Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Στη Λεπτοκαρυά μεταφέρονται σήμερα οι κινητοποιήσεις για τα διόδια



Συγκέντρωση σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψή της η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Ανατολικού Ολύμπου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης αρχές, αλλά και φορείς του νομού και συγκεκριμένα ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γ. Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Η. Χατζηχριστοδούλου, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Αθ. Τσιφοδήμος, ο πολιτευτής κ. Αστ. Τόκας καθώς επίσης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.
Οι αποφάσεις
Μετά τη συγκέντρωση στην αερογέφυρα Λεπτοκαρυάς στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε πορεία μέχρι τα διόδια όπου και θα τα ανοίξουν για να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί.
Παράλληλα θα αναρτηθεί πανό όπου θα ζητείται να ανοίξουν τα Τέμπη το συντομότερο δυνατό καθώς αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα μαζί με τα διόδια. Τέλος αποφασίστηκε ακόμη η συντονιστική επιτροπή να στείλει επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δ. Ρέππα από τον οποίο θα ζητούν να έρθει στην Πιερία, προκειμένου να δει ο ίδιος την κατάσταση και τα προβλήματα.
Οι τοποθετήσεις
Το πρόβλημα των διοδίων είναι συνολικό για την Πιερία και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα για τη βόρεια και τη νότια, υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, ο οποίος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η επιτροπή μέχρι τώρα.
Όπως επισημάνθηκε η πληρωμή των διοδίων στην Λεπτοκαρυά ύψους 2.20 ευρώ αντί 1.20 που θα ήταν κανονικά γίνεται σύμφωνα με την εταιρία επειδή δεν λειτουργούν τα διόδια στο Αιγίνιο, σε μια προσπάθεια όπως τονίστηκε από τον κ. Αγγελίδη να διασπάσουν την Πιερία.
Στις τοποθετήσεις τους, ο Η. Τσιτλακίδης μέλος της συντονιστικής, όπως και το Η. Τσολακίδης από την εθελοντική ομάδα δράσης αναφέρθηκαν στην υφιστάμενη κατάσταση ενώ ο κ. Τσολακίδης πρότεινε τη διεύρυνση της συντονιστικής ομάδας με μέλη από τη νότια Πιερία.
Ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου επεσήμανε ότι τα διόδια αφορούν όλους, και είπε ότι δεν θα έπρεπε να ασχολούνται με την εταιρία οι ίδιοι αλλά το κράτος. Επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξουν τα Τέμπη, και να απαιτήσουν όπως είπε να έρθει ο αρμόδιος υπουργός στην Πιερία.
ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ