Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Στήριξη υπό όρους και παρέμβαση Καραμανλή Πολιτική

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται νέα - δημόσια αυτή τη φορά - παρέμβαση Καραμανλή στην κούρσα των υποψηφίων διαδόχων του. Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την αναγκαιότητα διατήρησης της ενότητας, η οποία πάντως δεν πολυφαίνεται ένεκα των παρασκηνιακών διεργασιών από το περιβάλλον των Σαμαρά - Αβραμόπουλου και του ... παρελθόντος τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραμανλής σε συνομιλίες του με τρεις δημοσιογράφους , χθες και προχθές, αποκόμισε την εντύπωση ότι το ... «δίδυμο» αν χάσει τις εκλογές θα θέσει σε εφαρμογή τον στόχο της «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης...», δηλαδή θα φτιάξει κόμμα! Την ίδια άποψη έχει και πρώην στενός συνεργάτης του Αβραμόπουλου ο οποίος αποστασιοποιήθηκε από τις ... επιλογές του «αφεντικού» του και δήλωσε τη στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Καραμανλής πάντως, ακούει πολύ καλά ορισμένους βουλευτές με τους οποίους διατηρεί επικοινωνία . Και δύο από αυτούς, ο Γκιουλέκας και ο Ταλιαδούρος, φέρεται να ξεκαθάρισαν στην πλευρά Σαμαρά ότι στηρίζουν μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το ... «δίδυμο» στην έξοδό του από τη Νέα Δημοκρατία, αν χάσει στις εκλογές της Κυριακής.
Εκείνο που προκάλεσε πάντως δυσάρεστες εντυπώσεις στην ηγεσία της Ρηγίλλης , είναι το γεγονός ότι τα «παπαγαλάκια» του Σαμαρά ... ξέθαψαν ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά την προεκλογική περίοδο του 1977 (!) στην οποία ασκούσε κριτική στη Ν.Δ. ως επικεφαλής των Φιλελευθέρων! Η παρελθοντολογία, δηλαδή, σε όλο της το μεγαλείο.
parapolitika.gr
ΚΑΙ ΣΥΜΠΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΑΣ "ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ" ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 1993 ΚΑΙ ΤΟ 1996 ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1965 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 1977..?