Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

37 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ...

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης για την  37η επέτειο από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Τελευταία ημέρα σήμερα του τριήμερου εορτασμού της 37ης επετείου του Πολυτεχνείου και το προαύλιο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων, από νωρίς το πρωί υποδέχεται δεκάδες Αθηναίους κάθε ηλικίας που καταθέτουν ένα λουλούδι στη μνήμη των νέων που εξεγέρθηκαν το Νοέμβρη του 1973.

    Οι πύλες του Ιδρύματος έχει προγραμματιστεί να κλείσουν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση στο χώρο του Ιδρύματος που θα κλείσει με το προσκλητήριο νεκρών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με επικεφαλής την αιματοβαμμένη σημαία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και τα μέλη της επιτροπής εορτασμού, στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων της περιόδου της δικτατορίας.

    Τα μέτρα περιφρούρησης είναι σήμερα δρακόντεια. Μέσα στο Ίδρυμα θα βρίσκονται συνεχώς φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι, ενώ 7.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την περιφρούρηση της πορείας. Στους γύρω απο το Πολυτεχνείο δρόμους, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ώστε να απαγορεύεται η στάθμευση και γύρω στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να απαγορευθεί και η διέλευση οχημάτων.