Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ...!!!

Άρχισαν χθες οι εργασίες αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Σ. Σταθμό, που ξεκίνησε το 2002 ως Ολυμπιακό έργο και παρέμεινε μέχρι σήμερα γιαπί. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, οι πιστώσεις για το έργο έχουν εγκριθεί και το Γυμναστήριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πριν το τέλος του έτους.
Μεγάλη επιτυχία για την πόλη χαρακτήρισε ο κ. Χιονίδης την εξασφάλιση κονδυλίων, ύψους 1.593.410 ευρώ, για την αποπεράτωση του Γυμναστήριου και μάλιστα από κρατικούς πόρους, δηλαδή από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε μια περίοδο που αυτές περικόπτονται δραματικά.

Τα κονδύλια, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα είναι εκταμιεύσουμε εντός του 2009, δηλαδή η αποπληρωμή του έργου θα γίνει εντός του έτους.

«Πρόκειται για ένα Γυμναστήριο που το περιμέναμε πολλά χρόνια», θύμισε, τονίζοντας πως θα δώσει μεγάλη ανάσα στις υψηλών επιδόσεων ομάδες μπάσκετ κα χάντμπολ της πόλης, αλλά και στους εκατοντάδες αθλητές που αναγκάζονταν μέχρι σήμερα να προπονούνται σε ένα γυμναστήριο, (το υπάρχον Κλειστό) που κατασκευάστηκε το 1978.

Το περιβόητο τύπου Τ9 νέο Κλειστό Γυμναστήριο, με προϋπολογισμό κόστους 3 εκ. ευρώ, είχε ενταχθεί, ως γνωστό, το 2002 στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004-Δίκτυο Προπονητηρίων», ήταν δηλαδή ένα από τα έργα που θα αναδείκνυαν την ισότιμη συμμετοχή της περιφέρειας στην ανάπτυξη των αθλητικών έργων, ενόψει της Ολυμπιακής διοργάνωσης του 2004, που είχε αναλάβει η Αθήνα.

Τελικά, δεν πρόλαβε την Ολυμπιάδα του 2004, δεν ολοκληρώθηκε το 2006 (όπως δεσμευόταν η προηγούμενη διοίκηση (διαβεβαιώνοντας πως έχει εξασφαλιστεί πλήρως η χρηματοδότησή του), παρά μετατράπηκε σε κουφάρι, ημιτελές και ασκεπές, καθώς μέχρι σήμερα, πέραν των 690.000 ευρώ που είχαν διατεθεί για την κατασκευή του, δεν είχε τύχει άλλων πιστώσεων.