Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

400 ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΑΙΝΗΣ..!

Διεθνή σπείρα, η οποία διακινούσε μεγάλα φορτία κοκαΐνης, εξάρθρωσαν μετά από συντονισμένες ενέργειες οι ελληνικές αρχές Δίωξης Ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από περίπου ένα μήνα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων εντόπισαν και κατέσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 447 κιλών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 400 πακέτα κοκαΐνης, κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε εμπορευματοκιβώτιο με περιεχόμενο σκραπ αλουμινίου. Προέλευση των ναρκωτικών ήταν η Βολιβία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα σε εμπορευματοκιβώτιο και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Ακολούθως, η ΥπΕΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ενημέρωσαν την αρμόδια εισαγγελική Αρχή και με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, η οποία διέθεσε τα τεχνικά μέσα για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των δραστών, προχώρησαν στη διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς, με τη συνδρομή Λιμενικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Υ.Ε.Ν., ώστε να εντοπιστούν τα μέλη της σπείρας που θα παραλάμβαναν το φορτίο και θα το διακινούσαν.

Από τη παρακολούθηση, που διήρκεσε ένα μήνα και στην οποία συμμετείχαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι κύριο ρόλο διαδραμάτισε μια γυναίκα, η οποία χρησιμοποιούσε το όνομα Παπαδοπούλου Μαρία και συντόνιζε τις ενέργειες στον ελλαδικό χώρο. Η εν λόγω γυναίκα μετέβαινε συχνά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούσε ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα για να επικοινωνεί με τους συνεργάτες της.

Μετά τον εντοπισμό της, η παρακολούθηση εντάθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να τεθούν σε παρακολούθηση και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η σύλληψη των μελών της πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.