Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου, που καθιστά υποχρεωτική εφεξής την ταυτοποίηση των χρηστών των καρτοκινητών τηλεφώνων. Υπέρ του νομοσχεδίου, και στα άρθρα του, τάχθηκαν ΝΔ και ΛΑΟΣ, κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλάξεις διατηρεί και θα τοποθετηθεί εν τέλει στη συζήτηση στο α' θερινό τμήμα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Αθ.Τσούρας.

«Δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο από το να επεκτείνουμε τις ρυθμίσεις, που αφορούν στα συμβολαιοποιημένα κινητά, και στα καρτοκινητά» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης, ενώ δεν απάντησε στο αίτημα που διατύπωσε ο εκπρόσωπος των εταιριών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, Γ.Στεφανάκης για ολιγόμηνη μετάθεση της έναρξης εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων.


Θέμα κινδύνου για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αντισυνταγματικότητα των διατάξεων έθεσαν οι αγορητές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Αντ.Σκυλλάκος και Ευ.Αμανατίδου. Υπέρ και των άρθρων τάχθηκε ο αγορητής του ΛΑΟΣ, Β.Αποστολάτος, που ζήτησε να ληφθούν όσα μέτρα χρειαστούν για να διασφαλιστεί η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των ατομικών δικαιωμάτων.