Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Πολιτιστικό διήμερο στην Καρυά

Ο Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και Περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ» σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας διοργανώνουν πολιτιστικό διήμερο στην Καρυά Ολύμπου στις 12 και 13 Αυγούστου κάτω από τον μεγάλο πλάτανο της πλατείας του χωριού.


Οι επισκέπτες το διήμερο αυτό, θα ταξιδέψουν σε χρόνους αλλοτινούς για να γνωρίσουν και να θυμηθούν ιστορίες, τραγούδια, έθιμα και γεγονότα της παλιάς Καρυάς.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 9 το βράδυ ο «Χορικός Διθύραμβος» παρουσιάζει την χιουμοριστική μουσικοθεατρική παράσταση «κραυγή από τον Όλυμπο». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστούν τα παραδοσιακά τραγούδια της Καρυάς και την περιοχής, όπως αυτά φαίνονται μέσα από την ιστορία της και τον κύκλο της ζωής, με βιντεοπροβολές, χορούς και δρώμενα στα οποία παίρνουν μέρος κάτοικοι της Καρυάς.

Επίσης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου θα γίνει σε συνεργασία με την κοινότητα εθελοντική αιμοδοσία στο παλιό κοινοτικό κατάστημα του χωριού για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου.