Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Εμπρός να χτίσουμε το "Σπίτι του Περιβάλλοντος" για μαθητές στη Μόρνα - Ναι στις προσπάθειες Κουκοδήμου, Μακρή ...Υφυπουργού

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΡΝΑ - ΜΟΝΟ ΕΜΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΥΡΙΕ ...ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ
Μια φωτογραφία ...χίλιες λέξεις;
Κι όταν αυτό αφορά σε παιδιά, σε μαθητές, τότε η αλήθεια πολλαπλασιάζεται.
Ήρθε λοιπόν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ στην Κατερίνη, στον... Δήμο όπου και υπεγράφησαν όλα τα παραχωρητήρια έκτασης  στη Μόρνα, του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ξυλείας.
Κι εκεί, θα γίνει προσπάθεια των αρχών νέας ιδιοκτησίας πλέον, ανάπτυξης και αξιοποίησης τους περιοχής.
Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ αφορά σε προώθηση περιβαλλοντικών ιδεών κι από μαθητές και για μαθητές.
Με δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Να εδώ κι ο ρόλος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πιερίας, όπου ο Διευθυντής της ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ έθεσε τις βάσεις μιλώντας με τον Υπουργό και τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, για ένα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ κέντρο εκπαίδευσης μαθητών του τόπου μας, που θα μεταλαμπαδεύει τη σπίθα των νέων από και προς αυτούς.

Να στη φωτογραφία και η "υπογραφή" αυτής της ιδέας και της επερχόμενης υλοποίησης της.
Στα δεξιά ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στα αριστερά ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς και στο κέντρο ο Διευθυντής της ΔΙΔΕ Πιερίας Γιώργος Μακρής.

Με την ευχή κι ελπίδα να πετύχει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εκεί στη Μόρνα, και τα παιδιά να χτίσουν ένα "σπίτι περιβάλλοντος"...

Ker@ilidis