Σάββατο 25 Απριλίου 2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009



«Είμαστε σήμερα εδώ, για να δηλώσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ένα βροντερό παρών στον επερχόμενο αγώνα.

Έναν αγώνα, που μην έχετε καμία αμφιβολία, ότι και αυτόν θα τον κερδίσουμε. Με τη συμμετοχή και των στελεχών της παράταξης αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, που πέρα και πάνω από τις εντυπώσεις που διαμορφώνονται, πιστεύουν ότι από αυτήν την Κυβέρνηση παράγεται ουσιαστικό και βαθύ έργο.

Οδηγούμαστε όλοι μαζί σε μια νέα, νικηφόρα πορεία. Οδηγούμαστε προς μια νίκη, που θα επιβεβαιώσει, για μία ακόμη φορά, ότι η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί το πλειοψηφικό ρεύμα του ελληνικού λαού.

Φίλες και Φίλοι,

Το γνωρίζουμε όλοι, ότι ολόκληρος ο κόσμος αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε μια μεταλλακτική φάση. Συνταράσσεται και δέχεται τις πιέσεις από μία πρωτοφανή οικονομική, που εκ των πραγμάτων μετατρέπεται σε κοινωνική, κρίση.

Μια οικονομική και κοινωνική κρίση, που επηρεάζει ήδη τα νοικοκυριά του τόπου μας, τον μέσο Έλληνα και την Ελληνίδα.

Κάποιοι αυτήν την ώρα επενδύουν πολιτικά - γιατί μόνον αυτό τους νοιάζει - στην καταστροφολογία και προσπαθούν, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν ένα αίσθημα γενικευμένης απαισιοδοξίας. Το βιώνουμε καθημερινά, γιατί πάνω από όλα, πολίτες της Ελλάδας είμαστε.

Κακήν όμως υπηρεσία προσφέρουν στον τόπο, που έχει ανάγκη τούτες τις ώρες από πολιτική σταθερότητα, συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο δράσης, πίστη και όραμα για το αύριο. Όλα αυτά, η μόνη πολιτική δύναμη που τα εγγυάται σήμερα, είναι η Ν.Δ., είναι η κυβέρνησή μας, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Απέναντι σε αυτήν την κρίση, η ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύουν και οι προσφιλείς σε πολλούς δημοσκοπήσεις, εμπιστεύεται μονάχα την κυβέρνηση αυτή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Εγείραμε ένα ανάχωμα στην κρίση, γιατί τη είχαμε προβλέψει. Και γι΄ αυτό ακόμα αντέχει η Ελλάδα. Και μπορεί όλοι να μιλάμε για τη διογκούμενη οικονομική κρίση αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, ότι δεν την αισθανόμαστε στο βαθμό που την αισθάνονται άλλες χώρες.



Η ελληνική οικονομία καλά κρατεί. Και καλά κρατεί, γιατί είναι αυτή η Κυβέρνηση, που με σοβαρότητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα καταφέρνει να ορθώσει αυτό το ανάχωμα απέναντι στην κρίση.



Φίλες και φίλοι,

Οι Έλληνες πολίτες ζητούν σταθερότητα και πολιτική ομαλότητα.

Η ακατάσχετη εκλογολογία, που βαραίνει τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα, με την οποία το ΠΑΣΟΚ κυρίως, υποκαθιστά την δική του έλλειψη πολιτικής, διαμορφώνει ένα περιβάλλον ρευστότητας, αστάθειας και αβεβαιότητας, που ζημιώνει αυτήν την κρίσιμη περίοδο την οικονομία και την πατρίδα μας.

Η κυβέρνησή μας εξελέγη για μια τετραετία, στο τέλος της οποίας θα κριθούμε με βάση τα αποτελέσματα, που θα φέρει η πολιτική μας και με βάση την υλοποίηση του προγράμματός μας.

Ο λαός διαθέτει και συλλογική μνήμη και συλλογική κρίση. Και η χώρα μας διαθέτει θεσμούς, τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε, που προβλέπουν το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ας μη βιάζεται λοιπόν το ΠΑΣΟΚ. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός.



Φίλες και φίλοι,

Τον τελευταίο καιρό ζούμε δυστυχώς στη σκιά της σκανδαλολογίας. Και όχι μονάχα στην Ελλάδα. Η εικόνα αυτή μεταφέρεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Η σκανδαλολογία που κυριαρχεί στο δημόσιο βίο εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και δεν έχει ως πραγματικό στόχο τη διαλεύκανση «σκοτεινών» -εντός ή εκτός εισαγωγικών- υποθέσεων.

Εάν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Έλληνες, αυτό το φαινόμενο που κυριάρχησε στο μεταπολιτευτικό μας βίο, που είναι η διαφθορά και που φαίνεται ότι έχει βαθιές ρίζες, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το καταπολεμήσουμε.

Η υπόθεση της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης είναι εθνική υπόθεση. Και δηλώνει στην πράξη το σεβασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων, απέναντι στο δημόσιο χρήμα και στον ελληνικό λαό.

Δεν αξίζει στη σημερινή Ελλάδα αυτή η ζοφερή ατμόσφαιρα, που κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συντηρήσουν για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη.

Ζημιώνει την Ελλάδα και δυστυχώς μειώνει το διεθνές της κύρος.

Εμείς το δηλώσαμε και το διατυμπανίζουμε προς πάσα κατεύθυνση. Θέλουμε να πέσει φως, άπλετο φως, σε όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν.

Θέλουμε εμείς πρώτοι απ’ όλους - και το έχουμε αποδείξει - να μάθουμε την αλήθεια και να αποδώσουμε ευθύνες, εκεί όπου αυτές υπάρχουν.

Και να είστε σίγουροι, ότι θα το πράξουμε, σεβόμενοι τη νομιμότητα και τους κανόνες της ηθικής, χωρίς τους οποίους η πολιτική χάνει το νόημά της.

Δεν μπορούμε όμως και δεν θα επιτρέψουμε, να δεχτούμε την ισοπέδωση που επιχειρείται με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, που αποβλέπουν σε κομματική εκμετάλλευση.

Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τη Δικαιοσύνη, ούτε μπορούμε να επιτρέψουμε τη συντονισμένη προσπάθεια, που γίνεται αυτή την περίοδο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωσή της.

Πρέπει να σταθούμε με σεβασμό απέναντι στους θεσμούς. Τα παιχνίδια με τους θεσμούς θα μας βρουν μετωπικά αντίθετους. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πυλώνες της Δημοκρατίας μας και να μην επιτρέψουμε, να γίνουν μέρος αδιέξοδων κομματικών αντιπαραθέσεων.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, σε όποιο επίπεδο και εάν εκπροσωπούμε την παράταξή μας. Άλλοι θέλουν - και έχει αποδειχθεί από τη στάση τους στο παρελθόν - στα μέτρα τους τη Δικαιοσύνη, για προφανείς λόγους, που όλοι υποπτευόμαστε.

Ο Πρωθυπουργός, σας διαβεβαιώνω, ότι είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Και εμείς, αλληλέγγυοι, κοντά του.

Εγγυητής ο ίδιος της ενότητας της παράταξής μας, την οποία όλοι μας έχουμε την ευθύνη να δυναμώνουμε, να ενισχύουμε και να θωρακίζουμε.

Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αυτήν την ενότητα της παράταξης να τη διασαλεύσει. Είμαστε όλοι εγγυητές της. Από το τελευταίο μέλος της παράταξης μέχρι τον ίδιο τον αρχηγό μας.»