Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

56ο ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


































Ο Μίκο Χιρβόνεν είναι ο νικητής του 56ου Ράλι Ακρόπολις. Ο Φινλανδός οδηγός της Φορντ κατέκτησε την πρώτη θέση στον ελληνικό αγώνα, ο οποίος είναι ο έβδομος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), σημειώνοντας χρόνο 4:09:42.5. Ο Χιρβόνεν άφησε στις δύο επόμενες τους Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Σιτροέν) και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Φορντ), ο οποίος πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική του Ράλι Ακρόπολις («Άγιοι Θεόδωροι 2»), αφήνοντας πίσω του τους Ντάνι Σόρντο και Χένινγκ Σόλμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη σημερινή νίκη του, ο Χιρβόνεν μείωσε στους επτά βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον -πρωτοπόρο στην κατάταξη των οδηγών- Σεμπαστιάν Λεμπ (55 έναντι 48). Η σημερινή ήταν η όγδοη νίκη συνολικά για τον Χιρβόνεν, η Φορντ πέτυχε το «1-3» στον αγώνα, ενώ ο Οζιέ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών σε ράλι WRC.

Εν τω μεταξύ, σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά «χρώματα» αποτελεί η όγδοη θέση του Λάμπρου Αθανασούλα στο εφετινό Ράλι Ακρόπολις. Ο Έλληνας οδηγός (έτρεχε με ένα Skoda Fabia S2000) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον αγώνα σε 4 ώρες, 22 λεπτά και 30.1 δευτερόλεπτα, μένοντας 12 λεπτά και 47.6 δευτερόλεπτα μακριά από τον Χιρβόνεν, ωστόσο πανηγύρισε τη νίκη για το PWRC (Production World Rally Championship).