Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009


"Ναι στη συναίνεση"

«Από ένα μεγάλο άλμα στο κενό, προτιμώ ένα σταθερό βήμα στη λογική και η λογική υπαγορεύει να βρούμε κοινούς τρόπους να βγούμε από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να κινηθεί κανείς έξω από το πλαίσιο που παρουσίασε ο κ.Καραμανλής.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους αρχηγούς «σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, συναίνεση. Ενα πλαίσιο θέσεων», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και τόνισε «Αν το μελετήσει κανείς αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω από αυτό»,

«Ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι χρειάζεται δυνάμεις, προτάσεις, σκέψεις και ιδέες. Όποιος κι αν ήταν πρωθυπουργός, ήταν υποχρέωσή μου να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις. Η κρίση είναι σύνθετη, έχει κοινά συμπτώματτα με τη διεθνή κρίση αλλά και ιδιαιτερότητες για την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και ανέφερε πως κατέθεσε ένα υπόμνημα προτάσεων πέρα από αυτές που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών λέγοντας: «Όταν έχουμε μία δεσπόζουσα οικονομική κρίση και μία υποβόσκουσα κοινωνική κρίση, δεν νομίζω ότι το πιο βατό για να εξέλθουμε από την κρίση είναι να δημιουργήσουμε πολιτικό ζήτημα».