Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ : "Η ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ"









Στην άρση βαρών έχουν θέση όλα τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν την «δύναμη της ψυχής».
Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 έβαλα ένα προσωπικό στόχο: να κάνω τα νέα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό και την άρση βαρών.
Ένα προσωπικό όραμα, που στη συνέχεια συνδέθηκε με την ιδιότητά μου ως πρόεδρου της ΕΟΑΒ.
Όμως για να έρθουν τα νέα παιδιά στα γυμναστήρια δεν αρκεί να αναδεικνύουμε μόνο τις μεγάλες διακρίσεις, αλλά θα πρέπει συγχρόνως να φωτίσουμε τις «αθέατες» πλευρές της άρσης βαρών.
Τρεις μεγάλοι μύθοι συνδέονται με την άρση βαρών:



Μύθος 1ος : η άρση βαρών είναι ένα δύσκολο άθλημα που καταπονεί το σώμα. Η αλήθεια είναι ότι η άρση βαρών όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά τα παιδιά που κάνουν άρση βαρών μπορούν να αυξήσουν με ασφάλεια τη μυϊκή τους δύναμη από μικρή ηλικία. Μειώνονται έτσι οι κίνδυνοι που αφορούν κατάγματα.
Μύθος 2ος : με την άρση βαρών ασχολούνται αποκλειστικά όσοι έχουν δελτίο στην ΕΟΑΒ. Η αλήθεια είναι ότι με την άρση βαρών ασχολούνται όλοι όσοι κάνουν αθλητισμό είτε σε ομαδικά είτε σε ατομικά αθλήματα. Είναι πλέον γνωστό και αποδεκτό απ’ όλους ότι η άρση βαρών είναι η βάση για όλα τα αθλήματα
Μύθος 3ος: η άρση βαρών απευθύνεται σ’ αυτούς που έχουν ξεχωριστά προσόντα.
Η αλήθεια είναι ότι η Άρση βαρών απευθύνεται σε όλους και όλες. Υπάρχουν 8 κατηγορίες σωματικών βαρών για τα αγόρια και 7 για τα κορίτσια στις οποίες υπάρχει θέση για όλους και όλες.
Διαλύοντας αυτούς τους μύθους αναδεικνύεται η πιο μεγάλη αλήθεια για την άρση βαρών :
Στην άρση βαρών έχουν θέση όλα τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν την «δύναμη της ψυχής».
Αυτοί θα είναι και οι μεγάλοι νικητές. Ακόμη και αν δεν γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές, θα έχουν αποκτήσει μοναδικές εμπειρίες θα έχουν τελικά μάθει αυτό που χρειάζεται στη ζωή: να αγωνίζονται, να κερδίζουν, αλλά και να χάνουν.
Στην Κατερίνη υπάρχει ο σύλλογος Πύρρος Δήμας με έδρα στο γήπεδο του Ατρομήτου στον μυλαύλακο Κατερίνης όπου γυμνάζονται καθημερινά και όλο το χρόνο αθλητές και αθλήτριες άνω των 8 ετών υπό την επίβλεψη του έμπειρου προπονητή και πρώην πρωταθλητή ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ Γεωργίου (πληροφορίες 6948113404).
Πύρρος Δήμας
Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Β.