Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ - Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, "ΕΧΤΙΣΕ ΑΛΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ

Ξέρετε εσείς εκεί έξω της Πιερίας πως ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ένας από τους κορυφαίους αθλητές στίβου, έχτισε νιάτα σε λιβάδια της Πιερίας μας;;;
Απόσπασμα από εφημερίδα της εποχής εκείνης για τον γίγαντα ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Ο αθλητής που ήταν η πρώτη μεταγραφή Έλληνα βολεϊμπολίστα σε ομάδα του εξωτερικού (ΓΑΛΛΙΑ) και πήρε εκεί και πρωταθλήματα και είχε από τα μεγαλύτερα επιτόπια άλματα αθλητών στην χώρα μας, μεγάλωσε στην ΣΕΒΑΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Και....
Ήταν ο Νίκος, που λίγες μέρες πριν μας άφησε για την γειτονιά των Αγγέλων, τζομπανάκος στα γελάδια του χωριού της Πιερίας επί χρόνια.
Ένα ορφανό, που έπρεπε να ζήσει.
Αργότερα έφυγε στην Θεσσαλονίκη, έπαιξε βόλεϊ στον ΗΡΑΚΛΗ και ύστερα στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ και ύστερα στη ΓΑΛΛΙΑ, που τον είχαν την εποχή εκείνη Θεό.


Για πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών - και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό (από τον Ηρακλή στην Ρασίνγκ Παρί)

Ο Νίκος Αντωνιάδης ήταν ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας εκείνης της εποχής, ξεκίνησε το βόλεϊ από το 6ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με τον αείμνηστο δάσκαλο Ξενοφώντα Καλογερόπουλο για να γίνει αρχηγός του Ηρακλή και της Εθνικής ομάδας.

Διετέλεσε μέλος της "γαλανόλευκης" από το 1967 έως και το 1978 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές. Στη Γαλλία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1976, το 1977, και το 1978.


Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, "ΕΧΤΙΣΕ ΑΛΜΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Άλλωστε είναι γνωστό πως λάτρευε ΟΛΥΜΠΟ....


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...


ker@ilidis