Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ...Άρτο τον Επιούσιο

Την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Μητροπολίτη κ.κ. Αγαθονίκου για την καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους συνανθρώπους μας, τα γνωστά Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος», τίμησε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Διοικητήριο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης «Τιμή στον Άνθρωπο», ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου.

Στη φετινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικος, τιμήθηκε η 11χρονη δράση της Ιεράς Μητρόπολης με την επωνυμία «Ο Άρτος ο Επιούσιος», που αφορά στην καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους της πόλης της Κατερίνης.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από τον Νομάρχη Πιερίας στον Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Αγαθόνικο, στους ιερείς Ευάγγελο Πουλατσίδη, Κυριάκο Κοκελίδη και Βασίλειο Τορτοπίδη, οι οποίοι αποτελούν την τριμελή συντονιστική επιτροπή της κοινωνικής δράσης «Ο Άρτος ο Επιούσιος», καθώς και στον εκπρόσωπο των εθελοντών Παναγιώτη Ευθυμίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και συλλογικών φορέων του νομού.

Στη σύντομη ομιλία του ο Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και στη συνεργασία που υπάρχει με τους βουλευτές, τους δημάρχους και τους άλλους φορείς του νομού, τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν όλοι μαζί, και τη νέα χρονιά, για τα συμφέροντα των πολιτών της Πιερίας.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κίτρους για καθημερινή προσφορά φαγητού στους άπορους πολίτες της Κατερίνης αποτελεί μία σημαντική πράξη αλληλεγγύης που αρμόζει στην Κοινωνία των Πολιτών. Επίσης, πρόσθεσε ότι στο πρόσωπο του Μητροπολίτη, των τριών ιερέων και των εθελοντών τιμώνται όλοι οι πολίτες που προσφέρουν ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπό τους.

Ο Νομάρχης Πιερίας ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης, που καθιερώθηκε εδώ και 11 χρόνια, είναι να τιμώνται φυσικά πρόσωπα ή συλλογικοί φορείς που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά, αλλά και διαχρονικά για το κοινωνικό τους έργο, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Συσσίτια «Ο Άρτος ο Επιούσιος» απασχολούνται εκ περιτροπής περισσότεροι από 200 εθελοντές που εργάζονται στην παραγωγή, τη συσκευασία και τη μεταφορά των 180 μερίδων φαγητού που διανέμονται σε αντίστοιχο αριθμό συμπολιτών μας με την ευθύνη όλων των ενοριών της πόλης της Κατερίνης. Η εθελοντική αυτή δράση, που συντονίζεται από τριμελή επιτροπή ιερέων συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια κοινωνικού έργου και στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των πιστών και πολλών χορηγών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας και με δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων.