Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ

Ο Λανς Άρμστρονγκ δεν είναι απλά ο κορυφαίος στον κόσμο ποδηλάτης, που έχει κερδίσει επτά φορές τον περίφημο Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να επιβιώσει μετά το χτύπημα του καρκίνου σε εγκέφαλο, πνευμόνια και όρχεις! Με ένα τέτοιο σενάριο... ζωής εύκολα χτυπάς την πόρτα του Χόλλυγουντ.

Η ζωή λοιπόν του Λανς Άρμστρονγκ θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, με τον σεναριογράφο του ''Seabiscuit'', Γκάρυ Ρος, να αναλαμβάνει να την αποτυπώσει στο χαρτί. Η ιστορία του είναι από μόνη της συναρπαστική και ξεχωριστή και για χρόνια ο παραγωγός και σκηνοθέτης Φρανκ Μάρσαλ ήθελε να την μεταφέρει στο σινεμά.

Η ταινία θα βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Λανς Αρμστρονγκ ''It’s Not About The Bike'', που διηγείται τη ζωή του μέχρι την πρώτη νίκη στον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας με ενδιάμεσες στάσεις τον πρώτο του γάμο και τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο. Είναι ωστόσο βέβαιο ότι η ταινία θα έχει αναφορές και σε γεγονότα, που ακολούθησαν της αυτοβιογραφίας του.

Πιθανοί για να αναλάβουν τον ρόλο του Άρμστρονγκ στη μεγάλη οθόνη είναι ο Τζέικ Τζιλενχαλ (του ''Brokeback Mountain'') και ο Ματ Ντέιμον, αν και κανένας δεν έχει υπογράψει προς το παρόν.

Αυτή την περίοδο ο Άρμστρονγκ επιστρέφει στη δράση, μετά από ένα διάστημα ξεκούρασης, με στόχο να κερδίσει τον όγδοο Ποδηλατικό του Γύρο της Γαλλίας τον επόμενο μήνα.