Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Να σας συστήσω (βιογραφικό) της νεαρής πλέον πολιτικού της Πιερίας Άννας Τζήκα!!!

Η Τζήκα Άννα ήρθε στον κόσμο στις 20/01/1994. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι κόρη του Ιωάννη Τζήκα από την Κάτω Μηλιά και της Φρειδερίκης Ρηντιάνη από την Ρητίνη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει αξιόλογες σπουδές, κοινωνική δράση και πλούσιο βιογραφικό.
Πιο συγκεκριμένα, είναι Διπλωματούχος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε με υποτροφία πλήρους φοίτησης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών Αθλητικής Δημοσιογραφίας από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Η εθελοντική της δράση ξεκίνησε με την ομάδα Δημιουργικής απασχόλησης σε νοσηλευόμενα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκε και στην δική μας, τοπική Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας.

Μαζί με όλα τα παραπάνω κι ενώ ήταν ταυτόχρονα εργαζόμενη πλήρους απασχόλησης, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της δράση για δύο κοινωνικά ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα του σύγχρονου κόσμου και κυρίως των νέων.
Α. Τον Οργανισμό Προστασίας και Εκπαίδευσης Σεξουαλικής Κακοποίησης μέσω Εικόνας – Ο.Π.Ε.Σ.Κ.Ε., ο οποίος έχει στόχο την στήριξη, πρόληψη και ενημέρωση παιδιών, εφήβων και γονέων, σε ότι αφορά τις σύγχρονες μορφές κακοποίησης που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι αστυνομικές αρχές (αλλά και η ίδια η κοινωνία ευρύτερα), αλλά και αυτήν της σεξουαλικής κακοποίησης μέσω της εικόνας.

Β. Συγχρόνως, ίδρυσε τον οργανισμό «Στράτα», όπου παρέχει υπηρεσίες πρόνοιας μέσω τηλεφωνικής υποστήριξης, για την διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής ατόμων στο σπίτι τους, δίνοντας έτσι λύσεις στην καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων.

Όπως λέει πάντα η ίδια, «η κοινωνική προσφορά δεν σταματάει ποτέ» και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως Περιφερειακή Σύμβουλος Πιερίας, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.