Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Gnocchi με βασιλικό 



Υλικά...
  • 500 γρ. πατάτες
  • 10γ. φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • ρικότα  
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλα τις πατάτες. Τις βάζουμε στον ατμό για 40 λεπτά ή τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπωλ για να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Ρίχουμε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε ένα κουταλάκι του γλυκού για τη σάλτσα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύουμε τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια των 2 εκατοστών και τα βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, τις κόβουμε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε λίγο βασιλικό, μια πρέζα αλάτι, ψιλλοκομμένο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κουκουνάρι για να ροδίσει.

Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό. Θα είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στο μπωλ με τις ντομάτες και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως με τα ψημένα κουκουνάρια και τριμμένο τυρί ρικότα.             

                                                                                                  Καλή επιτυχία...Stroumfita
πηγή:parousiasi.gr-giorgio