Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ «Αυτό που χρειάζεται η Πιερία δεν είναι ένα ακόμη μοναστήρι»,

«Αυτό που χρειάζεται η Πιερία δεν είναι ένα ακόμη μοναστήρι», λέει η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή της τόσο απέναντι στην κίνηση της Μητρόπολης να συγκεντρώσει υπογραφές για την επιστροφή του πρώην Ψυχιατρείου της Πέτρας στην Εκκλησία, όσο και «στη διαφαινόμενη», όπως λέει, «από ορισμένους, παραχώρηση των εγκαταστάσεων».



Σε ανακοίνωσή της, για το θέμα που ανακινήθηκε και πάλι πρόσφατα, αναφέρει:
«Η Μητρόπολη της Κατερίνης για μία ακόμα φορά ζητάει τις εγκαταστάσεις του ΨΝΠΟ για να τις μετατρέψει σε μοναστήρι. Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στην συλλογή υπογραφών από την Μητρόπολη αλλά και την διαφαινόμενη, από ορισμένους, παραχώρηση των εγκαταστάσεων. Το δάσος και οι εγκαταστάσεις του ΨΝΠΟ ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, στο υπουργείο Υγείας.

Αυτό που χρειάζεται η Πιερία δεν είναι ένα ακόμη μοναστήρι, αλλά μία ανάπτυξη της περιοχής που θα σέβεται την ιστορικότητα, την θρησκευτικότητα, το φυσικό κάλλος της περιοχής με ήπιες παρεμβάσεις, με αειφορία που θα προστατεύει το βουνό και τα 27000 στρέμματα που επιβουλεύονται διάφοροι καταπατητές. Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα μπορούσε να μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του ΨΝΠΟ σε χώρο ιατρικού, θρησκευτικού, περιβαλλοντολογικού τουρισμού. Μία παρέμβαση που, σε συνδυασμό με το ΚΑΤ Αιγινίου, θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης (λόγω κλίματος και φυσικού περιβάλλοντος) σε κατηγορίες πληθυσμού όπως υπερήλικες, πολυτραυματίες, παραπληγικούς κλπ. Θα μπορούσε να προσφέρει θεραπευτική ιππασία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και μία σειρά υπηρεσιών. Μία παρέμβαση που θα δημιουργήσει πάνω από 400 θέσεις εργασίας, θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της ορεινής Πιερίας και το Νομό συνολικά. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια θα μπορούσαν να συμβάλλουν συμμετέχοντας οι φορείς του Νομού (Νομαρχία-Δήμοι-ΨΝΠΟ-ΑΠΘ κλπ.)».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας καλεί του φορείς να πάρουν θέση για το ζήτημα, καλεί του πολίτες της Πιερίας να αντισταθούν στην δημιουργία ενός νέου Βατοπεδίου, να αντισταθούν στην εκποίηση για ακόμα μία φορά δημόσιου χώρου».