Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ





















Τα μέλη της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το Κάπνισμα «Σπύρος Δοξιάδης - Γιώργος Γεννηματάς» συνάντησαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα προκειμένου να υπογράψει το μνημόνιο κατά του καπνίσματος, το οποίο έχουν ήδη υπογράψει οι άλλοι δύο πολιτειακοί παράγοντες του τόπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας αφού επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής την ευχαριστήρια επιστολή της εθνικής συμμαχίας κατά του καπνίσματος με υπογράφοντα τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Παναγιώτη Μπεχράκη έθεσαν υπόψη του κ. Σιούφα σημαντικά στοιχεία που έχει συλλέξει και διαθέτει η Επιτροπή.

ΣΙΟΥΦΑΣ: " Υπέγραψα το κείμενο αυτό με όλη μου την καρδιά, γιατί συνειδητοποιώ για μια ακόμα φορά την αξία που έχει η πρωτοβουλία, την οποία έχετε πάρει και εσείς, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου. Γνωρίζουμε όλοι, το είπατε και εσείς πριν από λίγο, ότι κάθε χρόνο χάνονται χιλιάδες ζωές από το κάθε μορφής κάπνισμα, αλλά και πολλές περισσότερες είναι εκείνες που χάνουν την ποιότητα της ζωής από την ίδια αιτία. Η απομάκρυνση από το κάπνισμα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε και στον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας.

Δηλώνω μάλιστα, ως παλιός καπνιστής, πως παίρνω σήμερα τη δύναμη να κάνω μια σοβαρή προσπάθεια να σταματήσω το κάπνισμα".