Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ "ΧΑΣΙΣΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ", ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ

Λεπτομέρειες για τη δράση της σπείρας που καλλιεργούσε μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης στον Όλυμπο αποκαλύφθηκαν στην ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξάρθρωσε, έπειτα από... πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, εντοπίζοντας σε δύσβατη ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, του Δήμου Δίου – Ολύμπου Πιερίας, συνολικά -5- φυτείες κάνναβης, με -5.052- δενδρύλλια κάνναβης. 

 Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (ηλικίας 47 και 31 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Ως προς την έκταση των φυτειών, αυτές εκτείνονταν σε -5- διαζώματα, καλύπτοντας συνολική δασική έκταση -40- στρεμμάτων περίπου. Όπως είπε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, η συνολική συγκομιδή κάνναβης θα ανερχόταν τουλάχιστον σε -11- τόνους, με το προσδοκώμενο χρηματικό όφελος να κυμαίνεται από 30.000.000 έως 40.000.000 ευρώ.

«Ενάμιση μήνα μετά τον εντοπισμό -3- φυτειών σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Αγιάς Λάρισας, με την εκρίζωση -2.193- δενδρυλλίων κάνναβης έως -3- μέτρα και την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, με τη σύλληψη ενός αλλοδαπού, οργανωτή αυτής, μία νέα επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας επιβεβαιώνει τον διαρκή αγώνα μας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών που οδηγούν στο «θάνατο» νέους ανθρώπους.