Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΗ: Η Ελλάδα έχει την χειρότερη βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας στον κόσμο

Athens Rating ist jetzt das schlechteste der Welt: Griechenland rutscht sogar hinter Länder wie Ecuador, Pakistan, Jamaika oder Grenada.
Ο βαθμολογικός οργανισμός Standard & Poors (S & P) έχει υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα στην Ελλάδα. Η βαθμολογία μειώθηκε κατά τρία επίπεδα από "Β" σε "CCC", όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τους Financial Times της Γερμανίας »(FTD): Η Ελλάδα γλίστρησε πίσω από...
την πιστοληπτική ικανότητα του Ισημερινού, το Πακιστάν, την Τζαμάικα και τη Γρενάδα. Επιπλέον, η χώρα βρίσκεται μόλις μερικές σημειώσεις μακριά από τα χαμηλά "D"την χαμηλότερη βαθμίδα που ισοδυναμεί με κατάσταση αθέτησης πληρωμών. Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την απαγόρευση να λάβουν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση. Αυτό θα έχει αφάνταστες συνέπειες για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Πολιτικοί και οικονομολόγοι φοβούνται τα περισσότερα Σαββατοκύριακα σε ένα κράτος πτώχευση συνέπειες Ελλάδα μακρόπνοες για την οικονομία της Γερμανίας και της Ευρώπης. Καγκελάριος Angela Merkel (CDU), προβλέπει στην περίπτωση αυτή, την οικονομική ανάκαμψη της χώρας σε κίνδυνο. Οι αποταμιεύσεις των πολιτών απειλούνται επίσης. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών (HWWI) στο Αμβούργο, Thomas Straubhaar, προειδοποίησε έντονα , εναντίον μιας πτώχευσης κράτους.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε απλά μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μιας χώρας», δήλωσε η Μέρκελ. Η πτώχευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers είχαν οδηγήσει το 2009 τη Γερμανία, σε ένα οικονομικό κατρακύλισμα σχεδόν πέντε τοις εκατό. "Κάτι τέτοιο πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί και πάλι."

news/t-online.de