Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΠΙΕΡΙΑ. ΜΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ!!!!



Έχω την ατυχία ή την τύχη να διαμένω σε μια επαρχιακή πόλη την Κατερίνη οπού δυστυχώς παρακμάζει μέρα με την μέρα .
Επειδή τίποτα δεν είναι απελπιστικότερο από το να μη βρίσκεις λόγους για νέες ελπίδες και με τους ίδιους ανθρώπους στο τιμόνι που έκαναν τη ζωή μας συντρίμμια και επειδή κάποιοι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες στην πόλη μου δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ στην όμορφη Αθήνα θέλω να σας παρουσιάσω μια εικόνα για το τι επικρατεί εδώ .

Η κυριότερη πηγή εσόδων για την Πιερία είναι ο τουρισμός.
Φέτος μέχρι τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν ελάχιστες κρατήσεις έως καθόλου .Το αρνητικότερο ρεκόρ των τελευταίων τριάντα χρόνων .
Βιομηχανία δεν υπάρχει και οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη .
Κάποιες για να μπορέσουν να κρατηθούν δίνουν έως και τρία μεροκάματα στους υπαλλήλους τους την εβδομάδα .
Οι αγρότες έχουν υπερβεί τα όρια της εξαθλίωσης.
Η Πιερία καταγράφει το τρίτο αρνητικότερο ρεκόρ ανεργίας στην Ελλάδα , και αν προκύψει κατά λάθος κάποια δουλεία έστω και βοηθός σε βυτιοφόρο καθαρισμού βοθρολυμμάτων πρέπει οπωσδήποτε να έχει βιογραφικό σου κάποιος «Μπάρμπας στην Κορώνη»
Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάποιους Δήμους του νομού μας οι μηνύσεις οι αγωγές και οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση είναι …..έχω χάσει το λογαριασμό .
Παρόλα αυτά και επειδή ο Έλληνας έχει βαθιά χαραγμένη μέσα στο DNA του , την έννοια του κομματόσκυλου πάρα πολλοί συντοπίτες μου ακόμα σέρνονται σαν σιχαμένα ερπετά πίσω από πολιτικές παρατάξεις που έχουν κάνει ροχάλα τον ιδρώτα μας.
Οι λιγοστές φωνές αντίδρασης πνίγονται από την οχλαγωγία των συμφερόντων .
Ο κάτοικος της Πιερίας είχε δύο επιλογές.
Η να πετάξει τους ανίκανους καπεταναίους και αξιωματικούς στη θάλασσα ή να πηδήξει για να σωθεί.
Η καπετάνιοι παρέμειναν , το πήδημα το φάγαμε ….. άρα το μόνο που μας μένει είναι να σωθούμε .
Πώς ????
Μα η λύση είναι απλή .
Πίεση και ξεμπρόστιασμα για όλους τους ανίκανους σταρχιδιστές.
Υ.Γ.
Εύχομαι ειλικρινά να βγω ψεύτης αλλά αυτή η όμορφη πόλη με το απέραντο γαλάζιο και το βουνό των Θεών , θα καταντήσει μια πόλη γερόντων.
Σύντομα θα ξεκινήσει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα , μεγαλύτερο και από της δεκαετίας του ΄60 (αν μας δεχθεί κάποια ανεπτυγμένη χώρα ).