Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ομιλία πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΕΛΚ

Ο πρωθυπουργός συναντηθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με την εκλεγμένη επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μαριέττα Γιαννάκου.
Το απόγευμα ο κ.Κ.Καραμανλής μίλησε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξαγεται στην Αθήνα.

Εξάλλου : "Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Ο διάλογος είναι το πλέον αποτελεσματικό και ουσιαστικό εργαλείο για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών", τόνισε ο κ. Καραμανλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Το όραμα ενωμένης ηπείρου δεν έχει καταστεί ακόμα πραγματικότητα για όλη την Ευρώπη. Είμαστε στην Κέρκυρα του Οδυσσέα αλλά χρειάζονται μερικά μίλια ακόμη για να φτάσουμε στην "Ιθάκη", σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι "οι υπουργοί του ΟΑΣΕ είναι εδώ για να ανανεώσουν τη δέσμευσή τους για μια νέα αρχη για μια ευρώπη ενωμένη ελεύθερη και δημιουργική".

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για πολύπλοκες και ταραχωδεις εποχές, λόγω της οικονομικής κρίσης, που επιδεινώνουν την ασφάλεια και που αναζητούν βαθύτερες συνεργασίες.

Εκ μέρους της ελληνικής προεδρείας, σημείωσε ότι στα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, ο κόσμος αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, «γεγονός που μας δείχνει και τον όγκο της δουλειάς, που δεν έχει γίνει, ενώ μνημόνευσε ιδιαίτερα τα προβλήματα των κλιματικών αλλαγών και της ασφάλειας που έχουν διαχύσει αισθήματα αγωνίας στον κόσμο.