Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2012


Συνάδελφε, αυτοαπασχολούμενε, βιοτέχνη, μικρέ έμπορε, επαγγελματία,
αυτοκινητιστή, συνταξιούχε, άνεργε

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΣΤΑΣΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Αυτούς που με την πολιτική που εφαρμόζουν οδηγούν στα λουκέτα, την χρεοκοπία και την ανεργία χιλιάδες βιοτεχνίες και μικρομάγαζα.

Αυτούς που με τη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων παραδίδουν ολόκληρους κλάδους (ΤΑΞΙ, Φορτηγά, τεχνικά επαγγέλματα κλπ) στο μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτούς που έχουν κάνει την ζωή μας κόλαση με τα συνεχή φοροεισπρακτικά μέτρα, με τα χαράτσια που δεν έχουν τέλος, με τις νέες περικοπές στην Υγεία, στη Παιδεία, στη Πρόνοια, με τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, με τη συνεχή πίεση των Τραπεζών.
Αυτούς που με τα μέτρα μείωσης του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους» τη διαμόρφωση δηλαδή ακόμα πιο φτηνής εργατικής δύναμης, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματική δράση, η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων, οδηγούν και τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Μετά την αναδουλειά που συνεχίστηκε και την περίοδο των γιορτών έρχεται ο μποναμάς της νέας χρονιάς. Τα «αντικειμενικά κριτήρια», τα χαράτσια, η μείωση του αφορολόγητου, η εξαφάνιση των φοροαπαλλαγών.
Για να περάσουν την πολιτική τους χρησιμοποιούν τα γνωστά εργαλεία της χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος και τους «κοινωνικούς διαλόγους». Τα αποτελέσματα των διαλόγων αυτών τα γνωρίζουμε. Οδήγησαν σε χιλιάδες λουκέτα, χρέη, διάλυση του ΟΑΕΕ.
Γυρίζουμε την πλάτη στους «πρόθυμους» της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Είναι συνένοχοι στην πολιτική της κυβέρνησης. Είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση που ζούμε.
Απέναντι στο μέτωπο των «προθύμων», τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ. Γιατί η «μοίρα» μας είναι κοινή με αυτή των συμμάχων μας. Γιατί όσο επιδεινώνεται η κατάσταση της εργατικής τάξης, τόσο αυξάνονται τα λουκέτα.
Η 24ωρη Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής με σύνθημα «Όλοι στον δρόμο των απεργών χαλυβουργών», αποτελεί τη συνέχεια, της πάλης ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τα κόμματα τους.
Συμμετέχουμε με κάθε δυνατό τρόπο και στην απεργία και το συλλαλητήριο.
Δυναμώνουμε την προοπτική της κοινής αντίστασης, οργανώνουμε τις δυνάμεις μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
Προσυγκέντρωση 10.30 στην πλατεία Κάνιγγος
  • Πάλη ενάντια στη πολιτική που μας κλείνει και μας οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας.
  • Αντίσταση στη νέα φοροεπιδρομή, οργανωμένη άρνηση πληρωμής.

Η κρίση αποδεικνύει ότι η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια δεν «φτιασιδώνεται». Έναν δρόμο έχουμε. Πάλη για την ανατροπή της.