PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τυχερός μέσα στην ατυχία του φάνηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.


Τυχερός μέσα στην ατυχία του φάνηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Οι θεράποντες ιατροί του ήδη εντόπισαν το βακτήριο που του προκάλεσε υψηλό πυρετό και πλέον προχωρούν στη χορήγηση κατάλληλης ισχυρής, ενδοφλεβικής αντιβίωσης.

Ο παρουσιαστής του «Φώτης και Μαρία live», στο Star, το Σάββατο εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Παρισιού με ισχυρή λοίμωξη και συμπτώματα πνευμονίας.

Για πρώτη φορά χθες μετά την περιπέτειά του ο Φώτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους οικείους του. Τους εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει και τους καθησύχασε ότι σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται κοντά τους.

Με τη Μαρία Μπακοδήμου είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία και μάλιστα, σύμφωνα με την παρουσιάστρια, «ο Φώτης ακόμα και στο κρεβάτι του πόνου δεν φαίνεται να έχασε το χιούμορ του!» Εννοείται ότι η συνομιλία τους είχε αρκετή δόση black χιούμορ!

Παρ’ όλα αυτά οι εξετάσεις συνεχίζονται, αφού οι γιατροί προσπαθούν να εντοπίσουν εάν το μικρόβιο προκάλεσε κι άλλες βλάβες. Ο πυρετός έχει σταθεροποιηθεί στο 38 και μετά την κατάλληλη πλέον αντιβίωση που του χορηγείται, οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκονται συνεχώς φίλοι που έχει αποκτήσει στο Παρίσι.

Μπορεί ο παρουσιαστής να είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος, αφού ο πυρετός κάποια στιγμή έφτασε το 40,3, ωστόσο φαίνεται να αντιμετωπίζει το πρόβλημα με εξαιρετική αισιοδοξία ύστερα από τη διαβεβαίωση των Γάλλων γιατρών ότι ο «εχθρός» εντοπίστηκε.

Την αισιοδοξία του μετέφερε και στην οικογένειά του, αποτρέποντας τη μητέρα του και τον αδερφό του από το να πάρουν την πρώτη πτήση και να βρεθούν δίπλα του.

Σύμφωνα με τη Μαρία Μπακοδήμου, «ο Φώτης είναι απρόβλεπτος και δεν το έχει σε τίποτα, αν υποχωρήσει ο πυρετός και πάρει εξιτήριο Μεγάλη Δευτέρα ή Μεγάλη Τρίτη, που διακόπτεται για Πάσχα η εκπομπή, να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στο πλατό!».

Χθες το μεσημέρι η Μαρία Μπακοδήμου μίλησε και στη Χριστίνα Λαμπίρη στο Star, η οποία δεν έκρυψε την αρχική ανησυχία της με το που έμαθε ότι ο «αδελφός» της, όπως τον αποκαλεί, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οπως δήλωσε, ήταν μια δύσκολη στιγμή και το κυριότερο ήταν ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Έξαλλη με το Star είναι η Ελένη Μενεγάκη.


Έξαλλη με το Star είναι η Ελένη Μενεγάκη, καθώς παραποίησε τις δηλώσεις της. Δείτε βίντεο με την αντίδραση της Μενεγάκη στο Star και την έκκληση που έκανε στα blogs να την στηρίξουν.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε ονομαστικά σε κατηγορίες εναντίον της και απάντησε μέσα από την εκπομπή της. Και όχι, δεν την πείραξαν οι φήμες για γάμο Μενεγάκη-Παντζόπουλου -μήπως δεν είναι φήμες;- αλλά κάτι άλλο.

Η Ελένη Μενεγάκη έδειξε το επίμαχο βίντεο του Star και το διέψευσε καρέ-καρέ. Το ρεπορτάζ αναφερόταν στη δήλωση της Μενεγάκη οτι «όσοι συμμετέχουν στο Dancing with the Stars είναι νούμερα».

Στο τέλος η Ελένη Μενεγάκη έκανε έκκληση στα blogs και τo internet να την στηρίξουν. «Διαδώστε το, διαδώστε το» είπε η όμορφη Ελένη απευθυνόμενη στα blogs.

Επίσκεψη 1ής τάξης Γυμνασίου Περίστασης







Σήμερα 13 Απριλίου 2011 επισκέφθηκε το ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ η 1η τάξη

του Γυμνασίου Περίστασης (70 μαθητές και 5 καθηγητές). Ξεναγήθηκαν απο: τον

Πρόεδρο Βλαχόπουλο Νικόλαο και τα μέλη του Δ.Σ. Τριανταφύλλου Ιωάννη και

Φελώνη Χρήστο.

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ Το «κατόπιν ενεργειών μου» έγινε «πολιτική βούληση» και το ΚΑΤ Αιγινίου απομακρύνεται

To ΚΑΤ Αιγινίου – έχουμε τονίσει πολλές φορές – είναι μια κοινωνική δομή υγείας απολύτως απαραίτητη για τη Βόρεια Ελλάδα. Η επιλεγείσα θέση έχει να κάνει με την εύκολη προσβασιμότητα και φυσικά – αν και όποτε γίνει – θα ωφελήσει πολλαπλά (υπό προϋποθέσεις όμως) τον τόπο μας.
Η υπόθεση αυτή κουβαλάει βέβαια δύο βασικά αρνητικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι το άρρωστο «κατόπιν ενεργειών μου» του πρώην Υπουργού κ. Κωνσταντόπουλου που αδρανοποίησε Δήμο, πρώην Νομαρχία, Περιφέρεια και γενικά τους κοινωνικούς φορείς. Το δεύτερο είναι ο τρόπος κατασκευής. Το έργο θα γίνει με Σύμβαση Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) δηλαδή με ιδιωτική χρηματοδότηση που θα «ξεπληρωθεί» από το Δημόσιο σε 30-50 χρόνια. Θα χρειαστούν πολύπλοκες διαδικασίες αναζήτησης αναδόχου (με αποτέλεσμα βέβαια την επιλογή του πιο «κολλητού»), ενστάσεων και αναβολών επί χρόνια. Τελικά το Δημόσιο – δηλαδή εμείς – θα πληρώσει τελικά πολλαπλάσια χρήματα ενώ θα μπορούσε αντί του ιδιώτη να συνάψει αυτό το δάνειο και να το κατασκευάσει πιο σύντομα και πιο φθηνά.
Όμως πέρα από τη διαδικασία, στην ουσία το ΚΑΤ απομακρύνεται. Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού ακόμη αναρωτιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο αν υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα, κάτι που σημαίνει ότι δεν ασχολείται, αφού το ζήτημα αυτό έχει λυθεί προ πολλού από το ΓΠΣ Αιγινίου. Τελικά μαθαίνουμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός δηλώνει ότι «υπάρχει πολιτική βούληση» και άρα επίκειται η δημοπράτησή του.
Η αλήθεια είναι ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία απαιτούνται πολλές διαδικασίες από τον Τεχνικό Σύμβουλο και υπουργικές αποφάσεις για να γίνει η σχετική προκήρυξη και η επιλογή αναδόχου. Απαιτείται το λιγότερο ένας χρόνος.
Ας αφήσουμε λοιπόν τα «κατόπιν ενεργειών μου» και τα «υπάρχει πολιτική βούληση» που έφεραν την Ελλάδα εδώ που είναι. Ο Δήμος οφείλει να παρακολουθεί το ζήτημα καθημερινά, αφού πρώτα κατανοήσει τις διαδικασίες, βήμα – βήμα. Κάθε ενέργεια ή απόφαση να παρακολουθείται και να ασκείται η ανάλογη πίεση ως θεσμικό όργανο.
Αν δεν συμβεί αυτό θα χαθούν κι άλλα χρόνια και ίσως το Νοσοκομείο να μην γίνει ποτέ. Και ας καταλάβουν οι (παλαιο) πολιτικοί ότι το ΚΑΤ (αν γίνει) δεν θα ανήκει σε κανέναν, παρά μόνο στο λαό της Βόρειας Ελλάδας.
Αιγίνιο 08 – 04 – 2011
Για την Παράταξη
Χρήστος Μπίτσης
Αντώνης Νταγλιούδης
Χρήστος Πρασκίδης

5th International Sfendami Mountain Festival 2011


Μέσα σε μια ανοιξιάτικη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων έχουμε στρώσει το μαγικό χαλί για να αλλάξουμε έστω και για λίγο τη διάθεσή σας. Στις 16 και 17 Απριλίου η Σφενδάμη θα γεμίσει με παλμό, αγωνιστική διάθεση και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Οι διαδρομές είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους ποδηλάτες και τους δρομείς των αγών ων.

Θα πραγματοποιηθούν πέντε σεμινάρια με αξιόλογους ομιλητές το Σάββατο από τις 12.00 μ.μ. έως και τις 14.00 μ.μ. Ακόμα επιδείξεις με ποδήλατα, πατίνια, μπαλονοδρομίες, ντόπιες λιχουδιές, έθιμα και μουσική θα είναι το επιδόρπιο των εκδηλώσεων.

Ο χώρος της έκθεσης γεμάτος από εκθέτες με νέα προϊόντα που θα έχετε τη δυνατότητα να τα δείτε και να τα δοκιμάσετε. Μην ξεχάσετε το αθλητικό μας παζάρι όπου μπορείτε να διαπραγματευτείτε τα είδη που έχετε. Καλώς να έρθετε!

Συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην διοργάνωση SMF 2011

Το Δημοτικό Σχολείο Σφενδάμης με αφορμή τη διοργάνωση του Sfendami Mountain Festival 2011 διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής. Οι μαθητές απεικονίζουν τον αγώνα μέσα από τα δικά τους μάτια και εκφράζουν με χρώματα τα συναισθήματά τους για το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός που γίνεται στον τόπο τους.

Τα έργα τους εκτίθενται σε αίθουσα του σχολείου και προσκαλούν όλους τους αθλητές και τους επισκέπτες να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους και την έμπνευσή τους.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι εκεί για να σας ξεναγήσουν στα δικά τους

Αθλητικό παζάρι !

Πρωτοτυπούμε και φέτος!!!

Μια νέα δράση συμπεριλαμβάνουμε στη διοργάνωση μας !

Ανοίξτε τα ντουλάπια σας και φέρτε τα αθλητικά και ποδηλατικά είδη που δεν χρειάζεστε. Φροντίστε να είναι σε καλή κατάσταση και σε συμφέρουσες τιμές!! Στο χώρο της διοργάνωσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να εκθέσετε και να διαπραγματευτείτε τα είδη σας. Το παζάρι θα λειτουργεί Σάββατο, Κυριακή 16 και 17 Απριλίου απο τις 11.00 πμ. Έως τις 20:00 !

Οργανωτική Επιτροπή Sfendami Mountain Festival

Αγωγός λυμάτων Πλαταμώνα 3,2 εκ.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΔΑΝΙΗΛ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: 14 ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Περί τα τέλη του 2011 αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο αγωγού αποχέτευσης λυμάτων Πλαταμώνα, προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, μιλώντας σε λαϊκή συνέλευση στον Πλαταμώνα, που οργάνωσε η δημοτική κοινότητα.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Platamon Palace και συμμετείχαν πάρα πολλοί Πλαταμωνίτες ενώ το «παρών» έδωσαν ο αντιδήμαρχος Β. Βροχαρίδης, που μίλησε στη συνάντηση αυτή για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, ο μελετητής κ. Μανιάτης και ο σύμβουλος του δημάρχου Β. Ταβαντζής που αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Πιερίας κ. Σεϊτανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, τουριστικοί επιχειρηματίες κ.ά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η συνέλευση ξεκίνησε με καλωσόρισμα και τοποθέτηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα, Δανιήλ Σπανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο χωριό και που αναμένουν εδώ και πολλά χρόνια μια κάποια λύση.

Μιλώντας δε για τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής είπε ότι αυτά αφορούν στη σύνδεση της οδού Φρουρίου με την οδό Αγίου Παντελεήμονος, σε θέματα καθαριότητας, τοποθέτηση κάδων απορριμματοφόρων σε κεντρικούς δρόμους και απομάκρυνση παλαιών κάδων, καθαρισμός παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής και ειδικότερα από «Σταβέντο» μέχρι «Γαλαρία».

Έκανε επίσης λόγο για δημιουργία εναπόθεσης αδρανών υλικών, αξιοποίηση λιμανιού, δημιουργία πρόσβασης στην παραλία κάτω από την Εκκλησία, θέσεις στάθμευσης στα ξενοδοχεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – τοποθέτηση σήμανσης – μονοδρομήσεις, σύνδεση ΚΤΕΛ Λάρισας με Πλαταμώνα, εθελοντισμός – αδέσποτα ζώα.

Τέλος, ζήτησε γραμματειακή υποστήριξη του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας και δημιουργία ΚΕΠ, ζήτησε να γίνει κατασκευή γεφυρών και πεζογεφυρών στα ρέματα «Δρουμπίνας», «Καλάμι» και «Τριανταφυλλιάς» ενώ έθιξε και το ζήτημα της αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής και τη δημιουργία προϋποθέσεων που προωθούν τον τουρισμό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Μιλώντας για το τι μπορεί να γίνει κατά την παρούσα θητεία στον Πλαταμώνα, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, επανέλαβε αυτό που είχε πει και προεκλογικά, ότι δηλαδή «σ’ αυτή την τριετία, τουλάχιστον, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Βάζουμε σειρά, τάξη, οργάνωση, νοικοκυριό. Εάν τα καταφέρουμε αυτά, θα είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε επίσης ότι το πιο προβληματικό χωριό του δήμου Δίου-Ολύμπου είναι ο Πλαταμώνας, με πολλές ελλείψεις αλλά και με οφειλές δημοτών προς τον δήμο. Διαβεβαίωσε ότι το 2012, και όχι αναδρομικά, θα εισπραχθεί το 0,5% του τέλους παρεπιδημούντων, δηλαδή αυτό που θα δηλωθεί στο τέλος του 2011. Και σημείωσε ότι μειώθηκαν οι τιμές σε πλατείες, πεζοδρόμια κλπ ενώ για τα ξενοδοχεία ισχύει ό,τι ίσχυε.

Μιλώντας για το λιμάνι είπε ότι αυτό ανήκει στο λιμενικό ταμείο και όχι στον δήμο, όμως εφόσον η πολιτεία αποφασίσει να ενταχθεί στον δήμο, τότε η δημοτική αρχή μπορεί να το αξιοποιήσει. Ευχαρίστησε όμως τον κ. Σεϊτανίδη για την παρουσία του, το ενδιαφέρον του και για τις προσπάθειες που καταβάλει από τη θέση που κατέχει.

Ως προς κυκλοφοριακό, θέμα που έθιξε ο κ. Σπανόπουλος, ο δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για ζήτημα της δημοτικής κοινότητας, που θα κάνει τις προτάσεις, ώστε, στη συνέχεια και στον κατάλληλο βέβαια χρόνο, να υλοποιηθούν.

2.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε ο ΧΥΤΑ Λιτοχώρου να ενταχθεί σε καινούργιο πρόγραμμα με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ, «ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2011 να γίνει αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης που όμως δεν θα φαίνονται.

Στο σημείο αυτό ο κ. δήμαρχος είπε ότι πολλά είναι τα προβλήματα που παρέλαβε ο νέος δήμος, πολλά είναι και τα χρέη, «σιγά – σιγά όμως μπαίνουμε σε μια σειρά», όπως ανέφερε. Όσο για τα όποια λάθη γίνονται, είπε ότι υπάρχει η πρόθεση «να τα βελτιώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη».

Για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο είπε ότι θα ενημερωθούν οι κάτοικοι από τον μελετητή κ. Μανιάτη και από τον σύμβουλο δημάρχου Β. Ταβαντζή, όπως και έγινε στη συνέχεια. Ανακοίνωσε όμως ότι σε 24 μήνες ίσως γίνει και η έγκριση της επέκτασης Πλαταμώνα.

Για τις γραμμές του ΟΣΕ είπε ότι γίνονται προσπάθειες του δήμου και αναμένονται συμφωνίες παραχώρησης γραμμών. Διευκρίνισε ότι υπάρχει μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κατατέθηκε από τον δήμο στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΣΕ με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ περίπου, μελέτη η οποία περιλαμβάνει, από Πόρους μέχρι τη «Γαλαρία», γέφυρες, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, φωτισμό, παγκάκια, δενδροφύτευση και διελεύσεις οχημάτων.

Στο θέμα της ύδρευσης εξήγησε στους δημότες ότι δεν υπάρχουν αποτυπώσεις και ότι είναι ανάγκη να γίνουν αποτυπώσεις δικτύων αφού υπάρχουν περιοχές όπου περνούν ακόμη και πέντε διαφορετικής μορφής δίκτυα. Είπε επίσης ότι έχει τελειώσει και η μελέτη των εξωτερικών δικτύων για να συνδεθούν οι πηγές και οι δεξαμενές μεταξύ τους, ώστε «να κάνουν κύκλωμα».

Ως προς τους προβόλους, θέμα που τέθηκε τόσο από τη δημοτική κοινότητα όσο και από δημότες, είπε ότι οι πρόβολοι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, είναι, όπως εξήγησε, αρμοδιότητα της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου.

Τέλος, ως προς την αντιπλημμυρική προστασία και τους παράλληλους πρόβολους είπε ότι αναμένονται αρμόδιοι από το πανεπιστήμιο για να κάνουν ενημέρωση. Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι ο δήμος οφείλει χρήματα στους μελετητές του πανεπιστημίου, χρήματα που κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθούν.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έλαβαν τον λόγο σύμβουλοι του δήμου και δημότες, εξέφρασαν τις απόψεις τους, κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους αλλά και τις ερωτήσεις τους και ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις όπου αυτό είναι εφικτό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Όπως τόνισαν οι περισσότεροι που έλαβαν τον λόγο, είναι ανάγκη να βελτιωθεί ο Πλαταμώνας, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, όπως επίσης και να ανέβει η ελκυστικότητα της κοινότητας η οποία ζει κατεξοχήν από τον τουρισμό.

Επιπλέον, από την πλευρά της δημοτικής κοινότητας, τόσο ο κ. Δανιήλ Σπανόπουλος, όσο και ο κ. Στέλιος Μπόζας, καθώς και άλλοι, αναφέρθηκαν στο ζήτημα του εθελοντισμού και της προσφοράς στον δήμο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, ο κ. Μπόζας έκανε λόγο για ανακαίνιση του μυαλού των δημοτών και για αυτοκριτική.

«Όπως στα μαγαζιά κάνουν ανακαινίσεις, έτσι κι εμείς πρέπει να κάνουμε μια ανακαίνιση. Πού; Στο μυαλό. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να πάψουμε να ασχολούμαστε πρώτα με το τι κάνει ο άλλος και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αυτοκριτική και οργάνωση», είπε χαρακτηριστικά.

στάθμευσης στα ξενοδοχεία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – τοποθέτηση σήμανσης – μονοδρομήσεις, σύνδεση ΚΤΕΛ Λάρισας με Πλαταμώνα, εθελοντισμός – αδέσποτα ζώα.

Τέλος, ζήτησε γραμματειακή υποστήριξη του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας και δημιουργία ΚΕΠ, ζήτησε να γίνει κατασκευή γεφυρών και πεζογεφυρών στα ρέματα «Δρουμπίνας», «Καλάμι» και «Τριανταφυλλιάς» ενώ έθιξε και το ζήτημα της αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής και τη δημιουργία προϋποθέσεων που προωθούν τον τουρισμό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Μιλώντας για το τι μπορεί να γίνει κατά την παρούσα θητεία στον Πλαταμώνα, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, επανέλαβε αυτό που είχε πει και προεκλογικά, ότι δηλαδή «σ’ αυτή την τριετία, τουλάχιστον, μην περιμένετε πολλά πράγματα. Βάζουμε σειρά, τάξη, οργάνωση, νοικοκυριό. Εάν τα καταφέρουμε αυτά, θα είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε επίσης ότι το πιο προβληματικό χωριό του δήμου Δίου-Ολύμπου είναι ο Πλαταμώνας, με πολλές ελλείψεις αλλά και με οφειλές δημοτών προς τον δήμο. Διαβεβαίωσε ότι το 2012, και όχι αναδρομικά, θα εισπραχθεί το 0,5% του τέλους παρεπιδημούντων, δηλαδή αυτό που θα δηλωθεί στο τέλος του 2011. Και σημείωσε ότι μειώθηκαν οι τιμές σε πλατείες, πεζοδρόμια κλπ ενώ για τα ξενοδοχεία ισχύει ό,τι ίσχυε.

Μιλώντας για το λιμάνι είπε ότι αυτό ανήκει στο λιμενικό ταμείο και όχι στον δήμο, όμως εφόσον η πολιτεία αποφασίσει να ενταχθεί στον δήμο, τότε η δημοτική αρχή μπορεί να το αξιοποιήσει. Ευχαρίστησε όμως τον κ. Σεϊτανίδη για την παρουσία του, το ενδιαφέρον του και για τις προσπάθειες που καταβάλει από τη θέση που κατέχει.

Ως προς κυκλοφοριακό, θέμα που έθιξε ο κ. Σπανόπουλος, ο δήμαρχος είπε ότι πρόκειται για ζήτημα της δημοτικής κοινότητας, που θα κάνει τις προτάσεις, ώστε, στη συνέχεια και στον κατάλληλο βέβαια χρόνο, να υλοποιηθούν.

2.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε ο ΧΥΤΑ Λιτοχώρου να ενταχθεί σε καινούργιο πρόγραμμα με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ, «ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2011 να γίνει αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης που όμως δεν θα φαίνονται.

Στο σημείο αυτό ο κ. δήμαρχος είπε ότι πολλά είναι τα προβλήματα που παρέλαβε ο νέος δήμος, πολλά είναι και τα χρέη, «σιγά – σιγά όμως μπαίνουμε σε μια σειρά», όπως ανέφερε. Όσο για τα όποια λάθη γίνονται, είπε ότι υπάρχει η πρόθεση «να τα βελτιώσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη».

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.

Πρώτα θα πρέπει να συγχαρώ την παράταξη «Λαϊκή συσπείρωση» και τους εκπροσώπους της στον δήμο μας (κα. Κουρίτα και κ. Αγοραστό) για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν λαϊκή συνέλευση στον Ν. Παντελεήμονα για το φλέγον ζήτημα των διοδίων και για τις συχνές μεθοδεύσεις της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που στρέφονται σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας και οικονομίας!

Δυστυχώς η καθυστερημένη ειδοποίησή μου και κυρίως μία σημαντική ανειλημμένη υποχρέωση δεν μου επέτρεψαν να συμμετάσχω στην συνέλευση, ούτε στην δυναμική κίνηση διαμαρτυρίας των κατοίκων με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού που ήρθε ως φυσική απόρροια της αγανάκτησης όλων από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εταιρίας. Και είναι πράγματι μεγάλη επιτυχία των κατοίκων της Νότιας Πιερίας ο «εξαναγκασμός» της εταιρίας να ανοίξει εκ νέου τον κόμβο που επεχείρησε να κλείσει!

Φυσικά και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Ας μην ξεχνάμε ότι με ανακοινώσεις της εταιρίας εξαγγέλλεται η λειτουργία των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά για την ερχόμενη Κυριακή (των Βαΐων). Ελπίζω και πιστεύω πως οι πρόσφατες μεθοδεύσεις σε βάρος της Νότιας Πιερίας και η δυναμική κινητοποίηση των συνδημοτών μας θα αφυπνίσουν, οριστικά αυτή τη φορά, όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής μας και πως ενωμένοι (υπενθυμίζω την πρότασή μου για διαπαραταξιακή επιτροπή αγώνα) θα πορευθούμε με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι και στην περιοχή μας αρκετοί είναι εκείνοι – ανάμεσά τους βέβαια και η εταιρία – που τρίβουν τα χέρια τους ακολουθώντας την τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Ας τους απαντήσουμε με το «η ισχύς εν τη ενώσει»!

Συγχωρήστε μου την ακούσια χθεσινή μου απουσία από τον ωραίο αγώνα μας.

Ραντεβού και πάλι σύντομα στις επόμενες κινητοποιήσεις!

Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Το … ποδόσφαιρο στο μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου


Σούλης Παπαδόπουλος: «Να προσελκύουμε τον κόσμο στα γήπεδα και ιδιαίτερα τους νέους»

Νίκος Θεοδοσιάδης: «Ο κόσμος στηρίζει έμπρακτα το μπάσκετ»

Γιώτης Σταματόπουλος: «Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στο μπάσκετ»

Λάκης Παπαϊωάννου: «Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στην ομάδα μας»

Αναμφισβήτητα είναι τιμή για το μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, όταν στους αγώνες του είναι και εκπρόσωποι του πιερικού ποδοσφαίρου.

Έτσι και στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών τίμησαν την τακτική γιορτή του μπάσκετ, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι αγώνες τα Σάββατα στην Κατερίνη (τελικά, έτσι είναι και στην πράξη), ήταν και ο Σούλης Παπαδόπουλος - προπονητής του Πιερικού, ο Νίκος Θεοδοσιάδης – βοηθός προπονητή στον Πιερικό, o Γιώτης Σταματόπουλος - προπονητής της ΑΕ Ποντίων και o Λάκης Παπαϊωάννου - παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πιερικού, τεχνικός διευθυντής ακαδημιών της Άρσεναλ σε Ελλάδα και Κύπρο και περιφερειακός σύμβουλος στην Πιερία.

Όλοι έζησαν μια διαφορετική εικόνα, αφού εκείνη την ημέρα εκτός από τον αγώνα, είχε τις ακαδημίες, την απονομή πλακέτας, τα μπαλέτα από το MAGIC SPORT CLUB στο ημίχρονο και το βασικό, χαμόγελα μέσα σε ένα χαρούμενο κλίμα που λείπει στις μέρες μας.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δήλωσαν:

Σούλης Παπαδόπουλος – προπονητής Πιερικού: «Νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι. Ο Πιερικός Αρχέλαος ήταν καλύτερος και η διαφορά των δύο πόντων τον αδικεί. Ήταν πλασματική και έπρεπε να κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Ήταν πάρα πολύ ωραία η ατμόσφαιρα που ζήσαμε με τον κόσμο και ιδιαίτερα μου έκανε εντύπωση που είχε πάρα πολλά παιδιά. Έτσι όπως είναι τώρα αθλητισμός, αυτό χρειάζεται πάρα πολύ. Δηλαδή να προσελκύουμε τον κόσμο στα γήπεδα και ιδιαίτερα τους νέους. Στο μπάσκετ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο. Εγώ έχω και μια στενή φιλία με τον προπονητή, τον Κώστα Σορώτο που είμαστε από την ίδια περιοχή και βρήκα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τον αγώνα και πρέπει όταν έχουμε χρόνο, να παρακολουθούμε τους αγώνες του. Θεωρώ ότι είναι ένας ενιαίος σύλλογος με μας και να πρέπει να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρο μας».

Νίκος Θεοδοσιάδηςβοηθός προπονητή Πιερικού: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την ίδρυση του Πιερικού και το γήπεδο που είναι γεμάτο εδώ, είναι για μας μια συμμετοχή του κόσμου στα γενέθλιά του. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο για μένα και σημαίνει ότι ο κόσμος στηρίζει έμπρακτα το μπάσκετ και γενικά την ομάδα. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αίσιο τέλος, θα σωθεί άνετα η ομάδα και γενικά θα είναι μια πετυχημένη χρονιά για τον Πιερικό Αρχέλαο».

Γιώτης Σταματόπουλοςπροπονητής ΑΕ Ποντίων: «Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η θετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στο μπάσκετ. Έχουμε έρθει πολλές φορές εδώ με τον πρόεδρό μας και παρακολουθούμε τους αγώνες. Υπάρχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο ο οποίος δημιουργεί μια χαρούμενη εικόνα και εύχομαι αυτό να γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα μεγάλο παράδειγμα. Δεν ακούμε βρισιές ούτε για τους διαιτητής, ούτε για τον αντίπαλο. Υπάρχει μόνο υποστήριξη για την τοπική ομάδα και γι΄ αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι εδώ».

Λάκης Παπαϊωάννου παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Πιερικού, περιφερειακός σύμβουλος: «Συγχαρητήρια για τη νίκη. Αν και ήταν λίγο αγχωμένοι προς το τέλος, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή συνέχεια στην ομάδα μας».