Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Το ελληνικό MTV


















θα τιμήσει για ακόμη μια φορά τον Βασιλιά της pop, προβάλλοντας την Τρίτη 7 Ιουλίου ένα ολοήμερο αφιέρωμα στο αξέχαστο ευφυές καλλιτεχνικό έργο, τη μουσική πορεία, τον εκκεντρικό χαρακτήρα και τον πρωτοπόρο χορευτή Michael Jackson.

Το ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στη μνήμη του Michael Jackson στο Λος Άντζελες.





Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό του, ο Michael Jackson είχε τελειώσει τα γυρίσματα ενός πολύπλοκου οπτικού θεάματος με τίτλο «The Dome Project». Το υλικό προοριζόταν να προβληθεί σε γιγαντοοθόνη στη σκηνή των επερχόμενων συναυλιών του στο Λονδίνο και αποτελείται από τρισδιάστατες εικόνες και πλάνα που θα συνόδευαν την ερμηνεία του στις συναυλίες.

«Ήταν μια πρωτοποριακή δουλειά», δήλωσε ο Vince Pace, η εταιρεία του οποίου ήταν υπεύθυνη για τις ειδικές κάμερες που κινηματογραφούν σε ένα νέο τρισδιάστατο σύστημα που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με το σκηνοθέτη James Cameron.

Το «Dome Project» βρισκόταν στη φάση του μοντάζ και της ψηφιακής επεξεργασίας όταν πέθανε ο Jackson. Υπολογιζόταν να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα, αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η τύχη του.