Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΝΙΜΙΤΣ

Περισσότερο αισιόδοξος, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά αρνούμενος κάθε χρονοδιάγραμμα, εμφανίστηκε ο Μάθιου Νίμιτς, ύστερα από συνάντηση μιάμισης ώρας με την υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, εξερχόμενος από το γραφείο της υπουργού, είπε ότι προσκόμισε ιδέες, που συνιστούν "μικρές" αλλαγές στην πρόταση του Οκτωβρίου, η οποία περιελάμβανε και το όνομα της "Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας".

"Είχα μια εξαιρετική συζήτηση με την υπουργό Εξωτερικών, της μετέφερα τις συζητήσεις που είχα στα Σκόπια (την Τρίτη με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό), την ενημέρωσα και εγώ ενημερώθηκα για τις απόψεις και των δύο πλευρών", είπε ο κ. Νίμιτς, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενθάρρυνση, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πως "πιστεύω, ότι θα συνεχίσω την εργασία μου ακόμη καλύτερα".

Στην ερώτηση, κατά πόσον είναι αισιόδοξος και αν θα υπάρξει πρόοδος ως το τέλος του χρόνου, απάντησε: "Δεν πιστεύω σε προθεσμίες", τονίζοντας παράλληλα ότι "υπάρχει ισχυρή βούληση και από τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης, πιστεύω στις συνομιλίες για μια λύση προς αμοιβαίο όφελος, πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης, γι' αυτό και είμαι πιο αισιόδοξος από πριν".