Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ "ΜΟΝΑΚΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ" ΑΠΕΤΥΧΕ ΛΟΓΩ...

Από τη Λάρισα και μέσα από μια συνέντευξη για το ότι κλείνει ένα ιστορικό εστιατόριο, ονόματι "Αδάμος από το 1936", βγαίνουν αλήθειες για τον τόπο μου που διαχρονικά πονούν.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ.
Και το ότι ο Μέγας ΩΝΑΣΗΣ ήθελε να κάνει την ΠΙΕΡΙΑ μικρό ΜΟΝΑΚΟ και οι ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ και πάλι "μηδένισαν" την ιστορία μας, έγινε γεγονός την δεκαετία του '60.
ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ: ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ..."ΜΟΝΑΚΟ" - ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ;
Μια ζωή οι Πιεριείς ψηφίζουν ανεπαρκείς πολιτικούς κι έτσι ο τόπος και οι κάτοικοι ζουν στην ...ανεπάρκεια!
Να και το απόσπασμα που αποδεικνύει του λόγου μου το αληθές.
Απόσπασμα από συνέντευξη στην Εύη Μποτσαροπούλου...
<<Φυσικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ και του ζήτησα να μου διηγηθεί την πασίγνωστη ιστορία με τον Ωνάση και την Κάλλας που επισκέφτηκαν τον «Αδάμο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄60… «Τότε υπήρχε μόνο ένα τηλέφωνο στην Κεντρική πλατεία που εξυπηρετούσε τους Λαρισαίους στο κέντρο. Εμφανίζεται λοιπόν, στο μαγαζί ένας κύριος και ενημερώνει τον παππού Αδάμο ότι έρχεται ο Ωνάσης με την Κάλλας για να φάνε και ότι η αστυνομία θα κλείσει τους δρόμους για ασφάλεια. Κάτι που δεν γνωρίζει  ο κόσμος είναι ότι τότε ο Ωνάσης ήταν στη Θεσσαλονίκη κάνοντας επαφές για να αγοράσει ολόκληρο το λόφο με το Κάστρο του Πλαταμώνα και να δημιουργήσει στην περιοχή ένα concept αντίστοιχο με το Μονακό. Οι διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές δεν προχώρησαν και ο Ωνάσης......>>.

Και οι τωρινοί, σαν τους τότε, καταδικάζουν τον τόπο μας, την Πιερία, τις ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ στην μετριότητα και το τίποτα άλλες φορές.
Βέβαια από το κάδρο δεν μπορεί να λείπεις εσύ ρε Πιεριέα.
ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
Δηλαδή τίποτα.
Ή μάλλον όχι. Γιατί για πάρτι τους; Φτωχοί, ή απ' την μεσαία τάξη ξεκινούν οι πολιτικοί στην Πιερία, πλούσιοι φεύγουν.
Αυτά και περαστικά μας.

Δημήτριος Π. Κεραηλίδης
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος