Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ "ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Πήρα αφορμή από το σημείωμα ενός καθηγητή από τους βραβευθέντες και θέλοντας να το υπογραμμίσω, τονίζω την δυναμική του κλάδου.
Ας δούμε τι έγραψε ο κύριος ΓΑΝΝΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ:

<<Η δημοσίευση της λίστας των επιστημόνων που ανήκουν στο ανώτερο 2% όλων των επιστημών μου έδωσε τη δυνατότητα να βγάλω μερικά συμπεράσματα.
Η λίστα των καθηγητών ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ που τιμούν τον κλάδο εδώ και χρόνια - εύγε αδέρφια
Πρώτον, είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται σε Ελληνικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά Ιδρύματα. Αυτό σημαίνει πολλά για αυτό που πολλοί ονομάζουν επιστημονική αριστεία στην Χώρα μας. Υπάρχει και είναι τεράστια. Και γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν σκεφτούμε την υποχρηματοδότηση που μαστίζει τα ιδρύματά μας και άλλες δυσλειτουργίες. Και φυσικά είμαστε μία μικρή Χώρα.
Δεύτερον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Ελληνικά ΤΕΦΑΑ έχουν ισχυρή εκπροσώπηση. Αυτό λέει πολλά για το επίπεδό τους και το σημαντικότερο για την αξία των πτυχίων τους. Τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν αλλάξει και επειδή γνωρίζω το νέο αίμα αλλά και πόσους/ες ακόμη συναδέρφους και συναδέρφισσες καθημερινά αγωνίζονται στο εργαστήριο και όχι μόνο. Το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο και η λίστα αυτή θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Η επιστήμη της άσκησης διαθέτει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τρίτον, πρόσεξα ότι πολλοί απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ διαπρέπουν στο εξωτερικό και βρίσκονται σε περίοπτη θέση σε αυτή τη λίστα. Λαμπρος Συντώσης, Νίκος Ντουμάνης, Σταύρος Κάβουρας, Παντελεήμων Εκκεκάκης, Φαίδων Μάγκος, Μανώλης Σταματάκης, Γιώργος Νάσσης, Βασίλης Μπαλτζόπουλος, Νίκος Στεργίου, Μαρία Καβουσσάνου. Λυπάμαι αν ξεχνώ αυτή τη στιγμή κάποιους/ες εξ' αυτών. Και φυσικά υπάρχουν και άλλοι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ που εργάζονται σε άλλα τμήματα εκτός ΤΕΦΑΑ στην Χώρα μας.
Εύχομαι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα του χρόνου>>.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ
Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Π. Θ. Τρίκαλα

Εννοείται πως ΣΥΓΧΑΙΡΩ τους ταλαντούχους και δυναμικούς ΚΦΑ των πανεπιστημίων μας και απ' την άλλη θέλω να υπογραμμίσω και τον αγώνα του ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που εκεί έξω μάχεται με το "θηρίο" της καθημερινής προσφοράς σε παιδιά, γονείς ...λαό! Δίχως βέβαια να θέλω να υποβαθμίσω την απόδοση και προσφορά των βραβευθέντων, αντίθετα ομολογώ πως ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ.

Δημήτριος Παν. Κεραηλίδης
Συγγραφέας - Δημοσιογράφος
Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ