Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΠΑΓΚΑΛΟΥ -ΚΚΕ

Νέα επίθεση κατά του ΚΚΕ πραγματοποιεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος με δύο συνεντεύξεις του. Δηλώνει ότι το κομμουνιστικό κόμμα είναι «παράγοντας κοινωνικής αποβλάκωσης», και καταγγέλλει για άλλη μια φορά εμπλοκή του κόμματος στην υπόθεση Γερμανός.

Σε συνέντευξη του στο μαθητικό ένθετο Schooligans της εφημερίδας τα ΝΕΑ ερωτώμενος για το αν το ΚΚΕ προσφέρει ο κ. Πάγκαλος απαντάει ότι δεν προσφέρει τίποτα και προσθέτει: «Μάλιστα πιστεύω ότι είναι πολύ επιζήμιο, γιατί δεσμεύει ένα τμήμα της κοινής γνώμης σε μια αδιέξοδη προοπτική. Για μένα το ΚΚΕ είναι παράγοντας κοινωνικής αποβλάκωσης.»

Επιπλέον, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επέμεινε στις καταγγελίες του για συμμετοχή –άμεση ή έμμεση- του ΚΚΕ στις μετοχές της εταιρείας Γερμανός. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αν δεν επιβεβαιωθούν αυτές οι καταγγελίες, τότε προτίθεται να ζητήσει δημόσια συγνώμη από το ΚΚΕ και να αποχωρήσει από την πολιτική.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Για γκαιμπελισμό κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωση-απάντηση στις δήλωσεις Πάγκαλου.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του και εν μέσω ψευτοπαλικαρισμών του, συνεχίζει τα αισχρά ψεύδη και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, ξεπερνώντας σε γκαιμπελισμό και τους πρώτους διδάξαντες το είδος. Τέτοια είναι όλα όσα ισχυρίζεται στη συνέντευξή του στη Real News.

Είναι παραμύθια της Χαλιμάς αυτό που το στέλεχός τους αναφέρει ως αποδεικτικό στοιχείο, ότι όλη η Αθήνα συζητά για σχέσεις του ΚΚΕ με τη «Γερμανός». Την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΛΑΟΣ, με το οποίο συναγωνίζονται στην προβοκάτσια, απασχολεί το πώς θα κάνουν το ψέμα υπόθεση και του λαού. Αυτό είναι το ήθος τους.

Και μόνο το γεγονός ότι συνεχίζεται η βρώμικη επίθεση, αποτελεί επαρκή λόγο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα αυτοί που ανήκουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα, να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ φοβούνται οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επειδή το ΚΚΕ αντιπαλεύει την πλουτοκρατία και όλους τους υπηρέτες της. Το ισχυρό ΚΚΕ είναι η εγγύηση απέναντι στα σχέδια του κεφαλαίου και των κομμάτων του κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Απειλές και εκβιασμοί δεν μας πτοούν. Το ΚΚΕ γνωρίζει να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Το πράττει και θα το πράξει και στην πορεία.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος.