Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ -Πιέρια Ορη, ΚΑΤΕΡΙΝΗ


vasiko_1
Το χιόνι περιμένει για να βάλει μπρος τους αναβατήρες του το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, ενώ οι πίστες του-η Κλειώ, η Πολύμνια, η Θάλεια, η Καλλιόπη, η Ερατώ, η Ουρανία- αδημονούν να … ασπρίσουν, για να χαρίσουν τη μαγεία και την ομορφιά τους σε προχωρημένους και αρχάριους σκιέρ.

vasiko_2«Όλα είναι έτοιμα», λέει στην «Π» ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Φώτης Δρούγκας. «Έχουμε κάνει όλους τους ελέγχους στα λίφτ και στο διθέσιο αναβατήρα, τις συντηρήσεις των μηχανημάτων και των πιστών, έτσι που, κι από σήμερα το πρωί (Παρασκευή) αν χιονίσει, εμείς είμαστε πανέτοιμοι να λειτουργήσουμε κανονικά».

vasiko_3Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για το Χιονοδρομικό οι προγνώσεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, αφού έτσι θα ζωντανέψουν οι πίστες του (12 χιλιόμετρα συνολικά!) και θα αυξηθούν οι επισκέπτες του, μεγάλος όγκος των οποίων έρχεται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, Λάρισα κυρίως.
vasiko_4Κι αν ο καιρός φερθεί ευγενικά και κάνει κανονικό χειμώνα, με χιόνι, στα ψηλά, στα 1450 μέτρα υψόμετρο που είναι η βάση του Χιονοδρομικού, η διοίκησή του έχει προγραμματίσει και αγώνες, σε συνεργασία με τον Χιονοδρομικό Όμιλο Κατερίνης και την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας: έναν διεθνή αγώνα σκι, μέσα στον Ιανουάριο κι έναν πανελλήνιας εμβέλειας αγώνα snowboard, το πρώτο δεκαήμερο Φεβρουαρίου.

vasiko_5Αλλά, όπως λέει ο κ. Δρούγκας, ακόμη κι αν ο καιρός δεν τους κάνει το χατίρι, ακόμη κι αν δε χιονίσει, απ’ τις 17 Δεκεμβρίου ο διθέσιος αναβατήρας θα λειτουργεί κανονικά για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους και να απολαύσουν από ψηλά το τοπίο του βουνού των Μουσών.
Το σαλέ είναι ήδη ανοιχτό, μια διαδρομή με τον αναβατήρα κοστίζει μόλις 5 ευρώ και το Ελατοχώρι είναι πολύ κοντά, τουλάχιστον για τους Κατερινιώτες, που μπορούν να γευτούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μια υπέροχη απόδραση με πολύ μικρό κόστος.

vasiko_7Αν πάλι ασπρίσουν οι πίστες του (εκτός από πίστες του σκι, διαθέτει επίσης πίστα snowboard, μήκους 500 μέτρων, η διαδρομή της οποίας είναι εντός του δάσους και πίστα ελκήθρων), οι τιμές είναι επίσης προσιτές. Μια ημερήσια κάρτα κοστίζει τις καθημερινές 10 ευρώ και τα Σαββατοκύριακα 15 ευρώ, ενώ για φοιτητές και παιδιά οι τιμές είναι μειωμένες.
Αν δεν είστε τακτικοί σκιέρ και δεν έχετε εξοπλισμό, μπορείτε να νοικιάσετε από τις σχολές και τα καταστήματα που λειτουργούν στο Χιονοδρομικό. Πέδιλα του σκι, σανίδες και έλκηθρα μπορούν να σας κοστίσουν από 7 έως 10 ευρώ τις καθημερινές και από 10 έως 14 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Οι φαν του σκι και συχνοί επισκέπτες του Κέντρου μπορούν να προμηθευτούν οικογενειακές κάρτες, για τη χρήση των λιφτ και των πιστών, που κοστίζει μόλις 100 ευρώ για όλη τη σεζόν.
vasiko_8«Κρατάμε τις ίδιες τιμές», λέει ο κ. Δρούγκας, «για τέταρτη συνεχή σεζόν, για να προσελκύσουμε επισκέπτες. Ωστόσο, σκληροί ανταγωνιστές μας είναι τα Χιονοδρομικά Κέντρα της Βουλγαρίας, κυρίως του Μπάνσκο κι αυτό όχι για τις τιμές χρήσης των λιφτ και των πιστών, όσο για τις τιμές των καταλυμάτων, όπου, για ξενοδοχεία 3ης κατηγορίας υπάρχουν πακέτα προσφορών-60 ευρώ τα δίκλινα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν κι οι επαγγελματίες της περιοχής μας ότι, ειδικά αυτές τις μέρες της οικονομικής κρίσης, αν θέλουν να έχουμε επισκέπτες, θα πρέπει να προσφέρουν μειωμένες τιμές, να διαμορφώσουν πακέτα προσφορών».

Για όσους δεν το γνωρίζουν, μεγαλομέτοχοι του Χιονοδρομικού  Κέντρου είναι  ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Ελατοχωρίου (κατέχει το 51%) και ο δήμος Πιερίων (με 40%), ενώ συμμετέχουν κι ο Αθλητικός Σύλλογος Ελατοχωρίου κι ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης.
Στις εγκαταστάσεις του πάντως, εκτός από θνητούς κι εκτός από τις Πιερίδες Μούσες, θα συναντήσετε και θεούς του Ολύμπου: Τον Δία, έτσι λέγεται ο διθέσιος εναέριος αναβατήρας, μήκους 1287 μέτρων και δυνατότητας μεταφοράς 1200 ατόμων ανά ώρα, καθώς και τον Ερμή και τον Απόλλωνα, που έδωσαν το όνομά τους στους δυο συρόμενους αναβατήρες.
Μη μου πείτε ότι για τέτοια συναπαντήματα, σε ένα τέτοιο μαγευτικό τοπίο, δεν αξίζει τον κόπο να εκδράμει κανείς!
ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΕΙΑ
bikiropoulos.blogspot.com