χρόνια της ποιμαντικής διακονίας του μέχρι σήμερα, μιλούν σ’ αυτό το πρώτο αφιέρωμα ο ίδιος ο Σεβασμιότατος κ. Αγαθόνικος σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Χρήστο Γιαννούλη, ο Θεολόγος – δημοσιογράφοςΑνδρέας Γαλανός, η φιλόλογος Θένια Ερμείδου, ο Θεολόγος Δημήτρης Κυριακού, αλλά και ο οδηγός του Σεβασμιοτάτου, Στέφανος Ντοβαντζής.
Μεταξύ των άλλων που αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Αγαθόνικος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις του για την Πιερία και τους Πιεριείς, για τον λαό του Θεού αλλά και για το τι θα ήθελε να δει να συμβαίνει κατά την εξόδιο Ακολουθία του!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της εκπομπής προτού προχωρήσουν στις συνεντεύξεις, ζήτησαν μια συνέντευξη από αρμόδιο πρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως και τους υποδείχθηκε ένα εκ των πνευματικών τέκνων του Σεβασμιοτάτου, Ποιμενάρχης και αυτός, από τον οποίο αναμένεται, σε επόμενο αφιέρωμα που θα γίνει πολύ σύντομα, να δοθεί η σχετική συνέντευξη, δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ήδη γίνει και οι δέουσες συνεννοήσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκπομπή – αφιέρωμα στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθόνικο θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε το πλούσιο τηλεοπτικό και ιστορικό αρχείο της ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, αρχείο που προσέφερε στην εκπομπή οΗλίας Ερμείδης. Μάλιστα, ο κ. Ερμείδης συμβάλλει καθοριστικά στην παρουσίαση αυτού του αφιερώματος όχι μόνο δια της προσφοράς αυτού του ιστορικού τηλεοπτικού υλικού αλλά και με τη λήψη συνεντεύξεων, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ.

Η Μικτή Παίδων Πιερίας, κέρδισε εκτός έδρας και την Μικτή ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-1 για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ 14


Προηγείται και στους 11 ομίλους με την καλύτερη άμυνα. 

Βαθμολογία Περιόδου 2012-13 Φάση 1η
4ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΩΝ


Ομάδα
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπαλίες
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
18
6
6
0
0
22
1
2.
12
5
4
0
1
16
6
3.
9
6
3
0
3
12
11
4.
3
6
1
0
5
5
19
5.
0
5
0

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..

 Photo Hasapetis





ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ




Η ΠΙΕΡΙΑ ΠΕΝΘΕΙ....ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ..

ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ..

ΚΑΙΙ Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ...

Οι αρμόδιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ανά τομέα στην Πιερία


Νικόλαος Μακρίδης : Εμπορίου, Βιομηχανίας και Πολιτικής Προστασίας
Απόστολος Παπαϊωάννου : Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τουρισμού.
Δημήτριος Τσιμήτρης : Αγροτικής Οικονομίας, Υγείας, Πρόνοιας, Περιβάλλοντος.

Παρουσίαση βιβλίου

ριμάδα ζωή... άλλους στα ψηλά και άλλους στα χαμηλά.!!!

Ο ταύρος που έκλαψε για τη ζωή του!



Τα ζώα έχουν συναισθήματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα της παρακάτω ιστορίας μας αν αυτή αποδειχθεί αληθινή...


Ένας ταύρος στο Χονγκ Κονγκ αναφέρθηκε πως έκλαιγε και κατά αυτό τον τρόπο ικέτευε για τη ζωή του.

Οι εργαζόμενοι ενός σφαγείου έμειναν έκπληκτοι όταν ο ταύρος γονάτισε ξαφνικά και άρχισε να μουγκρίζει  όταν έμπαινε στο σφαγείο.

Ο Shiu, ένας από τους εργάτες, είπε ότι είδε τον ταύρο που έτρεμε και τα μάτια του ήτανε δακρυσμένα καθώς έπαιρνε σειρά για σφάξιμο.

Οι εργάτες συνέχισαν να προσπαθούν να τραβήξουν τον ταύρο να πάρει θέση για σφαγή αλλά απέτυχαν. Το κλάμα του ταύρου όλη αυτή την ώρα δεν είχε σταματήσει!

Οι εργαζόμενοι συσκέφθηκαν και αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να αγοράσουν τον ταύρο και να τον δώσουν σε μοναχούς.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο σφαγείο, όταν αποφάσισαν να μην σκοτώσουν τον ταύρο, το ζώο σηκώθηκε και τους ακολούθησε.

Ανεξάρτητα από το αν η ιστορία επιβεβαιωθεί ή  όχι, πρόκειται σίγουρα για μια συγκινητική ιστορία!

δεν πετάμε τίποτα...!!! ''ταχυδρομικό κουτί''

ένα ποτηράκι παραπάνω ...

ΕΟΠΥΥ ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός...!!!

έτσι βγήκε η φράση ''τι φίδι έκρυβα στον κόρφο μου'' !!!

«Τσουχτερά» πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ. αυτοκίνητα..



Αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα και ποινές θα βρεθούν σύντομα οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων με το υπουργείο Οικονομικών να επιχειρεί μέσω εκτεταμένων διασταυρώσεων να φρενάρει τη...συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να είναι ασφαλισμένα. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία θα ζητά εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματος και την πληρωμή προστίμου 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς τότε το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για Ι.Χ., 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσυκλέτες.

Σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία χρόνια.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μπει φραγμός στη συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς προσεγγίζουν το 1,5 εκατ. (συμπεριλαμβάνονται και τα δημόσιας χρήσης).

Για τον σκοπό αυτό είναι έτοιμη νομοθετική ρύθμιση (έχει αναρτηθεί για διαβούλευση) η οποία αλλάζει τα δεδομένα στους ελέγχους και τις ποινές.

Πιο αναλυτικά στη ρύθμιση προβλέπονται τα ακόλουθα:

Η ΓΓΠΣ αναλαμβάνει την διασταύρωση και επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τις βάσεις δεδομένων του Κέντρου Πληροφοριών που διατηρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο (τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων που είναι ασφαλισμένα και των αυτοκίνητων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης) και του υπουργείου Μεταφορών με τις άδειες κυκλοφορίας που έχουν εκδοθεί.
Με την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων η ΓΓΠΣ αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων. Με την επιστολή θα ενημερώνονται πως είναι υποχρεωμένοι το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή της να ασφαλίσουν το όχημα που έχουν στην κατοχή τους.
Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική εταιρεία της επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 250 ευρώ.
Σε περίπτωση που εντός της προθεσμίας το όχημα δεν ασφαλιστεί η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία του στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του.
Στις περιπτώσεις που από τους τακτικούς ελέγχους της αστυνομίας εντοπιστεί ανασφάλιστο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα προβλέπεται:
Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για δέκα ημέρες.
Σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια. Αν ο ιδιοκτήτης είναι υπότροπος για τρία χρόνια.
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας απαιτείται η προσκόμιση του σήματος ασφάλισης.
Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, πεντακόσια 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ζητούν να ανοίξουν οι πύλες...





Μπλόκο στο λιμάνι...
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ναυτεργατών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος, στο ύψος της ... πύλης Ε2, στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να ξεπεραστεί το μπλόκο και η πορεία να συνεχισειπρος το υπουργείο Ναυτιλίας.
«Το παρών» στην κινητοποίηση δίνουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ..