Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΗ ΑΠΟΣΠΑΣΘΕΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ



Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών όπου όπως λένε οι εκπαιδευτικοί δεν λήφθηκαν υπόψη ειδικά κοινωνικά κριτήρια με αποτέλεσμα να σημειωθούν αδικίες, συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πιερίας και της επιτροπής των μη αποσπασθέντων εκπαιδευτικών.
Στη συνάντηση που έγινε στο 2ο ΓΕΛ, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θόδωρος Σιαμάγκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αφήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους και να μεταβούν σε μακρινές ή νησιωτικές περιοχές.
Το λόγο πήραν επίσης και εκπαιδευτικοί οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς προκειμένου να μην αφήσουν τις οικογένειες τους εξέφρασαν την πρόθεση τους να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών.
Στήριξη από τους βουλευτές
Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές τόνισαν ότι γνωρίζουν και κατανοούν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ως προς τη διαδικασία των φετινών αποσπάσεων υπογραμμίζοντας πως από την πλευρά τους και σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας στην ηγεσία του οποίου έχουν επισημάνει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Έτσι αποφασίστηκε σήμερα Τρίτη με τη συνδρομή των βουλευτών τετραμελής αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών να έχει συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με κυρίαρχο αίτημα να γίνουν όλες οι αποσπάσεις που αιτήθηκαν.