Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΜΕΘΩΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Ιαματικά λουτρά στη Μεθώνη
Πάνω από 10 παθήσεις θεραπεύονται στη «φυκοθάλασσα», σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Παρά την οικονομική κρίση και τη δραματική μείωση επισκεπτών από γειτονικούς νομούς προς τις ακτές της Βόρειας Πιερίας, μία από τις ακτές της Μεθώνης άρχισε, δειλά – δειλά, να παίρνει ξανά ζωή.
Πρόκειται για τμήμα αιγιαλού του Δ.Δ. Μεθώνης που οι κάτοικοι της γύρω περιοχής το χαρακτηρίζουν ως «φυκοθάλασσα», επειδή εκεί υπάρχει πλούσια και σπάνια θαλάσσια χλωρίδα.

Ιαματική φυκοθάλασσα
Στη συγκεκριμένη ακτή πριν από κάποια χρόνια έρχονταν επισκέπτες από την Αλεξάνδρεια, τα Γιαννιτσά, τη Βέροια καθώς και από άλλες περιοχές όμορων νομών και έκαναν μπάνια στη φυκοθάλασσα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του συνεργάτη του Δ.Μεθώνης, κ. Αντώνη Μπούμπουρα, που μίλησε στην «Η», επιστήμονες του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε παλιότερη έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει εκεί, είχαν διαπιστώσει ότι αυτή η φυκοθάλασσα έχει ιαματικές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύει πάνω από δέκα παθήσεις.
Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Μεθώνης, κ. Κώστας Αβραμίδης προχώρησε στη διαμόρφωση της ακτής και έγινε τοποθέτηση οικολογικών «ομπρελών», χώρων αποδυτηρίων και ντουζιέρες.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ανάδειξη του σημείου και η εκ νέου προσέλκυση ενδιαφέροντος ντόπιων και άλλων επισκεπτών, που είχαν σταματήσει να επισκέπτονται τη φυκοθάλασσα λόγω της κατάστασης που κάποτε επικρατούσε.

Πρόβλημα έλλειψης χώρων υγιεινής
Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στο εν λόγω σημείο της ακτής είναι η απουσία χώρων υγιεινής, επειδή έχει κλείσει το κατάστημα που υπήρχε απέναντι από τη φυκοθάλασσα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην «Η», ο δήμος Μεθώνης άρχισε να κατασκευάζει χώρο  για να εξυπηρετεί τους λουόμενους, όμως η κτηματική υπηρεσία σταμάτησε την κατασκευή, επειδή,  η κατασκευή είναι σε χώρο που ανήκει στην υπηρεσία αυτή.
Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι στο ζήτημα αυτό κάποια στιγμή θα δοθεί λύση ύστερα από συνεννόηση της κτηματικής υπηρεσίας, είτε με την παρούσα δημοτική διοίκηση του δήμου Μεθώνης, είτε με τη δημοτική διοίκηση του νέου δήμου Πύδνας – Κολινδρού.