Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ

Η επιτροπή συντονισμού της Εθελοντικής Ομάδας Ελατοχωρίου πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 συνάντηση συνεργασίας στην Ταβέρνα ΤΖΙΒΑΕΡΙ στο παλιό Ελατοχώρι μετά από πρόσκληση του επιχειρηματία αλλά και μέλους της εθελοντικής ομάδας.
Η συνάντηση συνεργασίας είχε...
ως θέμα συζήτησης την περιποίηση χώρων περιήγησης και τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής καθώς και την φύτευση και τον καλλωπισμό των πλατειών του παλιού και νέου Ελατοχωρίου. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική καθώς η συντονιστική επιτροπή κατέστρωσε πρόγραμμα εργασίας για τον μήνα Ιούνιο, σκέφτηκε τρόπους καλλωπισμού των σημείων θέασης, μέλη της ανέλαβαν να αναζητήσουν χορηγούς για υλικά (ξύλα για κάγκελα, παγκάκια,κιόσκια, φυτά κ.λ.π.) που θα χρειαστούν ανάλογα με τις θέσεις και να γράψουν πινακίδες σήμανσης όπου χρειάζεται καθώς και υιοθέτηση χώρων για την συντήρησή τους.
Στόχος της εθελοντικής ομάδας δεν είναι να αντικαταστήσει το Δήμο Κατερίνης και το έργο που πρέπει να παράγει ως Δημοτική αρχή, η οποία σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει ότι είναι δυνατό για την αναβάθμιση της νέας Ορεινής τουριστικής περιοχής αλλά να λειτουργήσει βοηθητικά και με αγάπη για τον τόπο. Ήδη η εθελοντική ομάδα είχε δύο συναντήσεις για την φετινή σαιζόν. Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Απρίλιο όπου καθάρισε και κλάδεψε το παρτέρι στην είσοδο του χωριού και την Παρασκευή 27 Μαΐου φύτεψε και καθάρισε τον κήπο μπροστά στην κοινότητα Ελατοχωρίου, την πλατεία και παράλληλα περιποιήθηκε την βρύση ΤΣΑΡΚΑ, σημεία που δημιούργησε το 2010 που ξεκίνησε τη δράση της.(κάτοικος του Ελατοχωρίου η κ Τσιάρα Αφροδίτη έδωσε από την αυλή της τοπικά φυτά για τα παρτέρια αλλά και ο πρόεδρος του χωριού φρόντισε να έρθουν κάποια φυτά από τον Δήμο Κατερίνης όμως σίγουρα χρειαζόμαστε και άλλα όπως δέντρα για τα πεζοδρόμια του χωριού κ.λ.π.).
Το πρόγραμμα που ανακοινώνει η Εθελοντική ομάδα Ελατοχωρίου για τον Ιούνιο μήνα
είναι κάθε Παρασκευή 3-10-17-23/6/2011 στις 10:00 π.μ.
Συνάντηση στην πλατεία του χωριού και δραστηριοποίηση αρχικά στους παρακάτω χώρους: Πλατείες, Τρανή βρύση, Ποτάμι Κεραμίδα, Νικόλα Πηγάδι-Καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα, Θέση «Λουρά», Θέση «ΠΛΥΣΚΟ»,ΑΙΝΕΡΙ.
Τα σημεία αυτά είναι θέσης ιδιαίτερου φυσικού κάλους και περιηγητικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα σκοπός της εθελοντικής ομάδας είναι ο καλλωπισμός των χώρων ,η καθαριότητα, μικρές επεμβάσεις με δομικά υλικά φιλικά προς τη φύση και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.
Καλούμε όσους θέλουν να παραβρεθούν στις συναντήσεις αυτές ή ακόμα και να βοηθήσουν μέσω χορηγιών(φίλων- συνεργατών ) με υλικά και όχι με χρήματα τις εργασίες της εθελοντικής.
Με αλληλεγγύη
Η επιτροπή συντονισμού
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μποστανίτη Αναστασία κιν.6997263064