Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

6-7 εκατ. ευρώ θα κοστίσει το ισλαμικό τέμενος


Σε υφιστάμενο κτίριο στην πρώην Ναυτική Βάση του Βοτανικού στον Ελαιώνα θα ιδρυθεί, χωρίς μιναρέ, το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας, ύστερα από συζητήσεις και προσπάθειες  που χρονολογούνται από το 1983.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο το τζαμί θα διαμορφωθεί σ κτίριο της παλαιάς βάσης ναυτικού στον Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ  θα δημιουργηθούν και υποστηρικτικοί χώροι (χώροι υγιεινής) σε υφιστάμενα κτίρια. Ο  προαύλιος χώρος θα παραμείνει χώρος πρασίνου. Το κόστος ανακατασκευής του κτιρίου που είχε υπολογιστεί σε 15 εκ. ευρώ αρχικά <<θα μειωθεί δραματικά >> δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπ. Παιδείας κ. Γ.Καλατζής – πληροφορίες λένε ότι είναι τελικά μόνο 6-7 εκ ευρώ.. Το τζαμί θα μπορεί να υποδεχτεί 350 πιστούς.

Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει με κρατικά κονδύλια διότι όπως λέει ο κ. Καλατζής <<όποιος πληρώνει είναι και ο νοικοκύρης>>- και ο νοών νοήτω… Η χρήση του θα παραχωρηθεί ,λένε οι πληροφορίες, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.