Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

"Μάχη για το περιβάλλον"






















Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΚΕΠΥΟ), όπου συναντήθηκε και μίλησε με τους εργαζόμενους.

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων και φορέων του Ελληνικού, είπε ότι η μάχη για το περιβάλλον είναι μια μάχη που τη δίνουν οι ενεργοί πολίτες σε κάθε τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να κερδίσει ελεύθερους χώρους, που μπορεί να αντισταθεί στα μεγάλα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, στη συρρίκνωση του περιβάλλοντος, είναι η δύναμη των ενεργών πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διατύπωσε επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την οικολογική τους πολιτική. «Οσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές ακούμε όχι μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον πρωθυπουργό να μιλούν για "πράσινη ανάπτυξη", ενώ την ίδια στιγμή συναινούν σε σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον, σε περιβαλλοντοκτόνους νόμους, σε σχεδιασμούς για αυτοκινητόδρομους, για μεγάλα εμπορικά κέντρα και για εκτροπές μεγάλων ποταμών» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αναρωτήθηκε «αν με τον όρο "πράσινο" εννοούν το χρώμα της φύσης ή το χρώμα του χρήματος».