Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση...





Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» και 121 «όχι» έλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας που συγκρότησαν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί των ...

προγραμματικών δηλώσεων. Η συζήτηση κορυφώθηκε με τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των αρχηγών των κομμάτων.

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επιτίθεται σφοδρά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «αβανταδόρο του λόμπι της δραχμής».

Από την πλευρά του ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα οδηγήσει την κοινωνία στην κόλαση και τη χώρα στη δραχμή.

Στη διάρκεια της συζήτησης που ξεκίνησε την Παρασκευή, η κυβέρνηση παρουσίασε τις προγραμματικές της θέσεις, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, σημειώνοντας όμως ότι «η διαπραγμάτευση πρέπει να έχει αναγκαστικά συναινετικό χαρακτήρα», αφού «αυτή η επιμήκυνση απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση από τη διεθνή κοινότητα».

Την αλλαγή φορολογικού συστήματος, καθώς και την εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης, με ταυτόχρονη επιδότηση στη βάση γεωγραφικών, κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η πολιτική του υπουργείου, στην προσπάθεια να ανακτήσει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης, θα στηριχθεί σε τέσσερις άξονες: ενίσχυση της ρευστότητας, αναθέρμανση της οικονομίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και το νοικοκύρεμα - εκσυγχρονισμός όλων των εποπτευόμενων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεις, αλλά και της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού.
ΝΕΑ.