Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Περισσότεροι από 300 μαθητές επτά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης (Τρίτης και Τετάρτης τάξης), συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα διδασκαλίας της


Περισσότεροι από 300 μαθητές επτά Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης (Τρίτης και Τετάρτης τάξης), συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα διδασκαλίας της κολύμβησης, που για 3η συνεχόμενη εκπαιδευτική χρονιά υλοποιήθηκε στο Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας με την στήριξη του Δήμου Κατερίνης.
Το απόγευμα της περασμένης...
Δευτέρας έγινε μέσα σε εορταστικό κλίμα στο Β΄Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, η εκδήλωση λήξης του προγράμματος για την σχολική περίοδο 2010-2011.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Φύκαρης Ιωάννης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Θανάση Παπαγεωργίου, Κώστα Κουκοδήμου, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Αλέξανδρος Παπαργυρίου: «Η εκμάθηση της κολύμβησης χαρίζει εντυπωσιακές δεξιότητες στα παιδιά»
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και Υπεύθυνος του Προγράμματος(Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης)Αλέξανδρος Παπαργυρίου επισήμανε: «Με επιτυχία εφαρμόστηκε και φέτος το πρόγραμμα για τη διδασκαλία της κολύμβησης σε σχολεία του Δήμου μας. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που πριν από τρία χρόνια η πιλοτική τότε εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος για τη διδασκαλία της κολύμβησης στο Δημοτικό σχολείο, αποτέλεσε τη βάση για επέκτασή του πλέον σε δημοτικά σχολεία, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ευχαριστούμε τον Δήμο Κατερίνης, ο οποίος στήριξε - από την πρώτη χρονιά υλοποίησης - την πρωτοβουλία αυτή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν να κολυμπούν αυτόνομα και γενικότερα τους χαρίζει εντυπωσιακές δεξιότητες. Επιτρέψτε μου εδώ να σημειώσω, ότι «ψυχή του προγράμματος» είναι οι καθηγητές φυσικής αγωγής: Βασίλης Νταμπάκης, Θωμάς Νικοδέλης, Κώστας Μισαηλίδης, Α.Χασιώτου».
Θωμάς Παπαδημητρίου: «Προτεραιότητά μας η Ενίσχυση του Αθλητισμού»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης Θωμάς Παπαδημητρίου τόνισε: «Στόχος και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχύει τον αθλητισμό και να προσφέρει περισσότερες επιλογές για την άθληση όλων των πολιτών της Κατερίνης, κάθε ηλικίας. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στους δημότες και ειδικά στα νέα παιδιά να χαίρονται τη συμμετοχή και την ψυχαγωγία που προσφέρει ο αθλητισμός».
Ενδιαφέρον Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Και συνέχισε ο κος Παπαδημητρίου:«Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας και του Δήμου μας και εκφράζω την ικανοποίησή μου, που αυτή η σημαντική διοργάνωση φιλοξενείται στο Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, συγχαίρω τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους στο ενδιαφέρον αυτό σχολικό πρόγραμμα, που εξοικειώνει τα παιδιά από μικρή ηλικία με το υγρό στοιχείο».