Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΞΩΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Το καλοκαίρι είναι μία απ’ τις εποχές που επιζητούμε την ανανέωση στα μαλλιά, τα ρούχα, το στυλ μας αλλά και το στυλ του σπιτιού μας. Μαζεύουμε τα χαλιά και τα βαριά χειμωνιάτικα ριχτάρια, τραβάμε τις κουρτίνες να μπει άπλετο φως στο χώρο, γεμίζουμε τις βεράντες μας λουλούδια, αλλά παρόλα αυτά θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω...

Αν λοιπόν έχετε τη διάθεση, το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα, τώρα είναι η εποχή για να κάνετε μια ριζική ανανέωση στο σπίτι σας, κατάλληλη για την καλοκαιρινή σεζόν. Επίσης, το στυλ που σας παρουσιάζουμε, είναι άκρως ιδανικό και για εξοχικά σπίτια που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές.


Νομίζω πως ήδη έχετε μάθει, τόσα χρόνια που διαβάζετε τη στήλη της διακόσμησης, ότι ίσως το πιο βασικό στοιχείο της διακόσμησης είναι οι κουρτίνες. Μία κουρτίνα -κι είναι αλήθεια αυτό που θα σας πω- μπορεί να καταστρέψει ένα κομψό σαλόνι ή ν' αναδείξει ένα μέτριο. Γι’ αυτό προσοχή στα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξετε. Αποφεύγετε λόγω εποχής σκούρους χρωματισμού, κι εννοείται πως τα υφάσματα όσο πιο αέρινα κι αραχνοΰφαντα είναι, τόσο πιο ανάλαφρο και καλοκαιρινό το αποτέλεσμα.


Βασικό στοιχείο αυτού του στυλ, όπως ήδη θα ‘χετε καταλάβει απ’ τον τίτλο του άρθρου, είναι οτιδήποτε εξωτικό, ξένο με το ελληνικό στυλ και την ελληνική φύση. Το bamboo και το ξύλο είναι σίγουρα τα πρώτα βασικά στοιχεία που πρέπει να επιλέξετε, όπως κι η πέτρα και το ύφασμα.


Ένα ανάκλιντρο με λευκό ύφασμα, ένα τροπικό φυτό στην άκρη του σαλονιού, ένα τραπεζάκι από bamboo, μερικές ξυλόγλυπτες μάσκες στον τοίχο, φτερά από εξωτικά πουλιά και περίτεχνα ξύλινα αντικείμενα, που μοιάζουν να ‘ναι φερμένα από περιοχές μακρινές, είναι μερικές απ’ τις πιο ελπιδοφόρες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα


Ένας καθρέπτης με ξύλινη κορνίζα σε σχήμα ήλιου θ’ αποτελέσει κι ένα ιδιαίτερο στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα κι ένα χρηστικό αντικείμενο. Και μην ξεχνάτε ότι για εσάς που 'χετε μικρά σπίτια, οι καθρέπτες κάνουν τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Επίσης τα μεγάλα μεταλλικά φανάρια που δέχονται κερί, είναι πολύ κομψά κι άκρως ρομαντικά στοιχεία.


Σε μία γωνιά του σαλονιού βάλτε μερικές μεγάλες λευκές μαξιλάρες και κάντε το χώρο σαφώς πιο φιλόξενο και ζεστό. Πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού τοποθετήστε κάποιο περίτεχνο κομμάτι ξύλου που μοιάζει σαν μόλις να βγήκε απ’ τη θάλασσα. Αντικαταστήσετε τα σκούρα κεριά που 'χετε διακοσμήσει στο τραπεζάκι, μαζί με κανέλες, κόκκους καφέ κι αποξηραμένα φρούτα, με μεγάλα λευκά κεριά σε συνδυασμός με βότσαλα, λεπτά ξυλάκια και περίεργους σπόρους.

Τοποθετήστε στην κρεβατοκάμαρα αέρινες κουνουπιέρες, ή ένα κρεβάτι με οροφή και πολλά λευκά αέρινα υφάσματα που θα πέφτουν ανάλαφρα απ’ όλες τις πλευρές. Μαζέψτε το κάλυμμα του κρεβατιού κι απλά στρώστε όμορφα σεντόνια, σε ανοιχτούς χρωματισμούς και γεμίστε το κρεβάτι με πολλά μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη.

Γενικά αποσύρεται απ’ το χώρο οτιδήποτε «βαρύ», χειμωνιάτικο στοιχείο υπάρχει κι αντικαταστήστε τα με ανάλαφρα και δροσερά αντικείμενα, που να θυμίζουν μέρη μακρινά και τροπικά. Φυσικά μην πετάξετε όλα αυτά που θ’ αφαιρέσετε απ’ την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση, γιατί ο χειμώνας δεν θ’ αργήσει και πολύ να επιστρέψει και ποτέ δεν ξέρετε τι απ’ αυτά θα σας φανεί και πολύ χρήσιμο.
www.miss.gr