Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ: ΟΣΟΙ ΜΕ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ “BOUTIQE 26” ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

...και για τον λόγο του ότι οι παρα πληροφοριοδότες ,ειδικά οι κατέχοντες κάποια-και όχι όλα—τοπικά blogs,ξέρει αυτός σε ποιον αναφέρομαι ,για τον οποίο η αστυνομική αρχή προέβη στην αναστολή λειτουργίας του καταστήματος μου ,δεν είναι γιατί δεν τηρούσα τα μετρα που οι περιστάσεις επιτάσσουν αλλά για τον λόγο του ότι κατά την Κυριακή το πρωί και ενώ έβρεχε έντονα «επέτρεψα»κάποιους εξυπηρετούμενους από εμένα πελάτες(7 τον αριθμό) να προστατευτούν κάτω από την τέντα του καταστήματος μου...Από την άλλη θέλω να αναφέρω και τα εξής: Ως γνωστόν είμαι ιδιοκτήτης επιχείρησης καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ) με την επωνυμία “BOUTIQE 26”, το οποίο λειτουργεί νόμιμα, κατά το τρέχον χρονικό διάστημα με το σύστημα “TAKE AWAY» λόγω των μέτρων της πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID 19.
Το κατάστημά μου έχει ωφέλιμο εμβαδόν 19,65 τ.μ. και εντός αυτού κατά τη στιγμή του ελέγχου απασχολούμην μόνο εγώ(και τις τελευταίες 60 ημέρες ,όπως και τις προηγούμενες 135)
ως παρασκευαστής καφέ και ροφημάτων δεδομένου ότι άπαν το προσωπικό μου βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Στο κατάστημά μου δεν υπάρχουν αναπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα ούτε σταντ όπως άλλωστε είναι εμφανές .Υφίσταται μόνο ένα μπαρ μήκους περίπου 4 μέτρων στο οποίο όμως έχω τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα του καταστήματος ώστε να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση χάρτινων ποτηριών καφε ή ροφημάτων.
Η επιχείρησή μου κατά την τρέχουσα περίοδο δεν χρησιμοποιεί τον κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν του καταστήματός μου καθόσον δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση παραχώρησης του δήμου Κατερίνης. Τούτο σημαίνει ότι ο χώρος ο οποίος είναι εξ ορισμού κοινόχρηστος (πεζόδρομος) δεν τελεί υπό οποιοδήποτε δικαίωμα κατοχής, χρήσης ή εκμετάλλευσης από εμένα.
Τούτο αυτονοήτως σημαίνει ότι δεν έχω οποιοδήποτε δικαίωμα να ρυθμίσω ή να επιβάλλω κανόνες συμπεριφοράς πολιτών σε χώρο κοινόχρηστο. Τούτο θα το έπραττα σε περίπτωση που είχα άδεια χρήσης και εκμετάλλευσης χώρου από τον οικείο δήμο οπότε πράγματι θα ήμουν υπεύθυνος για το χώρο αυτό.
Στην προκειμένη περίπτωση κατά τη στιγμή του ελέγχου παρασκεύαζα καφέδες και λόγω της διάταξης του παρασκευαστηρίου μου είχα πλάτη προς τον εξωτερικό χώρο του καταστήματός μου. Έμπροσθεν του παρασκευαστηρίου ανέμεναν δύο πελάτες για να εξυπηρετηθούν. Στο ακραίο σημείο του καταστήματός μου, επί του οποίου όπως προείπα δεν είχα οπτική επαφή, είχαν σταματήσει και συζητούσαν μεταξύ τους κάποιοι διερχόμενοι που μόλις είχαν εξυπηρετηθεί από εμένα. Δεν είχα κανένα δικαίωμα να ΕΠΙΒΑΛΛΩ κανόνες συμπεριφοράς και κίνησης των πολιτών σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο όπως είναι ο πεζόδρομος έμπροσθεν του καταστήματος μου. Παρόλα αυτά κατά διαστήματα όταν αντιληφθώ διερχόμενους να παραμένουν έστω και για λίγο έμπροσθεν του καταστήματός μου υποβάλλω συστάσεις και παρακλήσεις να μην παραμένουν στάσιμοι αλλά οι συστάσεις μου δεν έχουν επιτακτικό ή δεσμευτικό χαρακτήρα προς αυτούς ούτε μπορώ να επιβάλλω κανόνες συμπεριφοράς σε χώρο που δεν μου ανήκει....
Όλα τα παραπάνω λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και για να ξέρουν αυτοί που πραγματικά με εκτιμούν την μόνη πραγματική κατάσταση και αλήθεια....
Μια κατάσταση που δυστυχώς δεν μου επιτρέπει να ευχηθώ στον καθένα σας φίλο-πελάτη- μου τις καλύτερες ευχές για το 2021 από κοντά...
Εύχομαι λοιπόν σε όλους σας ένα υγιές και γαλήνιο 2021 με όλες τις επιθυμίες σας....ευχές μου...εις το επανιδείν ...

Μιχάλης Τσιφοδήμος
Ιδιοκτήτης “BOUTIQE 26”

Ό,τι και να πουν, ότι και να γράψουν Μιχάλη, εμείς που σ' αγαπάμε ξέρουμε...
Κι όχι μόνο ξέρουμε, μα και σε στηρίζουμε.
Πήρες ένα υποβαθμισμένο σημείο της πόλης "τριποδάκια" και το έκανες στολίδι και σημείο αναφοράς. Κι απ' την άλλη, Ελληνικό καφέ δεν πίνω πουθενά καλύτερο.
Άστο, προχώρα. Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΞΕΡΕΙ.

ker@ilidis