Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ


Μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την κυβέρνηση και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξεκινά από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που αναμένεται να πλήξουν όλη τη χώρα με περιοδικές..
.



διακοπές. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και σε κατάληψη μέρους των ορυχείων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας, ενώ η διοίκηση της εταιρίας έχει έτοιμο έκτακτο σχέδιο με περιοδικές διακοπές ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί μπλακ άουτ.

Για το γεγονός προειδοποίησε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι το μπλακ άουτ, θα υπάρξουν όμως προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Το Σάββατο, η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο στον οποίο επανέφερε με αίτημα να αποσυρθεί η διάταξη του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματος των συνδικαλιστών.