Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ




Προς: Τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Μετά την απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ να εντάξει πιλοτικά το νομό Πιερίας και τους εδώ ασφαλισμένους του στον κλάδο Υγείας του ΟΑΕΕ δημιουργήθηκε αναστάτωση στα μέλη-συνταξιούχους και μια σειρά σοβαρών προβλημάτων με επακόλουθο τη μεγάλη ταλαιπωρία τους.

1.Η εφαρμογή του πιλοτικού αυτού προγράμματος έγινε μόνο για τους συνταξιούχους των παραπάνω σωματείων της Πιερίας, δημιουργώντας πλείστα προβλήματα τόσο στην έναρξή του όσο και σήμερα.

2.Δεν απολαμβάνουν των ίδιων προνομίων που έχουν οι συνταξιούχοι του ίδιου Ασφαλιστικού Φορέα δηλαδή του Ο.Α.Ε.Ε. στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

3.Η αποδοχή της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος από τα Σωματεία έτσι όπως εκφράστηκε και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους βασίζονταν σε μια σειρά προαπαιτουμένων που δεν ικανοποιήθηκαν.
Ηδη με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λοβέρδο τα Σωματεία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ Πιερίας στις 2 Νοεμβρίου 2009 αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν από την πρώτη ημέρα εφαρμοιγής του πιλοτικού αυτού προγράμματος.
Ζητούν με την ίδια επιστολή την επαναφορά τους στον προηγούμενο φορέα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, δηλαδή του ΙΚΑ και να εξαλειφθεί η αδικία που υπέστησαν αυτό το διάστημα.

Για τους παραπάνω λόγους ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.Προτίθεται το υπουργείο να προβεί στην άμεση επαναφορά των συνταξιούχων του Νομού μας στον κλάδο υγείας του ΙΚΑ;

2.Σε τι χρονικό ορίζοντα προβλέπεται αυτό να γίνει;


Ο ερωτών βουλευτών

Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας