Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Τριτοκοσμική εικόνα παρουσιάζουν οι φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής.

Τριτοκοσμική εικόνα παρουσιάζουν οι φοιτητικές εστίες της Κομοτηνής, τη στιγμή που εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο είναι αναγκασμένοι να ζουν σε αυτές. Σκασμένοι τοίχοι από την υγρασία, κατεστραμμένα έπιπλα, έλλειψη κεντρικής θέρμανσης και βρωμιά είναι κάποια από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι πηγαίνουν να σπουδάσουν εκεί και δεν έχουν την οικονομική άνεση να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα μέσα στην πόλη.

Το thousandnews.gr, πραγματοποίησε αυτοψία και κατέγραψε τις τριτοκοσμικές συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να ζουν εκατοντάδες φοιτητές, σε μια από τις πιο διάσημες φοιτητουπόλεις, στην Ελλάδα. (πατήστε στις φωτογραφίες για μεγένθυνση)

alt

Η τραγική κατάσταση των κτιρίων είναι εμφανής με την πρώτη ματιά.

Εξωτερικά μοιάζουν εγκαταλειμμένα, ενώ στο εσωτερικό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

alt

Οι τοίχοι έχουν κιτρινίσει από τα χρόνια και έχουν σκάσει από την υγρασία.

Ο κάθε φοιτητής προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να ομορφύνει το δωμάτιό του, είτε βάφοντάς το, είτε διακοσμώντας το, ώστε να είναι βιώσιμο.

alt

Παρόλα αυτά η εικόνα εγκατάλειψης δεν χάνεται, καθώς τα έπιπλα είναι παλιά.

Μάλιστα το ξύλο με το οποίο είναι φτιαγμένα έχει φθαρεί σε βαθμό που είναι επικίνδυνο να προκαλέσει τραυματισμούς στους ενοίκους.

Όπως μας ανέφεραν φοιτητές που μένουν εκεί, κάθε κτίριο έχει τα δικά του προβλήματα. Κάποιο έχει πρόβλημα με τις κατσαρίδες, άλλο με τη θέρμανση και άλλο με την υγρασία.

alt