Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Άφιξη της φλόγας στην Κατερίνη το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010




Η Πιερία στην 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία


Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών



Μία διοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες του νομού



Στην 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετέχει ενεργά η Πιερία, σε μία διοργάνωση που πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού Πιερίας.

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ. η φλόγα της λαμπαδηδρομίας θα αφιχθεί στην Κατερίνη, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου και αφού οι λαμπαδηδρόμοι διασχίσουν τις οδούς 7ης Μεραρχίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου (πεζόδρομος) θα τερματίσουν την πορεία τους στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης. Εκεί, λίγο αργότερα, θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική εκδήλωση υποδοχής της φλόγας από εκπροσώπους των πολιτικών και κοινωνικών φορέων του νομού, με χαιρετισμούς και ομιλίες σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους λαμπαδηδρόμους στην πορεία της φλόγας θα πλαισιώνουν αθλητές από τα junior τμήματα των ποδοσφαιρικών συλλόγων της Κατερίνης ενώ στην κεντρική εκδήλωση θα παραστούν αντιπροσωπείες των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΕ Πιερικός και ΤΑΠ Αθλητική Ένωση Ποντίων καθώς και του σύλλογου καλασφαίρισης ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ. Ακόμη, τους λαμπαδηδρόμους θα συνοδεύουν, για την παροχή ιατρικής φροντίδας, μέλη του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής τον αρχηγό τους Δημήτρη Κατιρτζή.

Η 8η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με σημείο εκκίνησης την Αθήνα στις 7 Αυγούστου 2010, η φλόγα της λαμπαδηδρομίας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και του αλτρουισμού. Η πορεία της λαμπαδηδρομίας θα καταλήξει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 στα Σέρβια της Κοζάνης, όπου θα διεξαχθεί και η 24η Αμφικτιονία Συλλόγων και Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.