Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ με την Χέρενβεεν στο πρώτο παιχνίδι των πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ που έγινε στην "Τούμπα" με τον "δικέφαλο" να κλωτσά την ευκαιρία να βάλει γερές βάσεις για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος θα πρέπει την επόμενη Πέμπτη (27/8) στο "Αμπε Λένστρα" όπου θα γίνει ο επαναληπτικός, να κερδίσουν ή να φέρουν ισοπαλία με περισσότερα από δύο τέρματα για να προκριθούν σε βάρος των Ολλανδών. Η Χέρενβεεν προηγήθηκε με τον Πάουλο Ενρίκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Βλάντα Ιβιτς ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 55'.


Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Βασλούι στη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι των πλεϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο η "Ένωση" διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης αν νικήσει με 1-0 ή με δύο τέρματα διαφορά στον επαναληπτικό που θα γίνει την Πέμπτη (27/8) στο ΟΑΚΑ. Ο Βραζιλιάνος Γουέσλι της Βασλούι, πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 29' και με πέναλτι στο 83', ενώ με πέναλτι είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπλάνκο στο 69'.

Με σούπερ ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού αλλά και πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως αυτό του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό και του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ, ανοίγει το Σαββατοκύριακο η αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.



Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με το οποίο θα πέσει και η "αυλαία" της 1ης αγωνιστικής το βράδυ της Κυριακής (21:15) μεταξύ της ΑΕΚ και του πρωταθλητή Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση και συγκεντρώνει αναμφισβήτητα τα βλέμματα.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο 22 Αυγούστου

16:45 Άρης-Ατρόμητος ΣΚΑΪ

16:45 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα ΝΕΤ

19:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός NOVA

Κυριακή 23 Αυγούστου

16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA

16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA

19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA

19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA

21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA